Young Urban Bunnies (Yubbies), Smart Rabbits

… de Zuigdiervereniging in Nijmegen zette het vroegere plaagdier ‘konijn’ op de Rode Lijst. Bij Natuurmonumenten op Schiermonnikoog blijven ze kwakkelen en wegkwijnen, dus is ‘meer onderzoek’ en vooral subsidie nodig.

Maar in stedelijke gebieden als Amsterdam Sloterdijk wemelt het van de Young Urban Bunnies (Yubbies) die tussen kantoorpersoneel hun konijnen-ding doen, terwijl ze de konijnenkeutels lijken te hebben aan menselijke drukte. Voorspelbare verstoring is voor dieren al snel geen verstoring meer, dat heet ‘aanpassing’….

Young Urban Bunny Sloterdijk

Ze blijven holen graven, worteltjes en kruiden knagen en zich razendsnel voortplanten in de urbane variant op Watership Down. Ze ‘silfleren’ (wie las de roman van Richard Adams?) kruiden tussen het gras naast de Millennium Tower. We noemen ze wel Smart Rabbits, die de mens opzoeken en de veiligheid van de Stad om predatie te ontlopen en ziektehaarden van VHS en Myxomatose uit ’t buitengebied.

Nergens zijn ze zo algemeen als op industrieterreinen en tussen kantoorgebieden. En hoe dat precies kan, dat weet niemand behalve de konijnengod Frith….

Rabbit in the hole!

Het Teleportgebied is een klassieke Urban Jungle, waar natuur verrassender kan zijn dan in de officiële natuurclub-gebieden met hun ‘Kwetsbaar Verboden Broos Vaatwerk’-bordjes er bij… Onder de A5 Flyover een echte wildernis van kaardebollen en ook de duindoorn groeit tegen de hekken van een autobedrijf op..

Natuurlijk ondergraven de konijntjes de taluds, en zo af en toe zou ’t geen kwaad kunnen wanneer de havikier hier even met zijn havik en fretten langskomt. Of dat de populatie zou indammen is maar de vraag….

Ook na een jachtpartij op de Maasvlakte waarbij je tientallen konijntjes ving, en je kijkt dan ’s avonds met de koplampen van de auto aan opnieuw in het gebied: dan lichten overal kleine oogjes op, ondergravers die de dodendans ontsprongen….

Havik, Habicht, van Haber, het Germaanse woord voor ‘hebben’, grijpen, de stadshavik kan natuurlijke vijand van de konijntjes zijn. Maar die houdt ze niet kort

Konijntjes zijn geboren om dierlijk onkruid te zijn, voedseldier voor vele andere dieren van wezel en vos tot havik, kiekendief en arend. Iedereen vindt ze lekker, uw Rechtse Hippie ook met pepersaus. Afgezien van de stadsvos en de havik hebben ze hier weinig te duchten. Maar je zou als menselijke stadsjager hier best wat kunnen oogsten..

Urban Jungle met grote kaardebollen

Drukte is relatief, als ’t voorspelbaar is. En er is genoeg dekking. Plus minder verstoring want er zijn geen natuurbeheerders (‘beheer’ = ‘beheersing’)

Genoeg dekking voor het wilde leven (wildlife)

De braam, overal dekking en voedsel

Always on the run

Duindoorn onder de flyover

Urban Butt-bunnies, homofielen

Alle rust, geen wandelaars, mountainbikers, schreeuwende OERRR-kids en recreanten en zaagbrigades zoals bij Natuurmonumenten

Foei, wat doet U hier? 🙂

Dus, wanneer we dan toch eens een logische vraag mogen stellen, en we denken even terug aan de gisteren en eergisteren besproken ‘lesboeken’ voor de basisschool van Argus Clou (Malmberg) en Natuniek (Thieme Meulenhoff): waarom is een konijntje in een industriegebied minder natuur dan bij een natuurclub?

Zijn natuurclub-mensen die Postcode Loterij-miljoenen cashen en- zoals Natuurmonumenten- 40-60 miljoen euro subsidie per jaar- meer ‘natuurlijk’? Zijn die Postcode Loterij-kapitalisten met hun broosvaatwerk-biodiversidinges wel eerlijk over hoe natuur functioneert en hoe zij werkelijk is? Of zijn ze vooral uit op geld en macht bij die Non Profit Industrie?

Die buiten-democratische entiteiten, Niet Gekozen Organisaties (ngo’s) die als grootkapitalisten en grootgrondbezitters nu op de stoel van de macht plaatsnamen…

Geef de natuur 1 vinger….Dat geldt ook voor mensen die losgeslagen raken, de menselijke natuur die niet door culturele kaders getemd wordt .

Idealiter zouden alle subsidies voor milieuclubjes en de Milieufederaties per direct ingetrokken worden wegens bedrog, jeugdbederf en politiek gemotiveerd negativisme vermomd als natuurbescherming. Dat scheelt honderden miljoenen euro’s publiek geld per jaar, die je voor stadsparken kunt gebruiken, alles dat groeit en bloeit en ons dagelijks boeit, iets positiefs dat mensen op kan fleuren.

In plaats van het te besteden aan PvdA-of-erger- gezeik over bi o di ver si teit die op de laatste benen zou lopen.

Omdat ‘Hoogleraar Natuurlijk Kapitaal’ Koos Biesmeijer dan weer zijn baantje kan zekeren of Han Olff de Geldwolf; al dat  PvdA-of-erger-personeel ter academie dat wat subsidie zuigt als verkopers van ‘Natural Capital’- bankiers voor biodiversiteit-aflatenhandel (ASN BANK) en ‘Rewilding’: de gesubsidieerde braaklegging van cultuurgrond om de boerenstand weg te pesten, het ondermijnen van de economische dragers van het platteland als onderdeel van 2030 Agenda. (New Urban Agenda)

Zo zonde, dat iets moois dat gemaakt is door God om vreugde te geven aan mensen als Hof van Eden, Paradijs, de natuur, zo door die goddelozen van de PvdA-of-erger is onteerd tot geldsluis voor hun anti-humane politiek van Wereldsocialisme 2.0.

Geef de natuur 1 vinger….

De natuur is fascinerend, maar in haar gevallen staat ook een fascistisch oord. Wie haar op een voetstuk zet als iets waarmee wij ‘in harmonie’ (lees: ingesnoerd) zouden moeten leven, die krijgt dan vanzelf fascistische neigingen. Dus koester je liever het wezenlijke verschil tussen de mens en de rest van de natuur zoals de Westerse traditie die leerde: we kunnen er aan ontstijgen, bijvoorbeeld door haar (verborgen ordening) te bestuderen, tussen haakjes te plaatsen en te cultiveren.

In het Westen sinds de Bijbel en de Grieks-Romeinse filosofie gaat De Logos en de morele wet vooraf aan het bestaan. En wat is ‘de natuur’ immers anders dan ‘het zijn, dat wat fysiek bestaat’…

Terwijl de mensen die voor ‘Rewilding’ gaan met hun wildernis-ideologie- een negatieve natuuropvatting (‘waar geen mens is behalve wij’) dit principe precies omdraaien. De natuur gaat bij het ecologisme vooraf aan de moraal, ‘goed’ en ‘kwaad’ vervangen door ‘wil tot macht’. Die cultureel revolutionairen hebben meestal ook last van verwilderde sociale zeden. De klimazi’s/ecologisten zijn qua mentaliteit gelijk aan de nazi’s, die beriepen zich ook op ‘De’ wetenschap (eugenetica) van die tijd die ze in pacht zouden hebben.

Of je nu wereld-socialist (klimaatsocialisme) bent of nationaal socialist. Wat is het verschil? De zelfde goddeloze ideologie, zonder achting voor het menselijke individu.

Een boeiende vraag die me inviel is: hoe kan het dat de Mei ’68 Revolutie- ‘Oud is Fout’- die onze traditionele cultuur wegvaagde in afgelopen 50 jaar, in de tijd samenviel met de Culturele Revolutie van Mao in China?

De struikjes met de holen, hier met heggemus

Een zelfde marxistisch/fascistische golf van ‘Oud = Fout’ schoot door het Westen en Oosten, een golf van destructie van traditionele verbanden die ‘De Tao’- de klassieke Weg- moest wegvagen… Om ‘De Nieuwe Wereldorde’/De Transitie te faciliteren van 1 technocratische wereldregering, fusie van oost en west?

Bedenk ook dat China niet ‘zomaar vanzelf’ tot totalitaire technoreus uitgroeide, dat kon alleen met steun van Silicon Valley en Amerikaanse banken als Chase. Hadden die MIT-techneuten gewoon een slavenland nodig om hun technorevolutie te bespoedigen?

We komen daar later op terug bij bespreken van het concept ‘Smart Cities’, het technotopia van Silicon Valley-acolieten. Vandaag zijn de stadskonijntjes wel even voldoende.,.De boog kan niet altijd gespannen zijn 🙂

One Reply to “Young Urban Bunnies (Yubbies), Smart Rabbits”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *