Ecofys sjoemelde voor WWF om Duitsland ‘groen’ te poetsen

De reactor van NRG in Petten

Redactienieuws-tip! Met het Climate Score Cards onderzoek dat Niklas Hoehne (Ecofys) in 2009 voor Wereld Natuur Fonds uitvoerde, poetsten ze ‘Voorbeeldland Duitsland’ groen. Terwijl onze buren ‘de vieze man van Europa’ zijn, gemeten in CO2-uitstoot per kWh opgewekte energie.

Voor al uw wetenschap op bestelling: bel Ecofys! Dat valt nu onder Eneco

Dat ongemakkelijke feit van Duitsland als CO2-fabriek van Europa-  ondanks al haar windturbines- moest Ecofys vervolgens wegpoetsen van WWF door de uitkomsten van onderzoek te vervalsen. Ecofys valt onder Eneco, het energiebedrijf waarmee WWF samenwerkt om windturbine-subsidies te werven:

Natuur beschermen door het vol te zetten met windmolens….

Daardoor leek Duitsland plots de Klimaatkampioen van Europa, terwijl dat eigenlijk Frankrijk moest zijn met al haar CO2-loze kernstroom. Na de Atomausstieg in 2011 (uitstap kernenergie door Angela Merkel) zie je dan ook dat de Duitsers hun voorgenomen emissie-doelen niet halen, zo meldde Bloomberg deze week nog.

Het werd na 2009 dus nog erger, terwijl overal windturbines verschijnen…

‘Groene’ energie in Duitsland bij Paderborn

Tot 2025 zouden de Duitsers voor hun klimaatdoelen wel 500 miljard euro besteden, voornamelijk via energie-subsidies. Je ziet dus dat je met de meeste windturbines van Europa (Duitsland) geen deuk in een pakje klimaat-boter slaat. Terwijl je ondertussen honderden miljarden euro’s aan subsidies uitgeeft.

Het gaat over dit onderzoeks-rapport, een G8-landenvergelijking:

Ecofys-onderzoek, je kunt het zelf zien, het ligt op een presenteerblaadje

Duitsland had een ruim vijf maal hogere CO2-emissie per KWh elektrische energie vergeleken met Frankrijk. Toch zette Ecofys Duitsland op 1 en Frankrijk op 3. Hier zie je de uitstoot per KWh voor Duitsland.

emissie-intensiteit Duitse stroom in 2009

Vervolgens haalde Ecofys een truuk uit bij Frankrijk. Ze krikken de CO2 per opgewekte kWh op, door alle met kernenergie opgewekte stroom om te rekenen. Alsof de elektriciteit eigenlijk met fossiele bronnen (aardgas) zou zijn opgewekt:

Frankrijk, als je alle kernstroom omrekent in met gas geproduceerde stroom

Dus ze vervangen de realiteit voor een eigen verzinsel. Ecofys moest die sjoemel-truc van Wereld Natuur Fonds toepassen, zo geven ze in de kleine lettertjes toe:

Alleen als we valsspelen kunnen we Duitsland gunstig afschilderen en Frankrijk niet

Wanneer ze dus eerlijk de werkelijke emissie per kWh opgewekte stroom van Frankrijk zouden weergeven, dan zou Frankrijk dus de klimaatkampioen van Europa zijn met slechts 86 gram CO2/kWh.

Die zelfde sjoemel-truuk pastte Ecofys toe om Japan met haar kerncentrales een hogere emissie-intensiteit per kWh te geven.

Kernenergie omgerekend alsof het met fossiele energie is opgewekt

En ook hier geven ze aan, dat dit vals weergeven van emissie-intensiteit van Wereld Natuur Fonds moest:

Vals spelen om het gewenste beeld te schetsen

In 2011 na het incident bij Fukushima in Japan, schakelde Angela Merkel alle 8 functionerende kerncentrales af. Ze was bang dat de Groenen anders haar CDU van de troon zouden stoten, en zo kwam dus de Atom-Ausstieg:

Atomausstieg

… en die Ausstieg lijk je nu dus ook te zien aan de emissie-cijfers van Duitsland, zoals Bloomberg die deze week berichtte. De CO2-intensiteit neemt toe, omdat ze die kernenergie nu voor fossiel moeten vervangen:

Duitsland in de problemen met klimaatdoelen

– Wat zegt dit dus over het Wereld Natuur Fonds, als ze niet geinteresseerd zijn in effectieve aanpak van CO2-emissie bij stroomopwekking?

Als de uitkomsten van onderzoek niet in hun ideologische straatje passen, is het Wereld Natuur Fonds bereid de data aan te passen bij hun wensbeeld.

Ik begrijp niet waarom massamedia daar niet al veel eerder over berichtten, dus leg ik het hier panklaar neer voor redacties. Ik schreef het al voor Climategate.nl 2 jaar geleden, ik haalde het feit gisteren nog eens aan.

Een Duitse Klimaataflaat

In 1 oogopslag zie je dus, dat de grootste en belangrijkste milieuclub niet is geinteresseerd in effectieve CO2-reductie bij stroom-opwekking: dus zoveel mogelijk fossiele brandstof uitsparen voor zo weinig mogelijk geld. Terwijl de Amerikanen dus sneller resultaat haalden in afgelopen 10 jaar, omdat ze steenkool-centrales voor (schalie)gas-centrales vervingen.

Dan heb je een factor 2 lagere emissie per kWh.

Ook de emissie-intensiteit per BBP was bij de Duitsers HOGER dan bij de Fransen. Toch moest Ecofys Duitsland van WWF op 1 zetten omdat ze al die windturbines overal neerzetten. Ze hebben bij Wereld Natuur Fonds een soort windmolen-fetish…

Biobrandstofgewas en windturbine in Eifel.

De Telegraaf nam ook al mijn bericht over Ed Nijpels over: hier hebben jullie nog een panklaar nieuwsfeit. En pssst, jullie hebben het niet van mij!

Je hoeft mij dus niet te GELOVEN. Je kunt zelf het rapport via de link inzien. Ik heb er speciaal screenshots van gemaakt.

Dat meldden wij 3 maanden geleden al, nu hebben jullie hier de volgende nieuws-tip!

Dus, redacties, doe er je voordeel mee: hoe moeilijk is dit nu te begrijpen? Is er niemand bij jullie die ook maar middelbare school natuurkunde in zijn pakket had?

Het siert Ecofys overigens dat ze het sjoemelen in de kleine lettertjes toegeven in het rapport. Dat mag ook wel, want Niklas Hoehne is ook auteur voor klimaatpanel IPCC (het Werkgroep 3-gedeelte) Dus is het gek, dat dit niet met dikke krantenkoppen overal was te lezen. Je hoeft enkel 1 rapport wat beter te lezen, in plaats van het persbericht van Wereld Natuur Fonds.

Hoe moeilijk moet journalistiek zijn? Goed lezen…

2 Replies to “Ecofys sjoemelde voor WWF om Duitsland ‘groen’ te poetsen”

  1. Voor de iets minder geïnformeerde geïnteresseerde….

    Duitsland had in maart 2018 het door het Europese Parlament beoogde CO 2 verbruik voor het hele jaar ! reeds verbruikt.
    Gas gestookte cv ketels worden massaal gekocht. Windmolen parken in Duitsland worden gesloopt, waarom zou u zich kunnen afvragen. Om de eenvoudige reden : de subsidie is vervallen na 20 jaar…. wat denkt u, hoeveel of hoe weinig zonnepanelen zouden er zijn zonder subsidie. Waarom ligt er bij de supermarkten bij de bio afdeling zoveel afgeprijsde produkten, waarom lijken alle winkelstraten op elkaar, elektro auto’s zonder subsidies zouden onbetaalbaar blijken, …. de financiële wereld bepaald datgene wat wij moeten aanschaffen, de mens is langzamerhand ondergeschikt aan het geld, immers geld beheerst de wereld, of misschien kortzichtigheid .

    Maar ja, waar bemoei ik mij mee, rij zelf een auto die 1 op 10 loopt….

  2. Oh ja, Interessante Tijden…. Facebook , waarom in hemelsnaam eventuele commentaren, reacties op FACEBOOK ?
    Ik kan er met mijn verstand niet bij dat de grootste economie in de wereld, Europa nog geen eigen zoekmachine heeft. Google verwijdert alles wat hen niet zint. Bestaat er dan zoiets als fake news. Bestaat er nog iets wat op democratie lijkt ? Democratie zou moeten zijn een fatsoenlijke discussie over subjectieviteit (misschien fake) en objectieviteit (misschien de waarheid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *