Meisterwerk ‘Liever dood dan slaaf’ voorbestellen

Mijn excuses dat er nog niets op Interessante Tijden is verschenen, dat hongerige dier dat al ruim vier jaar dagelijks gevoerd moet worden. Je kunt wel mijn optreden samen met Tom alvast zien op Blue Tiger Studio. Er zijn wat prive- en andere zaken die voorrang kregen deze ochtend.

Daarnaast wil ik de lezer wijzen op een mijlpaal in mijn professionele carriere; je kunt ‘Liever dood dan slaaf’ voor bestellen, mijn twee kilo zware fotoboek waar ik in de uitzending al reclame voor maakte. Dat fotoboek komt oktober uit:

Voor sommige mensen was het anderhalf jaar wachten

Dit najaar levert Rypke Zeilmaker, na Epoque 11, Alle sdg’s, weer een parel af, en wel een hele dikke! Hij publiceert zijn Liever dood dan slaaf: het ±2 kilo wegende magnum opus van onze wetenschapsjournalist en natuurfotograaf die u al vaak in onze studio gezien heeft.

In een pelgrimage door natuur en tijd, reist Rypke Zeilmaker door vier tijdvakken: van de oertijd tot in de moderne tijd. In dit tijdsbestek ontwikkelden de Friezen zich tot stamvaders van alle kustbewonende Nederlanders, werd hun omgeving gevormd, en ontstond het hoogtepunt van de Friese Vrijheid in de hoge Middeleeuwen, toen de Friezen qua zelfbestuur een unieke positie innamen in Europa.

Rypke ontdekt dat er geen vrijheid bestaat zonder grenzen, en dat je ook geen identiteit verwerft zonder grenzen te stellen.

Het lullige is haast dat ik nu twee grotere ambities al heb vervuld, en haast om werk en nieuwe ideeen verlegen zit. Het George Orwell in de Polder-gebeuren over de 2030 Agenda is in de Epoque 11 terecht gekomen. Mijn fotoreizen en natuurfilosofie zit nu samengepakt in ‘Liever dood dan slaaf’. Je zou bij wijze van spreken nu door een regen van politiekogels omgelegd kunnen worden, en dan heb je eigenlijk alles wel op professioneel gebied gedaan wat je van plan was.

5 Replies to “Meisterwerk ‘Liever dood dan slaaf’ voorbestellen”

  1. Dan lijkt het mij logisch dat die 9,50 bij betalen, moeten ze wel even hun betaalbewijs van die 50 overhandigen, want ik heb dat niet zo even paraat wie dat allemaal waren, er zijn ook vele mensen die gewoon 50 of meer doneren voor het continueren van het werk dat ik doe

   Dan neem ik gewoon een stapel af van Tom, en kunnen diegenen bij mij terecht

 1. Als je kijkt naar de etymologie van het woord radicaal zie je dat dit komt van het Latijnse
  woord radix wat wortel, oorsprong betekent.
  De radicale mens is dus de gewortelde mens.

 2. Misschien is het stichten van Fryske scholen een idee. Misschien dat we op deze manier ‘de grote afval’ van ons volk nog ietwat kunnen voorkomen. Over 30 jaar is er anders geen Fryske Fries meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *