5 procent Duitse Kite-Surfers sneuvelt jaarlijks door windturbines

Rode Wouw, altijd mooi om te zien zweven

Een van de slachtoffers van ‘duurzaam’ in Duitsland, versmald tot ‘overal windturbines, ook in natuurgebied’ is de Rode Wouw, ‘Kite’ in het Engels, de zelfde naam voor ‘vlieger’, net als Kite-Surfen. Een groot zweefbeest dat op de thermiek surft op zijn lange sierlijke vleugels, met vorkstaart.

Hij gebruikt de zelfde heuvels en thermiek waar nu windturbines verschijnen, en komt zo regelmatig met zwiepende wieken in aanvaring.

Volgens dit artikel van ZDF zou het om 700 gaan, een procentje of 5 van de Duitse populatie per jaar.

Eifel, steeds meer verneukt door de duurzamen

Net als in Nederland komen in Duitsland steeds vaker windturbines in bosgebied, dat ze stukken bos kappen om daar subsidie op te wekken. Dat is ‘groen’. Vroeger werden ‘roof’-vogels uit de lucht geschoten omdat ze het wild ‘roofden’ van de jagersman en de boer.

Groter dan een buizerd en sierlijker met duidelijke vorkstaart

Nu is het de milieubeweging die de grootste vijand van de natuur is, met haar opvatting over ‘duurzaam’ versmald tot ‘zoveel mogelijk windturbines’. De milieubeweging dient dan ook met wortel en tak uit ons midden uitgeroeid, en alle milieuclubs moeten per direct van het subsidie-infuus af, de Postcode Loterij met 100 procent belast.

…nu met prooi

Ze hebben overdreven lange vleugels die ze vaak in een knik vouwen

Als je in Duits natuurgebied komt heb je ze vast eens gezien

Duurzaamheid wordt de nekslag van de natuur, waarmee alles dat afgelopen eeuw herstelde van menselijke vervolging en exploitatie weer teniet wordt gedaan. Bijvoorbeeld ook omdat we- net als in de Middeleeuwen plots weer ons bos als brandstof gaan gebruiken.

Heette dat eerst nog ‘primitief’ en ‘ontbossing’, nu noemt onze leugenachtige en corrupte overheid dat ‘baaiobeest iekonomie’. Je zou eerder dat beetje opwarming accepteren, dan je landschap en economie ruïneren voor onmeetbare klimaatwinst, want zo wordt klimaatbeleid schadelijker dan klimaat-opwarming.

Het goede nieuws: de natuur heeft veel herstelkracht en zal na uitroeiing met wortel en tak van de milieubeweging zo weer terugveren. Zodat je kunt blijven genieten van deze sierlijke kite-surfers die je jaloers maken als ze spelen met de luchtstromingen, zeilend op de thermiek.

2 Replies to “5 procent Duitse Kite-Surfers sneuvelt jaarlijks door windturbines”

  1. Foto nr. 6 heeft twee van die prachtige beesten!
    Maar, hoe heb je dat gedaan? Fotoshop of – lang – geduld?
    Fantastisch veel blauw en alleen die twee. Mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *