Facebook Demo

Interessante Tijden

4 days 3 hours ago

Op de zondag geen profane boodschappen. Dan lezen we uit de Heilige Schrift, Het Boek zonder welk er geen Westerse beschaving was geweest. We hervatten de tocht door Leviticus, het Bijbelboek dat de priesterdienst en religieuze voorschriften opstelt voor het volk van Israel.
In Leviticus 11 komen de spijswetten aan bod, met een onderscheid tussen ‘reine’ en ‘onreine’ dieren – ‘besmet’ noemt de Naardense vertaling die dieren- waarvan je niet eten mag. En wie dat wel doet zal ‘onrein tot de avond’ zijn.
De functie van Leviticus haar spijswetten kan zijn, dat je let op wat je eet en hoe je dat doet. Eten is een religieuze activiteit, de wijze waarop je dat doet onderscheid je als mens van de beesten.

interessantetijden.nl/2022/05/15/van-hun-vlees-mag-u-niet-eten-leviticus-11/

Interessante Tijden

5 days 2 hours ago

Het zaterdagse archiefverhaal uit 2015 in voedselblad VORK

interessantetijden.nl/2022/05/14/intrinsieke-waarde-dieren-draait-om-menselijke-betutteling/

Interessante Tijden

5 days 2 hours ago

Ook dit weekend mocht ik weer optreden bij BLCKBX, deze editie vooral over de Eurosovjetunie en haar Mars naar het Duurzame Avondland via de Green Deal onder de ongekozen Duitse dictator Ursula von der Leyen, op weg naar (energie-)armoede en tirannie.

www.youtube.com/watch?v=4fVN1YoztpY

Interessante Tijden

2 weeks 1 day ago

Vandaag op de dag van dodenherdenking reizen we naar Pointe du Hoc en Omaha Beach. Dat zijn twee plaatsen in Normandie waar scènes van DDay-oorlogsfilm The Longest Day werden opgenomen. De regio Bessin kent naast een dramatische geschiedenis ook bijzondere natuur, die alleen nog onder vuur ligt van projectontwikkelaars.
Het verleden biedt bescherming, en zo hielden de strijdende doden al windfarm-projecten voor de kust tegen. Omdat de historische zichtlijnen van het landingsstrand behouden moesten blijven, zo besloot de regionale overheid in 2006.

interessantetijden.nl/2020/05/04/natuur-in-de-vuurlinie-van-d-day/

Interessante Tijden

2 weeks 1 day ago

Onder het mom ‘Bringing Nature (Dictatorship RZ) back into our lives’ kondigt de Europese Commissie op 20 mei 2020 af met haar ‘biodiversiteit-strategie’, dat voor 2030 nog eens 10% van de agrarische grond extra braak leggen. Die strategie is onderdeel van Frans Timmermans (PvdA) zijn Green Deal. Dan snap je waarom de uitkoop van 140 boeren in Friesland dus Europees de bedoeling is, met ‘stikstof’ als breekijzer. En je ziet dat Nederland hier weer de koploper is, net als in de jaren ’90, en dat de PvdA (met D66) weer aanstichter is.

interessantetijden.nl/2022/05/03/eu-strategie-10-landbouwareaal-uit-productie-voor-2030/

Interessante Tijden

2 weeks 5 days ago

In dit zaterdagse archiefverhaal mijn publicatie voor De Standaard (Wijde Wereld) van 22 september 2005. Exotische grote katten en geesten van zelfmoordenaars schuimen rond de huizen op de hei van Dartmoor. Moderne heksen offeren schapen binnen prehistorische steencirkels en lokken zo jaarlijks tien miljoen wandelaars naar gebied waar nuchter bekeken niets te beleven valt.

interessantetijden.nl/2022/04/30/op-bezoek-bij-crypto-zooloog-van-dartmoor/

Interessante Tijden

2 weeks 6 days ago

De naam ‘Germaan’ is net als Hermanos te vertalen als ‘broeders’. Dus waar komt het idee vandaan dat er zoiets bestaat als een Germaans Volk? Dan moeten we te rade gaan bij Publius Cornelius Tacitus (56-117), de Romeinse etnograaf wiens werk over ‘Germania’ door kloosterbibliotheken (Corvey in Teutoburgerwald aan de Weser) en kopieerwerk van monniken bewaard bleef. Maar wat zijn die ‘Germanen’ dan voor volk, en wat was hun eenheid dan?

interessantetijden.nl/2022/04/29/germaantje-de-voorste-willen-zijn/

Interessante Tijden

3 weeks 3 hours ago

De bovenstaande Psalmregel 19 vers 2 is het grafschrift van raketgeleerde Wernher von Braun, de coordinator van het Vergeltungswaffe 2 (V2) programma in Peenemunde. Von Braun is 1 van de duizenden nazi-geleerden, die door de Amerikanen werd ingezet voor hun eigen militaire ambities van post ’45, waaronder het Apollo-programma. Hij overleed op 65 jarige leeftijd in 1977 in Virginia. De vraag is nu: wat is ‘het gewelf’ waarnaar Von Braun met de Psalm als geniaal raketgeleerde verwijst?
interessantetijden.nl/2022/04/28/het-gewelf-verkondigt-het-werk-van-zijn-handen/

Interessante Tijden

3 weeks 2 days ago

In het lifestyle-blad voor groene paradijsvogels, Landleven staat deze maand april een reportage over het Herbarium frisicum in Wolvega, waar paardenbloemkenner bij uitstek Karst Meijer beheerder van is. Hij werd geinspireerd door de in 2006 overleden Prof DTE Van der Ploeg, ‘een wereldautoriteit op het gebied van de paardenbloem’ aldus de webzijde van het Herbarium. Dan heb je pas echt iets in je leven bereikt, wanneer je als geen ander de paardenbloem in al zijn facetten hebt doorgrond. En dan sterven.

interessantetijden.nl/2022/04/26/een-wereldautoriteit-op-het-gebied-van-de-paardenbloem/

Interessante Tijden

3 weeks 3 days ago

In de online cursus bullshitdetectie vandaag: Christianne's Stikstof Top 100 aller tijden. Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu, Sjaak van Schaik van Westreenen Adviseurs stelt bij controle van top 100-deelnemers, meest agrarische bedrijven, dat ‘de lijst dan ook bedoeld lijkt voor (onjuiste) maatschappelijke beeldvorming en het creëren van politieke draagkracht om de veehouderij uit te kopen.’ Wat je in de agrarische media nog niet las: de opgegeven accuratesse en precisie tot de gram nauwkeurig, dat moet wel bullshit zijn. Doe dus vandaag mee, en zie welke fout (1/4) hier door het RIVM en hun leugenachtige corrupte overheid is gebruikt..

interessantetijden.nl/2022/04/25/christiannes-nieuwe-stikstof-top-100-aller-tijden-ook-sjoemellijst/


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.