…’bij zoveel onrecht vrijuit gaan’… (Psalm 56)

Haven Langweer

De Psalm van de dag vanuit De Abdij. van Langweer is nummer 56, die als een bede voor een vluchteling in de Bijbel staat. De Psalm toont andermaal waarom we hier zijn begonnen met iedere dag een Psalm: omdat je het in een goddeloze maatschapppij verloren perspectief van ‘eeuwigheid versus tijdelijkheid’ weer krijgt opgediend.

De Abdij van Langweer: laagste energierekening van het dorp!

Goddelozen/liberalen hebben alleen dit leven als vooruitzicht. Terwijl dat morgen afgelopen kan zijn, en allerminst een pretje hoeft te zijn. Ik bezocht iemand die euthanasie wil plegen, vanwege een terminale ziekte.

Dat hele Carpe Diem gedoe, de Bijbel doet Carpe Dios.

Zelf hoef ik ook niet te (over)leven in de maatschappij van dwang en medische apartheid die de goddelozen van het Rutte-regime opleggen, de open inrichting die ze maken. Liever dood dan hun slaaf. De manier waarop je leeft is belangrijker dan het overleven.

Wees mij genadig, o God, want de sterveling wil mij opslokken;
de hele dag onderdrukt mij de bestrijder.

Mijn belagers willen mij de hele dag opslokken,
want ik heb veel bestrijders, o Allerhoogste!

Op de dag dat ik vrees, vertrouw ík op U.
In God prijs ik Zijn woord, op God vertrouw ik, ik vrees niet;
wat zou een schepsel mij kunnen doen?

De hele dag verdraaien zij mijn woorden;
al hun gedachten zijn tegen mij ten kwade.
Zij scholen samen, zij verbergen zich; zij letten op mijn voetstappen,
omdat zij loeren op mijn leven

Zouden zij bij zoveel onrecht vrijuit gaan?
Stort de volken neer in toorn, o God!

Onze oprijlaan richting Langweer

Wanneer dit land door zo’n kwaadaardig regime vernietigd wordt in sociale structuur en economische ruggengraat (MKB), al die gedupeerde gezinnen terwijl steunmaatregelen het grootbedrijf, staatsbedrijven, banken en multinationals bevoordelen: zouden de aanstichters daarvan dan vrijuit gaan?

Laten we bidden dat zij hun gerechtvaardigde straf krijgen. Maar andermaal, we moeten steeds weer niet ons eigen perspectief maar het grotere geheel blijven zien, het goddelijk perspectief:

In God prijs ik het woord, in de HEERE prijs ik het woord.

Ik vertrouw op God, ik vrees niet; wat zou de mens mij kunnen doen?

Hoe vaak er ‘vrees niet’ in de Bijbel staat, waar de goddeloze maatschappij het motto ‘vrees wel’ hanteert als verdienmodel.

5 Replies to “…’bij zoveel onrecht vrijuit gaan’… (Psalm 56)”

 1. Vrees niet Vrees niet Vrees niet Vrees niet Vrees niet,maar vooral Vrees niet ! toch zie ik het somber in met ons 10% en we straks tegenover een gemodificeerd, volk staan waar zoz via lange watte staven diep in je brain hun eerste vaccinatie ronde deden, en hun werk al doen . . de rest komt nog met de duivelse spuiten . ik bid voor een ieder

 2. Toegegeven dat het dagelijks leven er niet vrolijker op wordt, is het nog een Utopia vergeleken wat velen op dit moment in de wereld moeten meemaken en wat men in het verleden heeft moeten doorstaan. We hebben net eergister de Holocaust herdacht…
  Het niet willen (over)leven in de huidige maatschappij is ook niet geheel aan jezelf. Als God leven is, en de gever van leven, dan zul je daar ook dankbaar voor moeten/willen zijn. De hele maatschappij van tegenwoordig staat in het teken van de dood. Nu met Dood ’66 weer in het parlement (en als voorzitster) zal dat alleen erger worden. Ik voorspel dat het enkel en alleen nog zal gaan over gender/racisme-zaken en andere cultuur-marxistische ongein.
  Maar zoals je zelf vaak aangeeft: Gij geheel anders & vertrouw op God en doe het goede!

  1. Dank u hiervoor ,ga uw goed op het heksiche pad . Blijven bidden dat we met zijn allen sterk blijven . maar ellende vergelijken is, hetzelfde als ,accepteren , nooit doen ,anders hang je lekker makkelijk op de bank en dan denk je ohhoh tja dat was toen, weet nog wel van vroeger.Ach na 5jaar was de oorlog alweer voorbij. Gaat nu om iets genetisch . dit los je niet op met bidden volgens mij. het ganse volk uit hun slaap halen , naar hun terug bron brengen is een .zware taak hoor? ben heus niet boos hoor? over alles grrrrrrr .vr gr Paulien

 3. Laten we positief blijven denken WANT WIJ WETEN NU NIET hoe onze toekomst wordt!
  Er zijn genoeg krachten IN DE HELE WERELD ,die aan het werk zijn, om het huidige tij te keren waaraan psychopaten schuldig zijn!
  Geniet van je neefjes Rypke! Je zal maar zo’n wijze oom hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *