Zo dood je Anne de Groot (Windpark Fryslan)

De natuur is een grote gifbelt, ook een bloementuin lijkt wel een chemisch afval-opslag. Planten moeten zich namelijk tegen vraat verdedigen. En wanneer je geen spierballen hebt, tanden en klauwen of snel ter been bent, dan moet je maar gif mengen. Kampioen gif-mengen is hier wel de waterscheerling, langs de slootkant zojuist weer gevonden.

Ja het moet het’m wel zijn, hello my old frrriend. Haar dodelijkheid verleent de waterscheerling een vorm van mystiek, als plantaardige poort tot gene zijde.

Bij het geven van excursies in het Naardermeer wemelde het van de waterscheerling langs de watergangen in dat veenmoeras-landschap. Zo in de volle (na)zomer krijgen de kartel-blaadjes een mooie bruin-rode kleur, treurig afhangend naar beneden om de zonnewende uit te zwaaien..

Hij lijkt op fluitekruid, de plant die je hier afgebeeld ziet als ik me niet vergis. Veel schermbloemigen lijken sterk op elkaar en dat is ook het verraderlijke

Zenuwgif
Waterscheerling is een schermbloemige, net als het bekendere fluitekruid waar het veel op lijkt. Al verwarren wildplukkers de scheerling nog wel eens met de eetbare waterpastinaak. Om daar al brakend onder spier-spasmen veel te laat achter te komen.

Een aftreksel van de wortels van de waterscheerling werd wel gebruikt om mensen te vermoorden. Het werkzame bestand-deel cycutoxine is een zenuwgif dat je op je ergste vijand zou toepassen, of op mensen die dat verdienen als Anne- Anderhalf Miljard Euro Subsidie -de Groot (Windpark Fryslan). Wanneer kom je op de koffie Anne?

🙂

Punt van informatie over ‘gif’. De meeste mensen- met name bij media maar ook in de politiek- die kennen de regel van Paracelsus niet: giftigheid zit in de dosis. Aan een overdosis water kun je immers ook dood gaan, via verstikking. Het monument in Urk voor alle verdronken vissers is mijn getuige. Dan heb je wel heel veel water nodig.

Slechts een beetje cycutoxine is afdoende om Windpark Fryslan in vogelgebied het IJsselmeer met 89 giga-turbines pal tegen de Waddenzee voor 1,5 miljard euro subsidie af te blazen..

Zoals een Facebook-volger van internet wist te plukken:

Dan moet je wel een godsgruwelijke hekel aan iemand hebben.
Wil je iemand dit aandoen.

De verschijnselen van vergiftiging
Het gif leidt tot een zware vorm van maagpijn. Daarna krijgt men braakneigingen. Tandenknarsen is een veel voorkomend verschijnsel bij vergiftiging met waterscheerling. Men krijgt een zware hik. De urine laat men vanzelf lopen.

Daarna ontstaat een toestand van delirium; het slachtoffer gaat onsamenhangend praten en is niet meer aanspreekbaar. Deze fase wordt gevolgd door hevige stuipen en krampaanvallen. De rug komt helemaal onder spanning te staan en verandert in een boogvorm. Meestal komt er bloed uit de oren waarna de spieren van de ademhaling niet meer werken en men dood gaat door verstikking.

Geween en tandengeknars net als in de Hel.  Je kunt vanzelf mensen in de geschiedenis bedenken, die dat best verdienden. Toch? Mensen die van zichzelf vonden dat ze dat niet verdienden. Maar die dachten ‘ik ben met een groots en goed werk bezig’….Hoe zeer hangen ethische oordelen ook af van de positie waarin je zelf zit, de privileges die je koestert of juist de afwezigheid daarvan die je veracht…

Do What Thou Wilst
Het zou bij mij niets persoonlijks zijn, meer van militaire aard, ter verdediging van wat dierbaar is. En zonder God is alles geoorloofd. Dus doe wat je wilt and thus shall be the whole of the law. De triomf van de Wil, de ethiek van de natuur, de opportunisten voorbij goed en kwaad. Of positiever gezegd: doe wat je durft. Veel mensen zijn slechts braaf omdat ze bang zijn voor consequenties.

Dan is ‘goed’ datgene waarmee je wegkomt of waarmee je de overheid achter je krijgt.  En ‘slecht’ datgene waarmee je menselijke concurrenten je op hun eigen wijze geweld aandoen. Al snel is ‘goed’ dan ‘datgene waartoe jij met de Staat anderen kunt dwingen’, nadat jouw wil alomtegenwoordig werd via groepsdruk.

Zouden zij dan meer in hun recht staan met De Staat als achtervang, of ethisch meer recht van spreken hebben? Dat mensen met macht over die overheid jouw vernietiging kunnen bevelen…Wat maakt een Overheid als entiteit bevoegd om te oordelen wat ethisch is?

Ach….Laten wij mensen niet te zeer verontrusten met vragen die de geestelijke verdoving van massamedia en onderwijs zouden verstoren. Terug naar a-sociale media en mijn zeer vage Facebook-bekenden:

De reactie van de ene maakte weer een aardige reactie los bij een andere Facebook-volger:

Dit wens je je ergste vijand toe (ik dacht laatst ook al een paar keer waterscheerling te zien staan!). Overigens, ik zou het zo toepassen op bepaalde buren maar zal nooit op hullie bbq’s uitgenodigd worden, noch op de thee

Nou, dan weet je nu hoe die plant er uitziet, waterscheerling. Geneest je van de ‘Ziekte ten dode’ wat leven volgens Kierkegaard was.

Vingerhoedskruid, steek de bloemen niet in de mond. Ze bevatten de digitalis (=vinger)-glycosiden (Cardiac Glycocide) die je hartritme kunnen beïnvloeden…

Cycutoxine is een aan alcohol verwant gif. De meeste plantengiften komen uit de alkaloiden-groep, zoals nicotine, morfine en cocaïne met stikstof-verbindingen er in. In een Agatha Christie-detective gelezen in de vroege jeugd- de titel is ontschoten- werd iemand met een overdosis nicotine naar Gene Zijde geholpen door een tuinier.

Alkaloïde is afgeleid van alkali, en alkalisch het woord voor basisch in de chemie. Kali is Arabisch van oorsprong, het staat voor ‘as’, met kalium er in. Al Kali, net als Al lah, ‘Al’ is een aanwijs-woord. Net als bij Al cohol, een Arabisch woord.

Rond de 10de eeuw in Baghdad maar ook in het Moorse Spanje waren Arabische al (…)chemisten druk doende met de Al Chemie, experimenteren met stofjes. Je kunt over die Arabische Al chemie lezen van BBC-presentator Jim Al Khalili, of gewoon hier een filmpje kijken over zijn werk ( en wel erg boude conclusies alsof Ara-barbaren de wetenschap uitvonden, wat in het policor-/anti-Westerse-straatje past van de BBC)

En Heroine is het laboratorium-antwoord van de Duitse chemie op de alkaloide morfine, uit de papaverbollen die mensen op Droef laten groeien om high te worden.

Where the poppies grow: papaver waaruit je met inkepingen het bruine sap kunt oogsten, grondstof van morfine

Socrates
Ach lezer, laten we elkaar ‘een hand geven’, het Romeinse gebaar dat je geen dolk bij je draagt, ongewapend bent. Animositeit is de regel der (menselijke) natuur in de concurrentieslag om ruimte en grondstoffen die ‘leven’ heet. Elkaar en zichzelf vergiftigen met al het goede dat de natuur te bieden heeft, dat doen mensen daarom ook al since time immemorial. Al kleden ze hun motieven wat complexer in, om van zichzelf niet het idee te hebben slecht bezig te zijn.

Niemand staat ’s ochtends op met het idee ‘ik wil slecht zijn’, dus laten wij al te voor de hand liggende oordelen hier eens nalaten.

Om jezelf ‘goed’ te vinden hoef je enkel goed te liegen tegen jezelf. Maar de een zijn droom zal andermans nachtmerrie zijn, omdat wat ‘goed’ of ‘slecht’ heet vaak zo verbonden is met je eigen uitgangspositie, je belangen. Uiteindelijk bestaan ‘goede bedoelingen’ natuurlijk niet. Wel zijn er belangen, en factoren die deze belangen in de weg staan. 

Het schijnt dat de gifbeker die Socrates moest drinken een aftreksel bevatte van Scheerling, of dan een dollekervel. Wat ook een schermbloemige is. Hij bedierf de jeugd, waagde het om mensen voor zichzelf te laten denken in plaats van met de massa(media) mee te huilen. Al las ik de Phaedo en Crito van Plato, waarin een gezelschap Griekse heren al wijndrinkend filosofisch van wal steekt.

Je krijgt dan sterk de indruk dat de hierin opgevoerde figuur Socrates gewoon door de idealist (en schrijver) Plato is verzonnen, als bedenker van het ‘idee’, met zijn ‘ideeën’-leer, waar alle ‘idealisme’ ook vandaan komt.

Die ‘idealist’ Plato was gewoon een smeerlap die filosofische discussie gebruikte voor erotische interesse. Net als Socrates en Griekse tijdgenoten geilde Plato op jongens die ‘schoon en nog baardloos’ waren (letterlijke passage in zijn werk). De Phaedo, het was eigenlijk meer pedo. 🙂 Dus nog een reden om het verkondigde idealisme van velen met een zak zout te nemen.

Bladluis op Valeriaan (met alkaloiden die slaap opwekken). Planten moeten zich tegen vraat verdedigen, maar sommig ongedierte past zich daar weer bij aan…Voor de wijsneus die wil opmerken ‘huh die ffffotoof die’s ovuh-belicht’, ja dat klopt, dat deed ik expres

Aan idealisme heeft de natuur een broertje dood. Het leven is slechts ellebogen met alle geoorloofde middelen inclusief vergiften.

De wolfsmelk in mijn tuin heeft slechts zorgen als ‘hoe houd ik de slakken van mij af’. Hij zit tjokvol met giften uit de alkaloiden-groep, waarvan je nu dus begrijpt: vol stoffen die in lage concentraties een toxisch effect hebben op je lichaam. De witte melk zit in de plant en zodra je die plant plukt stroomt dat witte sap naar buiten.

Tuinwolfsmelk, geen slak zet er zijn vraatkaken in….

Wanneer je bij volle maan in een weerwolf wilt veranderen, drink dan het sperma-achtige sap met volle teugen.

Onder dekking van de nacht besluip je slachtoffers, en in hun droom dringt je maanzieke geest binnen om ze intestinaal te verscheuren. De maan, la Luna, Lunacy, is van het Latijnse woord voor maan afgeleid. Wat in de Middeleeuwen ‘maanziek’ heette, gekte.

Om gek te heten, heb je enkel een groep andere specimen van Homini lupus nodig bij wie deze opinie over jou is toegedaan. Hebben zij greep over De Staat dan kan een sociaal oordeel al gauw strafbare proporties krijgen.

In de geschiedenis was niets zo genocidaal als groepsdruk. De grootste wandaden begaan mensen bedwelmd door het gif dat zij via de geest binnen krijgen. Zo’n waterscheerling is dan toch vrij onschuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *