Waarom de Hel/De Ander naar zwavel stinkt…

Demoniseert De Volkskrant mijn broeder in het goede, Marcel Crok ? Via associatie met hun ‘Hitler Incarnate’ Thierry Baudet portretteren ze onze Ecomodernist tot ‘gevallen engel’.

Daarom vandaag aandacht voor De Hel- woonplaats van demonen- waarom deze naar zwavel stinkt.

Zo lezen we in Openbaringen 21:8

Maar voor de bangen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, hoereerders, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt; dit is de tweede dood.

Daar wil je niet bij horen, zo is die Bijbelse boodschap. Daar voegen seculiere ketter-branders van D66 en De Volkskrant nu dagelijks bij: ‘racisten, seksisten klimaatontkenners, islamofoben, homofoben, rechtse meneren’.

‘Het Klimaat’ is zo’n ‘Wij Beter dan Gij’-onderwerp: je kunt met beroep op Klimageddon anderen afschilderen als ‘moreel slechter’, mensen zonder spreekrecht die ‘verbeterd’ moeten. Toch mag je zulke vijanden beter danken: ze zijn je eigen spiegel: hoe je zelf ook kunt zijn of kunt overkomen als je ook zo fanatiek en onredelijk wordt.

Boek van die andere ontkenner, ook een aimabel en nieuwsgierig mens: aan de boom ken je ook de vruchten

Klimaat Baculum-argumenten
De Hel, dat zijn de anderen, zou Generatie ’68- existentialist JP Sartre zeggen. Sociaal Rancuneuzen van die Cultuur Marxistische revolutionairen, zochten niet eerst hun grootste Tegenstrever ( = Satan) in zichzelf.

De Ander moest moreel ‘verbeterd’. Idealisme noemen ze dat. Dromen die een ander moet betalen. Vaste discussie-techniek van Het Linksche Thuigh is het Ad Baculum-argument. De redenering met de stok. Je wrijft de ander een positie in en dwingt ze over jouw voorwaarden voor gesprek te spreken. Zo kun je mensen ook jaren dwingen tot spreken over klimaat-details, het CO2-rookgordijn verhult hoe je eigenlijk op subsidie en prestige uit bent.

Wie meer zorgen belijdt over ‘abstracties’ (De Planeet, De Arbeider) en collectieven in plaats van een concreet individu (een bestaand mens), die zou je tot het typische Volkskrant-publiek kunnen rekenen. Dus wanneer je tot haat oproept tegen een individu, omdat die de zeepbellen van je abstracties doorprikt.

De Volkskrant- eerder katholiek lijfblad- is historisch gezien archetypisch voor de ’68 revolutionairen: zij gooiden hun Katholiek geloof over boord, en werden de Rode Revolutiebereiders. Alles moest naar Marxistische mores ‘ge-emancipeerd’ worden, van onderdrukte natuurvolken in Opper Volta tot Het Klimaat/De Planeet.

Zielige zeehondjes, smeltende ijsberen, stervende bijen, dat kun je zien als het biologisch proletariaat dat Rode hulp in Groene vermomming vraagt. Je hebt nu zelfs ‘klimaatfeministen’: subsidie-potjes zijn dat 🙂

De Volkskrant werd aldus argumenterend zelf ‘establishment’ met Marxistische stokpaardjes als Trojaans paard van de macht. And they looked from man to pig, and pig to man…and could not see which was which (Animal Farm, George Orwell) Hun geestverwanten kwamen zo aan de knoppen en subsidiepotten.

Andere mensen met nieuwe ideeen als Baudet en Nieuwe Media knagen nu aan hun stoelpoten. Ze kunnen 2 kanten op: met het Oude Establishment verdwijnen, of zich aanpassen en een wat redelijker koers varen.

Tot hier de cultuur-filosofische context van demonisering door ‘Het Linksche Thuigh’, dat al demoniserend haar uitgeholde posities verdedigt: nu het concrete voorbeeld.

Zaterdag 23 Februari portretteerde de ex-Katholieke Volkskrant onze Ecomodernisme-coauteur Marcel Crok met foto’s, alsof hij de schurk Dr No uit James Bond kon zijn, de ‘Superbad Guy van het Klimaatdebat. Schaap in wolfskleren of wolf in schaapskleren? Welk beeld zetten ze nu neer?

Omdat beeld 1000 maal sterker werkt in het onbewuste dan woorden, blijft het beeld hangen inclusief de framing van gevallen Engel.

Het interview dat collega-wetenschapsjournalist en katholiek opgevoede (maar afvallige) Maarten Keulemans met hem deed verscheen met de artistieke portretfoto’s van Jitske Schols.

Je kunt het artikel op 2 manieren lezen, zoals je de portretfoto’s ook op 2 manieren kunt zien.

  1. Als een aardige poging van de in zijn vak bekwame Maarten Keulemans om Crok het podium te gunnen dat hem toekomt. Rehabilitatie.
  2. Als manier om hem met zijn klimaat-realistische positie definitief in de ‘foute’ hoek te zetten, iets van ‘Slechte’ mensen. Alsof Crok afgleed naar De Klassenvijand van dit moment: Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie.

Een compromis van beide is ook mogelijk, anders kreeg Keulemans het mogelijk niet door de zelfcensuur die bij ‘kwaliteitsmedia’ de norm is.

Een keurige intellectueel, schrijver van 7 boeken, met andere ideeën wegzetten als de nieuwe Hitler, net als bij Fortuyn

De Volkskrant benut met andere Oude Media en hun politici alvast iedere mogelijkheid, om Baudet als Hitler Incarnate weg te zetten, samen met hun minister Kasja Ollongren.

Zoals ze eerder met het NOS Journaal hielpen bij de (karakter)moord op Pim Fortuyn. Zodat iedereen die het Oude Establishment bekritiseert nu met beveiliging over straat moet.

De Volkskrant lag al in bed met Ollongren (D666) vanwege die andere politieke hoax, die De Volkskrant helpt verspreiden: ‘Nepnieuws’. Terwijl De Volkskrant zelf belangrijke nepnieuws-bron is oover natuur en milieu, steeds in alarmerende zin. Zoals de Gifschip-hoax van Jeroen Trommelen/Greenpeace.

Bij Keulemans zijn voorganger, Martijn van Calmthout van de Volkskrant viel geen mus van het dak, of hij zag er de hand van CO2 in. Je kunt dan niet plots zeggen; eehh, we hebben ’t enorm opgeblazen. Dus de krant verdedigt ook haar prestige.

Klimaat is een, zo niet DE belangrijke overgebleven stok van het Oude Establishment om de ander vanuit de hoogte van ‘De Wetenschap’ mee te slaan.

Waar ze in het integratiedebat al weinig meer dan scheldwoorden toevoegen als ‘racist, nazi, extreem-rechts’, ( = Gij zijt Slecht, Wij zijn Goed) claimen ze hier nog meer succesvol dat ‘De Experts’ aan hun kant staan.

Tel dat geclaimde ‘gezag’ op bij een algemeen kenmerk van massamedia en massa-psychologie, en vraag je dan af: welke indruk moeten de foto’s en uitgelichte tekst nu bevestigen bij de reeds bevooroordeelde Volkskrant-lezer over Crok? Wat blijft nu hangen? Crok werd ontzettend ‘geframed‘ door de eindredactie, ook zo’n bekende politieke truc, ‘in de ban van het tegengeluid’.

In plaats van dat Crok op jacht ging naar de werkelijkheid: dat de fanatiekste Klimazi’s geen bal om de wetenschap geven. Het ‘frame’ van gevallen engel die verdwaald raakte zal bij Volkskrant-lezers blijven hangen, die toch al dagelijks murw gebeukt worden met smeltende ijsberen en stervende bijen.

Het beeld is: hier wil je niet bij horen.

Welk beeld, welke ‘framing’ plak je zo op een positie?

Aan de andere kant: alle aandacht is aandacht, en Keulemans kreeg zo toch maar mooi een pagina’s lang en redelijk afgewogen stuk er in. En dan: Wanneer je niet (een beetje) gedemoniseerd wordt, dan tel je eigenlijk niet helemaal mee. Wie geen vijanden heeft, bedreigt geen posities en bewerkt dus eigenlijk niets.

Beeld bij de 26ste zang van Divina Comedia, de Hel van Dante

Wat veel meer voor Crok zijn geloofwaardigheid pleit dan zijn positie en kennis, wanneer je hem vergelijkt met de verspreiders van Tulpenmanie 2.0: zijn positie in het debat levert ‘m geen droog brood op.

De academie-prostituees in Nederland die de catastrofale versie van Klimaat in Nederland verkopen, danken allen hun maatschappelijke en financiële positie aan Tulpenmanie 2.0. Ze zitten daarom allen aan het subsidie-infuus van de beleids-bureaucratie (voormalige VROM-ministerie, Buitenlandse Zaken en ‘Economische Zaken en Klimaat’).

…eeuwig branden, zonder dat je wonden helen, ai, da’s niet fijn: Divina Comedia Danta (blz 311)

Daarnaast ken je aan de boom de vruchten en omgekeerd. Marcel is bovenal een fijn en integer mens, die ik op persoonlijk vlak blindelings zou vertrouwen.

Alle klimaat-realisten die ik ontmoette zijn met die (zelf)relativering gezegend. Zoals geoloog Salomon Kroonenberg, de schrijver van ‘Waarom de Hel naar Zwavel Stinkt’. Een rustige en weloverwogen aimabele kerel, die wetenschap om de wetenschap beoefent, voor verwondering en nieuwsgierigheid.

Zwavelhoudend gesteente als pyriet (links) als ik mij niet vergis, die groene zal wel iets van kopersulfaat/sulfide bevatten

Nog nooit heb ik een klimaatalarmist ontmoet die een leuk en integer mens was met zelfrelativering. Het zijn altijd:

a. opportunistische en inhalige lieden uit op subsidie/ VVD’ers
b. totalitaire drammers, model Wijnand Duivendak, die in ‘Groen’ een nieuwe vermomming vonden voor hun Rode inborst
c. bitchy metro-mannetjes model Floris van Hest, Tjerk Wagenaar, Arjan Berkhuysen die zich ‘bezorgd’ tonen met een ‘passie’ voor stofzuigen en strijken
d. en een heleboel intellectuele groupies van het absorberende geslacht met inlegkruisje, in katzwijm bij het sociaal middelpunt met de subsidie-bling die zo’n ‘Red de Planeet’-Tedtalk houdt.

Klimaatastrologen als Rolf Schutenhelm (Milieudefensie), het zijn gewoon nooit leuke mensen…

Dus laten we hier de politiek verder voor wat het is, en keren we terug naar waar het om ging. Natuurlijke historie, en de History of Hell.

De Geologische onderwereld heeft verschillende zwavelbronnen. Je hebt bacterien in de diep-oceaan die sulfaat reduceren tot H2S: waterstofsulfide. Dat is dat rioolstink-gas, waar Jeroen Trommelen in De Volkskrant half West Afrika mee om zeep hielp. In de krant dan.

En daarnaast verbindt zwavel zich tot mineraalgesteente met ijzeer nikkel en andere metalen tot sulfiden. Gesteentes als Pyriet hebben een sulfide-component.

Via het pas in de jaren ’60 vorige eeuw als ‘wetenschappelijk’ geaccepteerde fenomeen Plaat-tectoniek (de daarvoor verguisde geoloog Alfred Wegener) schuiven die zwavelcomponenten een magma-kamer in. Bij een uitbarsting komen die sulfidische magma’s vrij, zowel vloeibaar als in gasvorm.

Tel daarbij dat het Nieuw Testamentische beeld van De Hel als plaats van eeuwige kwelling werd geschreven door mensen van de Klassieke beschaving. Die auteurs van de Bijbel woonden in vulkanisch gebied in Italië, Turkije en Griekenland. Als je dan als auteur een akelig beeld voelbaar moet maken: waar beter je inspiratie vandaan halen, dan uit je eigen omgeving?

Tijd om te herlezen!

Vanuit zijn vulkanische omgeving, kreeg Johannes bij zijn ‘trip’ (misschien wel Amanita muscaria) dit beeld van de zwavelige Hel, dat in Openbaringen werd opgetekend. Dat is toch wat uit de onderwereld opborrelt, waar hij in Turks Griekenland ervaringen mee moest hebben.

En die ervaringen worden via dromen dan vanzelf Openbaringen.

Overigens is demonisering van alle tijden. Ik las dat founding father van de Verenigde Staten Thomas Jefferson bij zijn presidentiële race ook werd gedemoniseerd. Kranten van de tegenpartij, claimden dat hij arme christenvrouwen de prostitutie in zou dwingen.

Dat is uiteindelijk niet gebeurd. 🙂

Via een donatie voor de 3B’s, Bier , Benzine en Boeken kun je Interessante Tijden tot groter succes helpen groeien, in ruil voor dagelijks een nieuw idee, inzicht en fotografie: Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid. IBAN NL04INGB 0005526038 onder vermelding van ‘Interessante Tijden/Rypke’. Opnieuw dank voor de 3 donateurs die deze week hielpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *