‘Pas op, adders’….

Vipera

Vanochtend mijn eerste adder zelf gevonden, zonder hulp van een herpetoloog. Hij lag zich op te warmen bij een graspol op de hei… Het is een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg, letterlijk, maar dan heb je ook wat. Machtig dier!

Heel rustig lag hij zich op te warmen

In de vroege jeugd gingen we zo rond Pasen op vakantie in het Friese Bakkeveen, waar je dan bordjes met ‘Pas op, adders’ zag op de heide. Die spraken altijd tot de verbeelding. Het typische habitat waarin je ze kunt vinden beelden we hieronder af. Ze liggen vaak op zo’n graspol of er voor. Bij onraad glippen ze daar dan snel in weg.

De typische graspollen waar je ze vindt

…en zo loop je er dan tegenaan…

Vipera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *