Oldeberkoopsters houden Politie en Boa’s tegen

Machtige zadeldak uit 1125, de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Wanneer mensen als gemeenschap eensgezind zijn, heeft hun leugenachtige en corrupte overheid geen poot om op te staan. Zo houden Oldeberkoopsters een politieman en twee boa’s tegen, die een winkel willen binnentreden die open blijft.

Dit in weerwil van het bevel van het onrechtmatig opererende Rutte-regime dat alleen multinationals en grote winkelketens open mogen en kleine zelfstandigen niet.

Onder de leuze ‘schaam je kapot, schaam je kapot’ kunnen deze handlangers van de tirannie weer afdruipen. Je zult maar bij de politie werken, en de opdracht krijgen je eigen bevolking te naaien vanwege de meest bizarre regels, die enkel de kleine zelfstandigen treffen terwijl de grote winkelketens en supermarkten vette winsten mogen binnentrekken.

Maar het kan dus wel, als gemeenschap samen tegen de tirannie.

Heel rustig lag hij zich op te warmen

Oldeberkoop is overigens een prachtig dorpje, vlakbij ligt de Dellebuurster Heide waar ik nog foto’s van adders nam. Een foto daarvan is nog verschenen in mijn fotografisch debuut ‘Liever dood dan Slaaf’, dat je op de gelijknamige webzijde kunt bestellen.

4 Replies to “Oldeberkoopsters houden Politie en Boa’s tegen”

  1. Als het bevoegd gezag niet bekwaam is, is het gezag niet bevoegd. (schatplichtig aan Sven-Ake Hulleman) Als regels niet logisch, niet eerlijk en niet zinvol zijn, is burgerlijke ongehoorzaamheid geoorloofd. Het huidige beleid vraagt en schreeuwt erom.

  2. Opvallend aan het beeldmateriaal van youtube is dat er een handhaver te zien is en politie. Hebben mensen wel genoeg in de peiling dat private ondernemingen politietaken overnemen het kan onder de prijs omdat er minder in scholing hoeft te steken, neem hierbij het sloopbeleid op politie qua opbouw, ik herinner me nog het woord: pop-up politiebureau, het digitaal aangeven van ‘kleine zaken’ etc etc dat is een proces van jaren geweest. Ook interessant is wat er met al dat vastgoed is gebeurd. En, het haarfijne weet ik er niet van, maar er ook sprake van meer dat er op europees vlak om dit naar een centraal orgaan te overhevelen. Kortom, of het gaat over recht en veiligheid, er is al jaren een marktschikking aan de hand. Wat inmiddels al van de coronacrisis al kunnen weten wat de effecten zijn geweest van marktmonopolies, verkocht als marktwerking dat de bewoners van Urk helemaal naar Sneek moeten voor behandeling en moraal worden aangesproken op een korte voorraad bedden, welke effecten dit al heeft gebracht. Het lijk mij een hele verkeerde afslag en wat enkele generaties gaat duren om hier weer vanaf te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *