Lyme (tekenbeet) op Plum Island ontwikkeld biowapen?

Ziet er rustiek uit, met al die schapenteken.

Een mogelijke bron van de ziekte van Lyme die je via een tekenbeet oploopt met Borrelia-bacterieen (en dodelijker varianten), kan de ontwikkeling van biowapens zijn die met nazi-wetenschappers in Amerikaanse dienst werden ontwikkeld.

De geschiedenis daarvan komt stukje bij beetje boven tafel, andere documenten blijven nog ‘classified’. Er bestaat geen 100 procent waterdicht bewijs, maar een aantal historische coincidenties zijn te toevallig om geen verband te zien.

Zo ‘begon’ de ziekte van Lyme, reumatische klachten bij kinderen na de zomer/herfst, zie hier het originele document

Het idee van biowapens is al zo oud als oorlogvoering. De oogst van je vijand onklaar maken met plaagdieren, zodat hij van honger sterft bijvoorbeeld. Als het om het pijnigen van je medemens aankomt, is er aan creativiteit en overheids-budget geen gebrek.

Het laboratorium van Erich Traub was hier gevestigd in de Connecticut Sound

Nadat de Amerikanen West Europa bezetten in 1945 kregen we de Coloradokever (Leptinotarsa decemlineata) kado. Die verwoestte aardappeloogsten. Actieve bestrijding met pesticiden (pyrethoiden tegen luizen) is verplicht in Nederland om ze er onder te houden, afgelopen jaar dreigden ze weer plaag te worden. Zo’n kevertje is maar 1 voorbeeld van een potentieel inzetbaar biowapen.

Verspreiding kan per ongeluk gebeuren en opzettelijk, de verspreiding van die ongewenste biodiversiteit is er niet minder kwalijk om. Je kunt het …oeps…even knoeien, en dan breidt het als een olievlek uit.

Moet je lezen: blz 166-169 en 389-390

Ongewenste biodiversiteit als nazi-wapen
Tegelijk in 1945 namen de Amerikanen meer dan 1000 Nazi-wetenschappers mee naar de VS via Operation Paperclip, waaronder biodiversiteitwapen-experts. Dat was een geheime operatie van de voorloper van de CIA, de OSS met ondermeer Alan Dulles. Pas afgelopen decennium komen daar meer documenten over naar buiten.

Zoals deze lijst in 2010 van ‘Buitenlandse Wetenschappers in Amerikaanse dienst’ van 1945 tot 1958

Onder Heinrich Himmler hadden de nazi’s een eigen biowapen-programma (Hitler was er geen fan van) in Nesselstedt bij het Poolse Posen, onder directie van Kurt Blome. Ze deden bijvoorbeeld proeven waarbij je met de builenpest-bacterie (Yersinia pestis) besmette ratten bij een eiland loslieten vanuit een U-boot.

De proef moest onthullen of de besmette ratten effectief naar de kust konden zwemmen.

…de Wewelsburg, Rondetafel Ridder Heinrich Himmler’s burcht in het Teutoburger Wald

Builenpest krijg je via de beet van een besmette vlo, maar ook via contact met de lichaamssappen van dode besmette dieren. Zojuist werd bekend dat net een jongetje in Idaho (VS) weer builenpest opdeed, voor het eerst in 26 jaar in de VS.

Maar de nazi’s deden ook proeven hoe je dus met tyfus besmette luizen kon verspreiden bij de vijand, of Malariamuggen. Blome testte ook biowapens op gevangenen van concentratiekampen, in opdracht van Himmler.

In Duitsland heb je waarschuwingsbordjes voor ‘zecken’

De nazi’s deden verder proeven, hoe je met bijvoorbeeld de verspreiding van Mond- en Klauwzeer de vijandelijke veestapel onklaar zou kunnen maken, zodat ze dan honger zouden lijden.

Een van hun wetenschappers Erich Traub wist in de oorlog illegaal uit Turkije het in Europa verboden/verbannen runderpest-virus te bemachtigen. (in 2011 is de wereld ‘runderpestvrij’ verklaard)

Die smokkelde verschillende voor mens en dier dodelijke virussen en bacterieen naar Nesselstedt, voor de biowapen-experimenten van de nazi’s. Met de verspreiding van runderpest zou je dus bijvoorbeeld alle koeien in Groot Brittannie om zeep kunnen helpen, na het virus met vliegtuigen te sproeien.

Op een eilandje schijnen ze nog een sproeitest met vliegtuigen gehouden te hebben. Maar toen kwamen de Russen al Polen binnenvallen, het programma was een kort leven beschoren.

De V2-raket van Werner von Braun werd model voor het Amerikaanse Apollo-programma. V2-museum Peenemunde

Operation Paperclip
Annie Jacobsen beschrijft de repratriering van nazi-wetenschappers naar Amerika in ‘Operation Paperclip’ The Secret Intelligence Programme that brought Nazi scientists to America. De laatste jaren komen meer documenten uit de Amerikaanse archieven vrij rond die operatie, nadat ze ‘declassified’ werden.

We bespraken al Walter Dornberger en Wernher von Braun, de raketgeleerden (V2 in Peenemunde) die voor de Amerikanen vervolgens hun raketprogramma en supersonische vlieg-programma konden gaan ontwikkelen. Wat boeit het, dat het SS’ers waren.

De Biowapen-experts in Amerikaanse dienst (…) die Jacobson beschrijft waren Kurt Blome, Erich Traub en Theodor Benzinger. Die kregen allemaal na 1945 in Amerika vooraanstaande onderzoeks-positie bij de ontwikkeling van nog dodelijker biowapens. Wat boeit het dat ze hun biodiversiteit op kampgevangenen hadden getest….

Van Erich Traub zijn nog steeds veel documenten ‘classified’ zo beschrijft Jacobson in 2013. Dat kan met reden zijn.

Nog een Nazi-biowapenexpert in Amerikaanse dienst

Plum Island, Connecticut bij het dorpje Lyme
Traub kreeg van de Amerikanen zijn eigen laboratorium op Plum Island in de Connecticut Sound. Dat eiland zou nu – nadat het biowapen-lab is opgedoekt- beschermd natuurreservaatje moeten worden. Het eiland is in eigendom van de Federale Regering van de VS. Die zou het eilandje willen verkopen, dat jarenlang van de buitenwereld was afgesneden.

De CIA-krant New York Times (Rockefeller Foundation = CIA geeft er jaarlijks 6 ton dollar aan, zie hun jaarverslagen) vermeldt in een artikel in 2016 Niets, nul, nada over de werkzaamheden van Erich Traub op Plum Island.

Wel haasten ze zich om iedere link tussen de ziekte van het bij Plum Island gelegen Lyme (dorpje aan de overzijde) meteen als ‘iets voor gekkies’ af te serveren.

The site there is officially called the Plum Island Animal Disease Center. It is a federal facility, the nation’s most important lab for combating infectious animal diseases. (….RZ)

But the fact that the island is one and a half miles off Long Island, and that access to it is so highly restricted, has made the high-security lab the source of a cascade of science fiction scenarios and conspiracy theories, (een door de CIA verzonnen kreet na JFK, RZ) which proliferate in films, books and local lore, and include rumors about government experimentation with hybrid animals, Cold War biological weapons and even the outbreak of Lyme disease.

 

Old Lyme
Ja je leest het goed. De Ziekte van Lyme – veroorzaakt via tekenbeet door Borrelia burgdorferi-bacterie (pas in 1981 door William Burgdorfer beschreven) is vernoemd naar dat nu schilderachtige dorpje Lyme in Connecticut aan de Connecticut Sound en buurdorpje ‘Old Lyme’.

Op een steenworp van het eilandje in Connecticut met laboratorium waar Nazi-wetenschappers van de Amerikaanse regering lekker met bio-pathogenen mochten aankloten.

Daar in Lyme werd de ziekte voor het eerst in 1975 ontdekt als zijnde afkomstig van tekenbeten.

 

Wanneer je dus weet dat ze onderzoek deden naar het verspreiden van besmette luizen, teken onder bevolkingen, Om zowel mens als dier uit te roeien. En je weet dat Erich Traub de belangrijkste nazi-wetenschapper was van wat Jacobson ‘Anti-Animal-Research’ noemt.

En dat de Amerikanen Traub op 7 september 1951 een immigranten-visum verleenden, om ‘the world’s expert on ANTI-animal research’ tot directeur van hun ‘anti-animals weapons research’-programma te maken op Plum in de Connecticut Sound (Naval Medical Research Institute), een lab dat in 1954 opende.

Daarvoor was in 1948 door het congres 30 miljoen dollar vrijgemaakt. Traub kreeg de positie van medical supervisory bacteriologist.

De eerste rapportage over ‘De Ziekte van Lyme’ in november 1975, gemeld in augustus 1976

Paul Ehrlich-Strasse
Vervolgens ging Traub voor de West Duitse regering werken aan een virologisch instituut, en hij bleef onder CIA-toezicht wonen aan de Paul Erhlich-strasse in Tubingen. Die naam Paul Erhlich is niet de Joods-Amerikaanse ecoloog die de wereldbevolking wil decimeren, schrijver van ‘The Population Bomb’.(1968)

Maar de naam van de Joods-Duitse bacterioloog die in 1909 in Duitsland een medicijn tegen syfillus ontwikkelde. Syfillus-bacterien zijn verwant aan Borrelia.

Hoewel Nixon in 1969 verkondigde dat Amerika geen biowapens meer zou gebruiken en ze zou vernietigen, vermeldt Jacobson dat dit anti-dieren-biotica-programma nu inmiddels 300 miljoen dollar onderzoeksbudget krijgt.

En dat lab voor biowapens tegen dier en mens op Plum Island kreeg dus de eufemistische naam ‘ziektepreventie’.

Dan ben je dus niet zomaar een gekke henkie om een verband te zien.

Zouden ze ‘geknoeid’ hebben met 1 van hun ziekelijke beestjes? Dat dit overwaaide van Plum Island naar het rustieke dorpje Lyme? En dat voorheen vage klachten toch een bacteriële oorzaak hebben? Zo wil men bijvoorbeeld niet erkennen dat er ‘Chronische Lyme’ bestaat, dat wordt afgedaan als ‘last van de zeur’.


We weten niet half wat voor rotzooi ze hebben losgelaten uit die bio-wapenlabs, of wat er per ongeluk is vrijgekomen. Wel weten we dus zeker dat ze wapens ontwikkelden om mens en dier te besmetten via teken en luizen met aan Syfillus verwante bacteriën.

En dat onze Vrienden de Amerikanen daarvoor nazi-wetenschappers in dienst namen. En dat geheel stom toevallig op 2 kilometer van dat nazi-lab in het stadje Lyme vervolgens de Lyme-ziekte uit tekenbeten wordt ontdekt.

Het eiland Plum was eind 19de eeuw al in bezit van het Amerikaanse leger. Foto archief Brooklyn Museum

De Ziekte van Lyme wordt dus door Borelia burgdorferi-bacterieen in teken veroorzaakt. Bij een ver gevorderd stadium krijg je dan Neuro-borreliosis, een aan Syfillus verwante aantasting van je zenuwstelsel. Dan kun je verlamd raken.

Die teken kunnen ook andere ziekte-verwekkers bij zich dragen als Ehrlichia-bacterieen die zijn vernoemd naar de Duits-Joodse bacterioloog Paul Erhlich. Hij werd in 1908 met de Nobelprijs  beloond. De meeste bacterien van biowapens zijn afgeleid van ‘in het wild’ ontdekte bacteriën, die ze dan dodelijker proberen te maken.

Of waarvan ze de verspreiding makkelijker proberen te maken.

De Crypte van Himmler met ontaarde kosmopolietenkunst er in

Die Erlichia- bacteriën zijn aan Syfillus-bacterien verwante Ricketsia-bacterien die zich in je zenuwcellen boren.

Die ongewenste biodiversiteit is vernoemd naar de Amerikaanse patholoog Howard Taylor Ricketts. Die overleed in 1910 aan de tyfus-bacterie die hij bij een lab-proef isoleerde. Die bacterie krijg je via de beet van een luis, Anne Frank overleed er aan.

De vraag bij de meeste biodiversiteit is hoe dan ook: hoe kom je er vanaf? Niet hoe krijg je er meer van…. Bij toenemend anti-biodiversicum-gebruik neemt tegelijk de kans toe, dat via mutaties meer bacterien ontstaan die tegen anti-biotica (penicilline) kunnen.

…Georgia Guidestones worden regelmatig beklad door Christenen die er een satanisch idee achter zien: maar ze worden dus ook weer schoon gemaakt…Bron foto Wikipedia

Je kunt het niet 100 procent bewijzen…
Om dan het antwoord op de vraag te geven van dit artikel: je kunt het nooit met zekerheid zeggen. Er is een correlatie, coïncidentie, er is een programma dat het ontwikkelde, en sommige mensen zijn er ziek genoeg voor zoiets te bedenken en doen. Zoals bij de overheid, die dan 300 miljoen dollar per jaar spendeert om mensen zo beroerd mogelijk koud te maken met biowapens.

Dus zal het een vraagteken blijven. Wel weten we dat er ook een monument bestaat in Georgia in de VS, dat sinds 1980 de uitroeiing van de mensheid bepleit; de Georgia Guidestones.

Dat er maar 500 miljoen mensen ‘in perpetual balance with nature’ zouden mogen leven op aarde, dus zijn er nu 6,5 miljard ‘teveel’. Met biowapens zou je dan een begin kunnen maken, zonder dat je de bron herleidt. Terwijl de bevoorrechten het vaccin krijgen.

Want een belangrijk ander onderdeel van biowapen-onderzoek is het vinden van een vaccin. Zodat alleen de vijand getroffen wordt, niet je eigen legers.

Van de grootvader van de Conservation Biology: Michael Soule, phd-student van Paul Erhlich.

Of er mensen zijn, die zo ziek van geest zijn dat ze DAT zouden doen?

Rewilding Europe legt beslag op miljoenen hectares in Oost Europa voor ‘wildernis’ (net als zeereservaten in zee)

 • Las je hier iets dat je nog niet wist of eerder zo had gezien? Je kunt je aansluiten bij mijn (regelmatige en incidentele) donateurs via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke in ruil voor iedere dag een nieuw inzicht & fotografie van de menselijke natuur…
 • Voor bier (<10) boeken (10-25) en benzine blijft Interessante Tijden je dagelijks verrassen. Wie 100 eu of meer doneert krijgt ons boek ‘Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei’ thuisgestuurd. Wel je adres dan bij de donatie vermelden

6 Replies to “Lyme (tekenbeet) op Plum Island ontwikkeld biowapen?”

  1. Je hoeft niet direct te geloven dat het een biowapen is, maar mag wel bij voorkeur betere vragen stellen waar je ook een zinvol antwoord op kunt formuleren

   Je verspreidt in vijandelijk gebied een lading besmette beestjes. Het nadeel van biowapens is echter dat het uit de hand kan lopen en als boomerang bij je terug komt

   We zullen er nooit achter komen of het een ‘ongelukje’ was, en anders kan het ook altijd nog een ‘natuurlijke mutatie zijn van de borelia-bacterie die al sinds de oertijd aanwezig is, maar die nu dan plots reuma en zenuwziekte veroorzaakt.

 1. Tijdens een wandeling in een natuurgebied in Bulgarije afgelopen weekend werd één van ons gezelschap ‘gebeten’ door een teek. Onmiddellijk was de reactie, ‘kan geen kwaad, want deze teek heeft geen contact met de menselijke wereld, is volstrekt natuurlijk en draagt de ziekte niet’. En inderdaad werd er bijzonder kalm gereageerd door mijn Bulgaarse vrienden.
  Anders dan in Sofia het geval is, want daar was onlangs aan het begin van het zomerseizoen een enorme parkontsmettingsienst in de weer. Met allerlei gebods- en verbodsborden en paniekerig waarschuwende ouders. Overigens, de link naar het natuurgebied: https://goo.gl/maps/voL4y94GcuN2 , vanuit daar is het ongeveer twee kilometer naar een baai waar de illegalen tot vorig jaar Europa binnenkwamen. Jason’s bay (van de Argonauten) wordt het genoemd onder de lokalen https://goo.gl/maps/qRvM5LqRuSw, en naar verluidt ligt er nog een schat beschermd door zeeslangen, maar dat heeft dan weer niets met teken en biologische oorlogvoering te maken. Hoewel, met die mythische verhalen weet je maar nooit.

  1. Beste Maarten: idealiter hebben reacties als doel begrip van de hierboven gepresenteerde zaak te verbeteren, ipv dat je de eigen persoonlijkheid wilt etaleren als zijnde ‘kijk mij, ik die zo nuchter en wereldwijs is’/bord voor de kop heeft waarvan de aanblik bevalt

   Voor werkelijke nuchterheid over tekenbeten moet je terecht bij ornitholoog Rob Bijlsma in ‘Mijn Roofvogels’, waarbij hij een diagram maakt van hoeveel honderd maal hij per jaar is gebeten tijdens het klimmen in bomen

   Het onderwerp is dus: de verspreiding van Lyme, Operation Paperclip en de mogelijkheid van ontsnapping uit laboratoria, doe een poging!

   1. Wat opviel is het verschil in reactie op een tekenbeet tussen stad en het buitengebied, in dit geval natuurgebied. Ik beschrijf niet mijn eigen bord voor de kop, al zal ik die hebben, maar wat ik in een ander land ervaar, feitelijk. Het ondersteunt dus de nuchterheid van Bijlsma (van zijn grafieken heb ik geen kennis), zoals ik die begrijp uit jouw reactie. Aangezien mijn kennis van planten en dieren uiterst beperkt is zal ik bescheidenheid in mogelijke reacties betrachten.

 2. Nou, ik heb even (2 uur) gegoogeld op het net en werd er niet vrolijker van. Er is dus weinig te doen aan de borrelia bacterie. (o.a.: https://www.lymeepidemie.nl/natuurlijke-middelen-en-protocollen/).
  Dus er alleen over schrijven heeft geen zin, denk ik, de oplossing is vaag.

  Dat er slechte mensen zijn, dat is bekend en dat zij nare dingen doen ook, en dat zij dat niet zouden moeten doen vind ik ook. Maar ja.
  Wat wel zin heeft is een oplossing te vinden, vind ik. En als iemand dat niet wil, nou ja, dan maar niet. Want stel dat ik zeg: hé die of die die heeft dat op zijn geweten, zou iemand die of die dan aanpakken? Ik denk het niet. De politici halen hun schouders op en de politie vraagt misschien of je wel helemaal lekker bent als je ze aan komt geven.

  Dat zo een naarling een bord neerzet in het landschap met als reclame het oproepen tot genocide vind ik maar naar. Maar wie ben ik? Een klein mens hè?
  En als jongens zo een bord dan overkliederen moeten ze nog oppassen niet opgepakt te worden wegens beschadiging van andermans spullen.

  Daarom zoek ik maar naar oplossingen in de natuur. Welke kruiden zijn er om de bacterie op te ruimen, of welke natuurlijke vijanden heeft het kreng?

  Je erover druk maken heeft geen zin. Dat er families en clubs zijn die nogal eigengereid zijn is ook al 100-en jaren bekend. De vraag is: moeten ‘we’ daar wat aan doen? Want WIE wil daar eigenlijk wat aan doen en waarom? Je kunt analyseren tot je een ons weegt, maar als er geen goede wil is, dan houdt het op.
  En die goede wil, die is er meestal niet. Waarom zou een gemiddeld mens zich druk maken over naarlingen? En geef ze eens ongelijk.

  Dat ‘ze’ die nazi’s hebben binnengehaald en ze allemaal vreselijk werk hebben laten doen is bekend. De vraag is weer: wil ‘men’ ze stoppen? Zo nee, dan houdt het op.

  Zo simpel ligt het: Geloof je in liefde of geloof je in je eigen haat? Begrijp je dat een egoïst een monster kan zijn, en begrijp je dat een gelovige in het goede een heilige kan zijn?

  Want eerlijk, het monster is groot en veelkoppig. Alles is geïnfiltreerd door slechtheid. Dat is waar te nemen. Sommigen zien anderen als dieren. Als vuil ongedierte. Als minderwaardig.

  Dus in plaats van de minderwaardigen te ontleden is het beter de heiligen te prijzen. Nogmaals, het immorele behoeft geen krans of aandacht. Het goede behoeft aandacht en steun, liefde en respect.

  Het is aan élk mens de godheid in zichzelf te laten ontwaken. Het is het voorrecht van de mens zélf god in zichzelf te aanschouwen. Het is aan elk mens de weg van de ware liefde te nemen, ook al zijn de afslagen naar de verrotte immorele infantiele slechtheid met zoetigheid geplaveid en dus makkelijk en aantrekkelijk, de ware weg is nauw en moeilijk, maar met de hulp van andere schatten op deze aarde te begaan. Hoop ik.

  In Jezus naam, met behulp van de Goede, laten we bidden. Laten we bidden om vergeving van ons zelf. Laten we bidden om verlost te worden van onze vreselijke dierlijke onnozele onwetendheid, hebzucht en dwaasheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *