Kajsa Ollongren, Minister van Waarheid

Minister van Waarheid

De onafhankelijke media, ze zijn volgens Kasja Ollongren (D66, Minister van Waarheid) een ‘woekerende tumor’, en een Graaf Dracula die zij met knoflook (censuurwetten) staak (haar D66-vrienden van ‘Het Recht’) en zilveren kogel (politiegeweld) wil bestrijden, als we ‘samen’ werken.

Dat stelt de Vice-premier in een lezing ‘Desinformatie als bedreiging voor de rechtstaat‘ voor de KNAW, die ze 18 januari hield. De vice-premier verklaart de oorlog aan dissidenten, de saboteurs van hun 2030 Agenda. 

Polder Pot, een woordgrapje met driedubbele laag 🙂

Polder Pot en het vrije woord
Dat Martin Bosma (PVV) de vice-premier al herdoopte tot Orwellongren, het stemt gerust dat je niet alleen staat in je analyse. Namelijk dat de Pot hier letterlijk de ketel verwijt dat ze liegt/zwart ziet. Ik zou haar Polder Pot, noemen, een woordspeling ( = ‘woekerende tumor’ volgens Kasja) op de communistische leider in Cambodja Pol Pot.

Ook zo’n liefhebber van het vrije woord. 🙂 Of had je wat?

Je ziet dat Ollongren juist de argumenten van haar tegenstanders probeert in te kapselen in het eigen verhaal. Zo probeert ze als totalitair drammertje zelfs Hannah Ahrendt in haar kamp in te lijven.

Wanneer ze over paranoia begint, dan blijkt Polder Pot daar zelf ook vatbaar voor, wanneer zelfs de Russische trollen en kabouters onder ons blijken te zijn. We krijgen kortom een onvervalst stukje haatzaaien tegen andersdenkenden getracteerd. In de trant van ‘wie niet als D66 denkt is gek lekker puh’.

Sigrid Kaag komt aan met roversmasker, ze is de lakei van Klaus Schwab (World Economic Forum) en minister van hun SDG-doelen

De spindoctor-afdeling plakte er een guitig lachende Kajsa bij. Alsof het geen totalitair narcistje is- net als Tante Sigrid-  maar eigenlijk een hele sympathieke vrouw.

En dan moeten wij hierdoor juist MEER vertrouwen in die overheid krijgen? Hallo Kasja, terug op aarde graag… Zo volstrekt humorloos, alsof de vaginale schimmel door interne verzuring reeds als paddestoelen uit de flappen groeit.

Daar zijn middelen tegen hoor, Kajsa…. Met Canesten gyno zijn zeer goede resultaten behaald. Misschien dat je partner dan die olijke Arjan Lubach (VPRO) ook met minder beschimmelde tong die D66-humor kan influisteren op zondag.

Of heeft ze er daarom alvast vanaf gezien? Is dat het? 🙂 Grapjuh!

Het is een leugen, dat biomassa-stook CO2-neutraal is, en zelfs schoner dan aardgas. Wie verkoopt hier nu leugens? Pot Kajsa verwijt de ketel…

‘Stomme Trump’!!!
En passant stelt ze ook dat scheidend president Trump gek moet zijn (complottheorieen: ‘wie niet voor wereldregering is moet wel gek zijn’), omdat die de soevereiniteit van natiestaten boven het complot van Klaus Schwab (World Economic Forum) waardeert en zijn ‘Great Reset’.

Voor Orwellongren is dus iedereen die niet doet wat Sigrid Kaag wil een bedreiging (Minister verantwoordelijk voor implementeren 2030 Agenda/Build Back Better), de D66-marionet van Klaus Schwab. Alle dissidenten wil ze met misbruik van Staatsmacht terroriseren.

Orwell voorzag goed hoe de mondiale elite dacht

Ik heb zelden een dusdanig Orwelliaanse lezing van een Minister (…) gezien, waarbij Orwellongren de betekenis van taal omkeert. Laten we een verklarende woordenlijst uit het Orwellongrens installeren:

 • ‘Desinformatie’=  ‘dat wat afwijkt van ‘het officiële verhaal’, oftewel: waarheid wordt een overtreding.
 • Complottheorieen = wie niet klakkeloos ‘het nieuws’ van de kranten in bezit van 2 miljardair-Belgen of politici gelooft, maar zich verdiept in geopolitiek en geschiedenis
 • ‘Onze Rechtstaat’ = mijn vriendjes van D66 bij de Raad van State als Thom de Graaf en onze lobbyisten.
 • Knoflook = censuurwetten die Europese Commissie al klaar heeft liggen voor implementatie
 • ‘Democratie’ = ‘de internationalistische variant die D66 voorstaat,  Eurofederalisme met ongekozen commissarissen, ongekozen burgemeesters, een ceremonieel parlement en afschaffing referenda
 • ‘Wantrouwen tegen de overheid’ = een met propaganda en pillen te genezen ziektebeeld
 • Trump/nationalisme = Aartsvijand van D66 en haar D66-media (NRC Volkskrant NPO)
 • Russische Trollen= vlak hier ook de kabouters niet uit, wat die met hun puntmutsen kunnen
 • Samenleving = met 1 stem spreken als socialistische wereldziel, of neergeknuppeld worden door de ME
 • Verdeeldheid zaaien = een debat waar je iets te kiezen hebt buiten 50 tinten liberalisme

Woorden zijn bij Orwellongren dus enkel nog bezweringen, Harry Potter toverspreuken met als enig doel ‘de macht houden’.

‘Dubbel mijn best doen’
Ook verkoopt Orwellongren het idee dat de overheid altijd gelijk heeft, naar het DDR-lied ‘Die partij hat immer Recht’. In plaats van dat de overheid op alle dossiers waarvan ik enigszins verstand heb, stelselmatig halve waarheden verkoopt/ hele leugens, ter facilitatie van privaat gewin op publieke kosten.

Ze beloofde de KNAW dubbel haar best te doen, dus in D66’er zijn: egocentrisch narcist, goddeloze en drammerige teefje dat zich in de slachtofferrol manoeuvreert. Ze bedoelen het met zichzelf immers zo goed! Waarom vindt niemand Kajsa nu echt leuk?

We drukken hier de volledige lezing af, en hoe verbazend is dit wanneer een Minister (….) dit kan zeggen, zonder dat in de mainstream-pers hier alle alarmbellen op rood gingen.

Met knettergek bedoel ik dus niet ‘iemand die een ander standpunt heeft’, zoals Kajsa Ollongren. Met knettergek bedoel ik ‘iemand die het bij zichzelf niet door heeft, of wil zien’.

Wie de functionaliteit van mijn Bomenknuffel-artikel gisteren nog niet had doorzien: die was als voorbereiding op het afdrukken van Ollongren haar oorlogsverklaring aan dissidenten als mij en vakbroeders die zich inspannen een serieus alternatief voor de huidige mainstream-media te bouwen.

Hoe Orwelliaans wil je het hebben?

Desinformatie als bedreiging van onze rechtstaat
Dus voor de archieven in de trant van ‘ik was er bij toen ze probeerden werelddictatuur in te stellen’, hier de volledige lezingtekst. Het feit dat ik nu dit nog mag schrijven, is een teken dat we nu nog een relatief vrij land zijn. Maar hoe lang nog, als je dit hieronder leest:

Desinformatie als bedreiging van onze rechtsstaat – Nieuwssite BZK

Lezing door Kajsa Ollongren (vicepremier en minister van BZK) bij de Brouwerconferentie van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen op 18 januari 2021.

Hartelijk dank voor de uitnodiging om te spreken op deze editie van de Brouwerconferentie. Vorig jaar kon ik er wegens ziekte helaas niet bij zijn. Ik beloof dat ik vandaag dubbel mijn best doe.

We hebben allemaal de verbijsterende beelden gezien van de bestorming van het Capitool in Washington. Het is een direct gevolg van de meest succesvolle desinformatiecampagne van 2020: de door Donald Trump verspreide theorie dat de Amerikaanse verkiezingen ‘gestolen’ zijn.

Als overmorgen de inauguratie van zijn opvolger plaatsvindt, kunnen we concluderen dat ook in de VS de democratie sterk genoeg is. (geen woord over aantoonbare verkiezingsfraude RZ) Dat je verkiezingen niet kunt winnen door nepnieuws te verspreiden (CNN/NBC en New York Times? RZ) en het parlement te bestormen.

Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal. Tientallen miljoenen Amerikanen geloven de leugens en de complottheorieën van Trump. Woorden hebben gevolgen. Woorden doen er toe. Zij creëren twijfel aan de democratie en haar instellingen, als een woekerende tumor.

Ook ons land is daar niet vrij van. Wantrouwen in de overheid, het gevoel niet gehoord te worden en boosheid over ongelijkheid (zie hoe rOllongren hier legitiem burger- en boerenprotest in het zelfde kamp stopt als haar eigen BLM/Antifa/Zwarte Piet-subsidie-activisten RZ) splijten ook onze samenleving.
Desinformatie kan verschillen uitvergroten en polarisatie in de hand werken. Het brengt de oplossing voor die vaak terechte problemen niet dichterbij.

Ik maak me zorgen over de schade die desinformatie aan kan richten. (wat ben ik toch een geweldig en verstandig moreel mens dat ik ‘me zorgen’maak RZ) Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen beseffen wat voor risico’s we met elkaar lopen. De enige manier waarop we desinformatie kunnen bestrijden is als we dat gezamenlijk doen. (Build Back Better RZ, Leave Noone Behind 2030 Agenda RZ)

Het gevaar van desinformatie groeit met het voortschrijden van de techniek. Drieduizend jaar geleden maakten de Trojanen al op hardhandige wijze kennis met het fenomeen toen ze een houten paard voor hun muren aantroffen. (De Wikipedia-kennis van geschiedenis van haar spindoctoren, bedoeld om gewichtig te lijken RZ)

‘Onwaarheid vliegt en de waarheid strompelt er moeizaam achteraan’, schreef de Ierse satiricus Jonathan Swift in 1710. Dat geldt nog sterker voor onze tijd. (haar spindoctors ventileren Wikipedia-kennis over geschiedenis RZ) Online desinformatie kan razendsnel, op grotere schaal, gerichter en goedkoper worden gemaakt en verspreid.

Dat heeft grote gevolgen, zoals de vorige spreker Richard Rogers ook al aangaf. Russische trollen wisten met desinformatie verdeeldheid te zaaien over belangrijke politieke kwesties als de annexatie van de Krim, de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en over MH-17, om een voorbeeld hier in Nederland te noemen.

Sinds de uitbraak van Covid-19 (een epidemie IFR < 0,5 die valselijk tot pandemie (IFR>3)  werd opgeblazen RZ) zien we het fenomeen nog veel groter worden. Kort na het uitbreken van Covid waarschuwde wereldgezondheidsorganisatie WHO niet alleen voor de pandemie, maar ook voor een ‘infodemie’, een virale golf van desinformatie die over de wereld wordt uitgestort.(De zelfde gecorrumpeerde organisatie , wiens Tedros ook loog over corona RZ)

Ik denk dat mensen vaak op zoek gaan naar hun eigen waarheid. (communicatiestrategie van ‘je begripvol tonen’ RZ) Zeker in de extreme situatie waar we nu in zitten, belanden mensen met een paar kliks in een soort online spiegelpaleis van alternatieve feiten.

We hebben ook in Nederland gezien waar dat toe leidt. Bijvoorbeeld de vernieling van 5G-masten. Of hoe politici geïntimideerd werden op het Plein in Den Haag door mensen die naar het lijkt gevoed zijn door complottheorieën. (Justitie-klokkenluider Huig Plug is inmiddels door hen van Twitter gegooid RZ)

‘Orwellongren’ aldus Martin Bosma (PVV)

De onrust rond Covid-19 (een ten onrechte door WHO tot pandemie opgeblazen epidemie RZ) laat zien dat desinformatie niet stopt bij onze grenzen. (nee, de overheid is er heer en meester in, maar internationaal kunnen ze er ook wat van RZ)Als we over minder dan twee maanden zelf naar de stembus gaan, zijn we dus extra alert. Dat desinformatie bij de provinciale en Europese verkiezingen van 2019 geen rol van betekenis heeft gespeeld, is geen reden om onszelf in slaap te sussen.

Uit onderzoek (WC-eendpoll die de vooroordelen van de journaliste moest bevestigen RZ) van de Volkskrant bleek dat een op de drie Nederlanders zegt ‘vaak niet meer te weten wat waar is en wat onwaar’. We lopen het gevaar af te steven op een ‘infocalyps’. Dat is een samenleving waarin desinformatie – bewust gemaakt om mensen te misleiden (Kajsa bedoel haar eigen ministerie? RZ) – en misinformatie – goedbedoelde onjuiste informatie – mensen uit elkaar drijven. Een samenleving waarin het verschil vervaagt tussen feit en fictie, tussen waarheid en leugen.

Filosofe Hannah Arendt vond dat kenmerkend voor een totalitaire maatschappij. Het knaagt in elk geval aan de fundamenten van onze democratische rechtsstaat. Twijfel aan de waarheid doet ook twijfelen aan de neutraliteit van wetenschappers, de berichtgeving van journalisten, de onpartijdigheid van rechters en de integriteit van politici en bestuurders. (huh? liegen politici nooit, is er niet zoiets als goede en slechte wetenschap? RZ)

Iedereen in Nederland mag gehoord worden. (Kajsa doet een Pinokkio, dat wil ze juist voorkomen RZ) Kritiek, debat en onenigheid vormen de zuurstof van een democratie. (We zijn al dictatuur met ongekozen Eurocommissarissen, ongekozen burgemeesters RZ)  Maar dat werkt alleen, als we het eens zijn over de spelregels. Anders krijgen we een wedstrijd waarin de strijd met de scheidrechter (Kajsa ziet zichzelf als scheidsrechter, met ‘s’ graag RZ) wordt aangegaan in plaats van met elkaar.

Ollongren, het doofpotje van BZK

Dracula
Desinformatie is als Dracula, een duister wezen dat niet leeft van ons bloed, maar van onze onwetendheid. Dracula schakelen we, zo wil de legende, uit met een houten staak, knoflook en een zilveren kogel. Om te slagen hebben we ze alle drie nodig.

Technologie is onze houten staak. Een nuttig en onmisbaar instrument om deepfakes te ontmaskeren, nepaccounts en spamberichten op te sporen en algoritmen te onderzoeken. Zo kunnen we voorkomen dat iemand die informatie zoekt over Corona in twee klikken terechtkomt bij een giftige complottheorie.

Wet- en regelgeving zijn onze knoflook. Zij helpen om de vampier op afstand te houden. Dankzij een actieplan en een gedragscode zorgen de Europese lidstaten er sinds enkele jaren voor dat sociale mediabedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Dat gebeurt stap voor stap, niet in een keer. Daar is echt een ontwikkeling gaande. (ze streven er naar om platforms als Interessante Tijden uit de lucht te krijgen, maar dat zou nu nog niet mogenRZ )

We zien hoe die bedrijven de inhoud die op hun platforms verschijnt strenger zijn gaan monitoren. Hun afwegingen zijn niet eenvoudig. Zo besloten Facebook, Instagram en Twitter na de bestorming van het Capitool de accounts van president Trump tijdelijk of zelfs permanent te blokkeren. De vraag is of zo’n ingreep niet te ver gaat. Het liefst leg je dit voor aan de rechter. (Kajsa haar vriendjes van D66)

Ook geven sociale mediabedrijven buitenstaanders de kans mee te kijken. Zo kunnen factcheckers (wie controleert de controleurs RZ), onderzoekers en overheden online desinformatie monitoren (de leugenaars die waarheidsvinders de maat nemen RZ). In de nabije toekomst scherpt het European Democracy Action Plan (Informatiedictatuur Orwelliaans omgekeerd RZ) deze regels aan en legt de Digitale Dienstenwet de rechten en plichten van sociale mediabedrijven verder vast.

Tot slot moeten politieke partijen meer openheid geven over politieke advertenties, de inzet van hun digitale middelen en de manier waarop ze zijn gefinancierd (ze gaan partijen die succesvol zijn in nieuwe media als FvD verder hinderen RZ). Iets waar in Nederland de commissie Remkes (Meneer Baantjescarroussel, nu bewindvoerder in Groningen) to al in 2018 voor pleitte. Dat gaan we nu gewoon doen.
Ons derde en sterkste wapen zijn weerbaarheid en bewustwording. Zij vormen onze zilveren kogel. Dit is tegelijk het moeilijkste deel, omdat het vereist dat burgers zelf in actie komen.
Als overheid helpen we een handje door in het onderwijs mediawijsheid en digitale geletterdheid te stimuleren.

Een mooi voorbeeld is het Slecht Nieuws-spel waar Sander van der Linden zojuist over sprak. Zo leren kinderen en jongeren informatie op waarde te schatten. (Kinderen vergiftigen met linkse propaganda is nu al staande praktijk op school RZ) Met extra gelden voor onderzoeksjournalistiek (staatspropaganda die de oppositie controleert RZ) zorgen we dat die onafhankelijk, kritisch en hoogwaardig is en waarborgen we de diversiteit van de media. Daarnaast vragen we wetenschappers om hulp bij de ontwikkeling van kennis over desinformatie en de werking van algoritmen.

De rest moeten we met zijn allen doen. Door elke dag kritisch na te denken over de betrouwbaarheid van online en offline media. Wat ook geen kwaad kan, is een abonnement te nemen op een kwaliteitskrant. (Inderdaad, abonneer je op Epoque en lees de Andere Krant!)
Met al deze wapens kunnen we Dracula uitschakelen. We voeren dit gevecht met terughoudendheid. We respecteren grondrechten als de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid en het recht op informatie. Je mag nooit doorschieten in deze strijd.

We bestrijden desinformatie door haar impact te beperken (stop dan eerst met kranten subsidieren en NPO-subsidie RZ), door de barrières te verhogen om haar te verspreiden. (rekening van journalisten bevriezen laten, na ze met je NCTV ongefundeerd verdacht te maken, of gewapend arresteren en aan strafblad helpen ter intimidatie RZ) We zijn zuinig met het actief tegenspreken of ontkrachten ervan. (We komen schaamteloos met de politie op je af ter intimidatie, wanneer je iets bericht dat ons niet zint, zo merkte Flavio Pasquino nog RZ)

Soms spreken we berichten wel tegen. Als de maatschappelijke stabiliteit wordt bedreigd, mensen tegen elkaar worden opgezet of de volksgezondheid in gevaar komt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij misleidende informatie over Covid-19. Denk aan onjuiste berichten over de ernstige bijwerkingen van mondkapjes (je kans op longinfectie verhoogt wel degelijk RZ) of de betrouwbaarheid van Coronatesten. (het zijn geen ‘coronatesten’ maar PCR-testen, die met gebruikte testruns van + 35 teveel vals positieven geven RZ)

In de strijd tegen desinformatie staat veel op het spel. Zonder waarheid is er geen vertrouwen. En zonder vertrouwen stokt de vernieuwing van een samenleving. Het smoort creativiteit en innovatie. Een samenleving vol wantrouwen en verdeeldheid is ontvankelijk voor paranoia en complotdenken.

Ik zou willen concluderen dat ik optimistisch ben over deze strijd. Maar het ligt ingewikkelder. Dit is geen heldenepos waarbij we zeker weten dat aan het eind de slechterik verliest. (Kajsa Ollongren zal inderdaad door haar eigen hoogmoed ten val komen RZ) 

Deze strijd is een test voor de kracht van onze democratie. Het succes hangt af van de inzet van ons allemaal. Van wetgevers en sociale mediabedrijven, van wetenschappers en journalisten en alle anderen in de samenleving. Het is een test die niemand moet onderschatten en waarbij we iedereen nodig hebben. Ik reken daarbij ook op u.
Dank u wel.

10 Replies to “Kajsa Ollongren, Minister van Waarheid”

 1. Het schijnt dat het inbrengen van een gepeld teentje knoflook een beproefd huismiddeltje is tegen vaginale schimmel.
  Of het ook werkt als de paddestoelen reeds uit de flappen groeien weet ik niet.
  (Dank dat je me hebt laten schateren.)

  Die Polder Pot doet me denken aan Hillary Killton of was het Killary Clinton ( je weet wel,
  dat geval dat opgewonden zat te giechelen bij de beelden van Khadaffi die gesodomieteerd en gelyncht werd).
  Zij beweerde met droge ogen dat Bernie Sanders unlikeable was terwijl er honderden duizenden mensen naar hem kwamen luisteren en haar armzalige publiek er aan de haren bijgesleept moest worden.

 2. ‘Deze strijd is een test voor de kracht van onze democratie’.
  Als ik zie hoe corrupt ons land is geworden, vraag ik me af of het nog wel enige zin heeft om te gaan stemmen straks in maart (of toch later?). Welke partij of politicus kan dit tij nog keren?

  1. Democratie? We leven steeds meer in een totalitaire staat die niet meer staat voor het volk maar voor grote en machtige corporaties. De media is ook monddood gemaakt, immers wie betaalt bepaalt. BillGates doneert geld op strategische plekken in de gezondheidszorg, koopt wereldwijd landbouwgronden op en heeft duidelijk een plan, hem ingefluisterd door Klaus Schwab. Klaus Schwab wiens pupillen wereldwijd zijn agenda ten uitvoer brengen, waaronder onder vele anderen Ollongren, Sigrid Kaag, Mark Rutte en Angela Merkel. https://hetanderenieuws.nl/wie-is-klaus-schwab-nederlands-ondertiteld/

 3. Een tip voor de toespraak bedenkers van politici lijdend aan de totale afwezigheid
  van Common Sense.

  Wanneer je wikipediakennis op kinderlijke wijze gaat citeren en implementeren
  voor een toespraak van een hoogdravend persoon, is het wellicht interessant
  om weer eens terug te gaan naar 2010 en de volgende documentaire te bekijken.

  Truth in Numbers? Everything, According to Wikipedia
  After viewing this provocative documentary, you will never look at Wikipedia the same way.

  Hier te downloaden:
  https://rarbgunblock.org/torrent/b9hokdq

 4. and furthermore…

  for those interested in sports and health, beside geopolitics and history…
  take a good look at Mrs. ollongren’s face…what do you see?
  is this the face of a healthy 53 year old?

  I see the face of an over-stressed, over-medicated alcoholic.
  You now the expression: a healthy mind in a healthy body.
  This deteriorated person can only hold an insane mind.

  As any psychiatrist can agree these conditions trigger the more
  primitive parts of the brain, resulting in insane decisions.
  Well, we can all witness those.

  I have been calling for mandatory drug testing for people in power,
  politicians and policy makers for years and evidently now is the time more then ever.

  How insane has it become when not only in the Netherlands, but in the US
  a clearly demented person can become the most powerful man in the world.

  I preach it again: Mandatory drug-testing instead of mandatory face-masks.

  Have a nice day.

 5. Rudolf Walter Richard Hess, was uit op zelfvernietiging, waarschijnlijk door gespletenheid. Daarom, val Kajsa Ollongren niet te zwaar als psychiatrisch patiente. Zij is zeker van waarde buiten de kring van de Klaus Schwab en geestverwanten. Met haar hysterische kruistocht (sic), let op de griekse oorsprong van deze woorden,
  streeft zij de exterminatie na van het woord door de staat. Zij is de ware bondgenote zonder geweten het te weten!

  Reincarnatie bestaat in het vacuum van lege hoofden die bij onderdruk zich vullen met de gassen van rottende bruinhemden. Dood of levend, in een haagse societeit of in een achterkamertje van een in Leiden verkrachte godin.
  PS Verbazingwekkend dat Rutte geschiedenis zou hebben gestudeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *