Het NSDAP-Arendsnest

…de Amerikaanse bezetters hun naam

Bijna nergens galmt ‘Die Fahne Hoch’ (het Horst Wessel-lied) zo mooi, als in de tunnel door de Obersalzberg die leidt naar het Kehlsteinhaus op 1870 meter, in 1938 geopend als berghut voor Adolf..

Wat een akoestiek! Heb het persoonlijk uitgeprobeerd. ‘Toote Kameraaden, marchier’n im Geiste mit’ rattaklap doem doem…

Natuurlijk mocht dat Nazi-marcheerlied van SA-Sturmfuhrer Horst Wessel niet ontbreken op het galaconcert van SS-prins Bernhard en Juliana in 1937 in Den Haag. Ook al moest Koningin Wilhelmina dan eerst de weigerachtige dirigent Peter van Anrooy van het koninklijk orkest op staande voet ontslaan.

…het reisdoel: Kehlsteinhaus

Omdat hij weigerde die NSDAP-partijsong te spelen – ‘die Fahne hoch, die reeeeien fest geschlossen’… op de wijs van Nordisch-Romantisch liedschrijver Peter Cornelius.

De militaire kapel nam toen het dirigenten-stokje over, om Bernhard’s vrienden de feestvreugde niet te ontnemen.

…in de bus door de tunnels nog eens dik 600 meter omhoog slingerend langs ravijnen

Dus als Bernhard’s kleinzoon Wim Lex nog de aandrang voelt: hier is je kans. Hoewel: ‘wien Neerland’s bloed door d’ aadren stroomt, van vreemde smetten vrij’…

Ook zo’n mooie, en van 1815 tot 1933 ons eigen volkslied tot we van Duitschen Bloed werden (Wilhelmus).

De grote verschillen zitten blijkbaar in kleine details…

…het uitzicht bij aankomst

Die berghut- het Kehlsteinhaus- bovenop de Obersalzberg bleef als 1 van de weinige Nazi-optrekjes van een bommentapijt bespaard.

De Amerikanen noemden de berghut The Eagle’s Nest, toen ze in 1945 Europa militair bezetten. Om vervolgens nooit meer weg te gaan. En nu houden ze Duitsland nog steeds als kolonie bezet met 40 duizend militairen.

Het Kelsteinhaus (1938) bovenop de Obersalzberg

Beter (…) hadden de Amerikanen en Britten met Hitler samen natuurlijk Stalin kunnen verslaan.

Het verslaan van massamoordenaar Stalin zijn regime, dat had de Russen de Goelach-archipel bespaard met doden/slavenkampen waarbij de Holocaust verbleekt. Hadden wij geen Koude Oorlog gehad en die atoomwapen-wedloop was ook niet zo nodig geweest.

De Amerikanen hadden ook onze Indonesische kolonie in Nederlandse handen kunnen laten, in plaats van zelf wereld-imperialist te worden.

…een enorme toeristenmagneet, dus je kunt het beste ’s ochtends vroeg er bij zijn

En die Joden, daar gaf toch niemand al stiekem al te veel om sinds kerksplijter (1517) Maarten Luther al ‘Die Juden und Ihr Lugen’ schreef.

Groot Brittanie wilde ze immers ook niet toelaten als vluchteling, zelfs Sigmund Freud kwam Engeland in 1933 alleen met een werkvergunning binnen.

Ik kom openlijk uit de kast: 2 miljoen uitgeroeide Vietnamezen en 1 miljoen dode Irakezen, de ettelijke regimes die de Amerikanen omver wierpen, de wijze waarop ze nu via moslim-terreurgroepen Syrie destabiliseren en Libie terug de Middeleeuwen in wierpen.

Die zogenaamde ‘Arabische Lente’, die Goebbels-achtige propaganda-oefening in publieks-misleiding, wat in militaire termen ‘Psyops’ heet (psychological operations).

Ook staat sinds 1980 in Georgia een monument dat pleit voor genocide op 7 miljard mensen. Maar omdat het uit naam van ‘De Aarde’ is hoor je er niets over.

Massieve messing-deuren, wat een vakmanschap

Ik vind alle misdaden uit naam van ‘De Democratie’ niet beslist minder erg dan die van Nazi’s tegen Joden: die de minst pijnlijke dood kregen die voorstelbaar is, met HCN (dodelijk bestanddeel Zyklon B). De klinische wijze van uitvoering is natuurlijk duivels, zo professioneel en afstandelijk.

Maar verder, binnen de context van oorlog gezien….Armeense genocide-ontkenner Erdogan zijn Turkije zit gewoon bij de Nato.

Hoeveel Indianen zijn er in Amerika uit de weg geruimd voor de operatie ‘Go West’ als eigen variant op de Duitse Drang nach Osten. Hoeveel Indiers lieten de Britse kolonialen in de 19de eeuw bewust verrekken van de honger voor hun koloniale bevolkingsbeleid, geinspireerd op hun populatie- ideoloog Thomas Robert Malthus?

Wie had tot in de jaren ’50 de strengst mogelijke immigratiewetten voor zekere ‘rassen’ dankzij de Amerikaanse inspirator van Adolf, Madison Grant?

…de tunnel naar de lift, waarmee je de laatste 130 meter omhoog overbrugt

Waarom zouden Joden zelfs in de geschiedenis nog een Sonderbehandlung moeten krijgen, het patent op wereldleed, behalve dan dat wij door Amerikaanse overwinnaars-propaganda ‘dressed as history‘ zijn opgevoed.

Zoals ik al schreef: het zijn de Joden die het racisme uitvonden, je wordt alleen Jood via (biologische) overerving door je moeder. Ook Joden die niets met het geloof hebben noemen zichzelf Jood en vinden zichzelf zo meer bijzonder dan anderen.

…de lift, gothisch vakwerk

En de term ‘Losung der Judenfrage’ werd door de popularisator van het Zionisme, Theodor Herzl in 1898 als eerste op de boekenmarkt gebracht in zijn boek ‘Der Judenstaat’.

Een zuiver Blut Und Boden-verhaal, maar dan voor Joden die menen dat zij 1800 jaar nadat zij door Hadrianus uit Palestina getrapt werden het alsnog zomaar van anderen mogen innemen. Laten we dat 100 jaar na de Balfour-verklaring nog eens nader bestuderen.

De term ‘Judenfrage‘ hield Hitler toen nog niet bezig. Die las toen in Braunau nog met rode oortjes de verhalen van Old Shatterhand en Winnetou van Karl May.

Hoe dat rode krijgers/natuurvolk, die Roodhuidige Nobele Wilden (alsof het Germanen waren) – zo met de natuur verbonden- door de Westerse kolonisten langzaam uit hun jachtvelden werden verdreven en vermoord.

Als een soort Untergang des Indianen-abendlandes, het apocalyptisch gevoel van het fin de siecle ( 1900-1918; ingang moderne tijd).

…we kunnen naar binnen

Laten we vaststellen dat volkerenmoord in het algemeen ons ding niet zo is. En niet andermans misdaad propagandistisch misbruiken om eigen wandaden weg te poetsen. Wie zonder zonde is…

Of het nu Hutu’s en Tutsi’s zijn die elkaar met kapmessen om zeep helpen of onze belangrijke zakenpartner de technocratische dictatuur China. Waar Mao, de aanstichter van massamoord op 60 miljoen van zijn eigen onderdanen als portret overal nog hangt.

Dolfie lijkt een soort zondebok waarop we al het slechte projecteren dat het seculiere Westen aan ideologieën voortbracht, nadat onze elite God vermoordde. Om elders oogjes toe te knijpen danwel weg te kijken.

…kijk eens wat een fantastische vormgeving, geen detail aan toeval overgelaten

Waarom konden de Amerikanen en Britten wel alle Duitse steden vol kleine Duitse kindjes met brandbommen kapot gooien met tenminste een half-1 miljoen burgerslachtoffers (bv Dresden, Hamburg) maken, net als Tokio met brandbommen en Hiroshima en Nagasaki met 2 atoombommen.

Zonder 1 maal ook maar sorry te zeggen.

…onze lift-operator

Maar wisten ze geheel toevallig nooit de spoorlijnen richting Auschwitz, Bergen Belsen en andere Nazi-mensopbruik-kampen te vinden? Nou? Ik wil daar toch nog eens een bevredigend antwoord op zien.

Alsof ze het ‘wrede Nazi/Boze Dictator’-argument alvast in de na-oorlogse propaganda wilden incalculeren, om de eigen oorlogsmisdaden weg te poetsen.

..we zijn er eindelijk, inclusief alpenkauw

Nog steeds vallen de Amerikanen immers met het ‘Boze Dictator’-argument geheel on-uitgenodigd allerlei landen binnen om ze in puin achter te laten. Even ‘de democratie brengen’.

En als de Amerikanen getalenteerde SS’ers voor eigen politiek en industrie konden gebruiken, dan roofden ze die gewoon uit Duitsland weg inclusief de raket-technoloog Wernher von Braun.

Walter Dornberger ontwikkelde het X1-programma en vele andere militaire techniek voor de totalitair-imperialistische ambities van de Amerikanen…(Operation Paperclip, zie het boek van Annie Jacobson)

…niet slecht toch, dat uitzicht

En wat dacht je wie de opbouw van het Nazi-imperium vanaf 1930 hielp financieren: de Rockefeller-familie met haar aandelen in IG-Farben, en de toen jonge advocaat Allen Dulles, later hoofd van de CIA.

Je kunt dat lezen in ‘The Tower of Basel’ van Adam Lebor (2013) over de Bank for International Settlements (BIS). Een bank die niemand kent en die nog steeds bestaat als coordinator van alle centrale banken in de wereld.

De Europese Unie is er voorbereid en de Euro werd er ontworpen (in 1988)

En die bank werd in 1930 opgericht met diplomatieke onschendbaarheid. De BIS moest de herstelbetalingen van Duitsland vanwege de Eerste Wereld Oorlog faciliteren.

..zicht op de gisteren beschreven Untersberg, natuurlijk is Trudy mee maar dat had je al gezien

Maar Reichsbank-voorzitter Hjalmar Schacht die mede-oprichter van die BIS was, maakte die betalings-operatie al snel dode letter. En de BIS werd zo zelfs al snel een financier van het Nazi-imperium, zoals via het doorsluizen van (gestolen Tsjechisch) Nazi-goud.

Het waren in 1945 de econoom John Maynard Keynes EN Amerikaanse lobbyisten waaronder Dulles die pleiten voor het openhouden van deze diplomatiek onschendbare BIS. Terwijl de Jood Henry Morgenthau de BIS zo snel mogelijk wilde torpederen.

Zo kwam Henry Morgenthau, en zijn plan om Duitsland te ruineren tot Derde Wereldland op zijspoor.

Om zakenbelangen van de Amerikanen in Duitsland niet verder te beschadigen, en om het land als dam tegen de Russen te gebruiken.

…een Tibetaans uitziende toerist moest beslist op een rots klimmen. Het zit er nu eenmaal in…

Maar ja, dat is achteraf bekeken natuurlijk.

Een tip: boycot massamedia/propaganda. Lees boeken van geïnformeerde experts en mensen ter plaatse, er gaat een wereld voor je open. Vanzelfsprekend zal bovenstaande vrij exotisch klinken voor de brave NOS-journaalkijker.

En vervolgens verwarren velen ‘slecht geïnformeerd zijn’ met ‘ik ben dus nuchter’.

…de bergen zijn gevormd uit fossiel koraal van de oerzee in het Trias

Terug naar het Kehlsteinhaus.

De Berghut en de toegangsweg omhoog zijn een fantastisch stukje Germaans ingenieursschap, in de deadline van 1 jaar uitgehouwen omhoog in de rotsen door bergwerkers hangend aan de zekering van klimtuig.

Kadootje van Reichsleiter Martin Bormann aan Dolfie voor zijn 50ste verjaardag op 22 april 1938. Uiteindelijk kwam Dolfie er maar een paar keer, Eva Braun zijn jonge liefje des te meer.

..overal de alpenkauwen

Alles is tot de puntjes afgewerkt. Met de marmeren haard van Mussolini er in, en het fantastische uitzicht is het Kehlsteinhaus nu toeristenmagneet waar je beter ’s ochtends vroeg de eerste bus naartoe kan pakken.

..interieur prachtig met vurenhout afgewerkt

Ook voor het licht. Persoonlijk attractie zijn ook de zwarte luchtacrobaten, de alpenkauwen met hun rode pootjes en gele snavel. Je draait je om van je Beierse Goulash-soep en ze planten al hun brutale snavel in de soepkom.

…een toeristentrekker met achterin de marmeren open haard van Mussolini

En nee, ik ben niet het Documentatie-centrum Obersalzberg in gegaan. AUB niet nog meer Amerikaanse overwinnaars-propaganda ‘dressed as history’ aanhoren.

Wat bekend is/mag zijn aan geschiedenis, dat kun je wel in een boek lezen als ‘Inside Hitler’s Mountain’ van Florian M Beierl (staat veel nuttigs in over geschiedenis Kehlsteinhaus en Obersalzberg).

…ze pikken de soep achter je weg

De lotgevallen van een paar Amerikaanse massamoordenaars/bommenwerper-piloten die (..misschien wel begrijpelijk) mishandeld werden, dat blazen ze dan op tot een ‘zie je hoe wreed die Nazies waaren’-verhaal.

Zonder dat ‘De Grote Satan’ (in de ogen van Iran) met haar honderden militaire bases over de hele wereld maar 1 keer bij zichzelf te rade te gaat…. inclusief over de wijze waarop ze hun eigen soldaten als kogel-vee behandelden en nog steeds behandelen.

De gewone mensen zijn in iedere oorlog het slachtoffer aan beide zijden.

Nou ja, deze kleine kritische noot moest even er uit.

Voor de mensen die niet kunnen lezen: neeeeeee, ik zeg niet dat ik een hekel heb aan mensen/Amerikanen. Heb uw naaste lief, en zie welk regime dat gebod het meeste overtreedt.

Dan zie je steeds meer dat het ‘Militair Industrieel Complex’ (het regime achter de democratische VS-facade) zich zaken permitteert die de SS niet zou misstaan.

En qua propaganda passen ze in media de zelfde technieken als Goebbels toe. Lees bijvoorbeeld als tegenwicht bij het NOS/CIA-Journaal’Poetin en Assad hebben ons leven gered’, het dagboek van Pater Daniel Maes in Syrie. Die ‘rebellen’, alsof het om Rebel Without a Cause James Dean zou gaan, vrijheidsstrijders tegen de Boze Dictator.

Die moslimfanaten die de VS aan wapens helpt om Syrie in puin achter te laten. Terwijl ons CIA-Journaal haar Nederlandse afdeling Human Resources het sprookje brengt van ‘hoera vrijheid blijheid-strijders’ versus’ boze dictator Assad’.

Laten we verder vooral het uitzicht over de prachtige bergnatuur niet aan de kijkers onthouden. Ook zonder propaganda is de natuur mooi en heilzaam.

Die Nazi’s wisten wel wat mooi en smaakvol was, hier was Marcel Gelauff/pardon Josef Goebbels even op bezoek.

.Goebbels even op de koffie

…natuurlijk kun je ook de andere kant doorschieten, zoals de sticker van de Stacheldrachtzieher toont….

…bij sommigen blijft de heimwee

..maar zo heb je overal wel rare clubjes die zichzelf beter dan anderen vinden. Je moet er wel op tijd bij zijn, dat Kehlsteinhaus: zoals onderstaand was het weer de volgende dag, bedekt door sneeuw kun je er dan niet meer bij.

En nu moet je tot het volgende seizoen in mei wachten om weer op de koffie te kunnen bij Adolf.

Dit was het vierde en laatste deel van de Berchtesgaden-trip. Wat is er qua geschiedenis, natuur en plaatsen in de wereld nog veel te verwonderen…Rare wereld…

One Reply to “Het NSDAP-Arendsnest”

  1. Geweldige verhalen en zo zien we nog eens wat van de wereld. Best dapper trouwens om de kastdeur open te doen. Ik denk dat de meeste lezers deze kritiek wel onderschrijven. Maar ja, 70 jaar propaganda laat wel z’n sporen achter en dan is het voor velen moeilijk om even een schone bril op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *