Friese truckers rijden Elfstedenroute als Freedom Convoy

Protest tegen The Great Reset/Build Back Better die Trudeau en Rutte uitvoeren

In Canada reden gisteren uit protest tegen het Trudeau-regime duizenden truckers in een Freedom Convoy 2022. Vandaag startten in Leeuwarden 75 vrachtrijders aan de Friese variant van dit Convoy for Freedom bij de Oldehove om 9:00.

Dit ‘warmloopkonvooi’ reed vandaag langs alle Friese Elfsteden, gevolgd door een honderdtal auto’s met leuzen tegen het Rutte-regime en ‘The Great Reset’ die Rutte en Kaag uitvoeren voor Klaus Schwab van het World Economic Forum.

De tocht der tochten is ongeveer 230 kilometer, en zal dus tot de avond duren bij een gemiddelde snelheid van ongeveer 40 km/uur.

Publiek in opwachting vrijheidskaravaan

Rutte/Kaag/Schwab-parodieposters
Van ‘The Great Reset’ zijn nu ook protestposters in omloop, waarin Rutte en Kaag samen met Klaus Schwab staan afgebeeld alsof ze in een slechte film optreden. Die posters kon je overal op (vracht)auto’s zien aangeplakt.

De politie had enkele trekkers uit de optocht staande gehouden en bekeurd voor het rijden op de snelweg. Maar verder was het politie-optreden voorbeeldig, en de truckers danken hen ook voor die sociale opstelling. Zo kan het dus ook.

Deelnemers van de vrijheidskaravaan startten direct een crowdfunding actie om de gedupeerde boeren te helpen de boetes te betalen.

Solidair met de Canadezen

Wij wachtten het konvooi op bij het stadje Sloten, waar ze om 11:30 aankwamen, en opgewacht werden door ongeveer 30 toeschouwers. Het Convoy for Freedom is een voorbereiding op een Europees Freedom Convoy op 7 februari. Dan rijden in alle EU-lidstaten vrijheidskaravanen naar de eigen hoofdstad.

Bij genoeg opkomst zal op 14 februari dan een optocht naar Brussel gaan, naar de zetel van de Eurosovjet.

‘Lit se mar eamelje’ = laat ze maar zeuren

Met de nieuw aangescherpte wet tegen ‘antidemocratische organisaties’ van Sander Dekker moet het mogelijk worden de Europese Commissie met haar ongekozen commissarissen te verbieden. Mijn artikel voor De Andere Krant van deze week gaat over die wet, die door het Rutte-regime ingezet kan worden tegen haar oppositie.

Sloten

De Elfstedentocht van Convoy for Freedom ging ook langs het ‘Leaver Dea As Slaef’-monument. Daar vierden wij op 11 december al een vrijheidsevenement  voor de signeersessie van mijn fotografisch en prozaisch debuut ‘Liever dood dan Slaaf, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’.

Vrije Fries, de ex-gitarist van Jitiizer (Gietijzer), een Friese metalband

Op www.lieverdooddanslaaf.com kan je dit Meisterwerk inkijken en bestellen. Een beeldende reis over wat Wopke Eekhoff in 1852 al het ‘vuur van vrijheidsmin’ bij de Friezen noemde, de vrije natuur.

Vrije Friezen en gemuilkorfde systeemslaven in de bus

De Leaver Dea As Slaef vlaggen van Freebirdshirt waren in 2020 nog een zeldzaamheid. Ik was met iemand uit Deersum 1 van de eersten, had ‘m van de beide dames uit Scharnegoutum toegestuurd gekregen. Inmiddels wapperen ze overal met de beeltenis van de Friese krijger Grutte Pier.

Freedom Convoy Sloten

Freedom Convoy Sloten

De provinciale staatsomroep ‘Omrop Fryslan,’ die het Rutte-regime steunt voor subsidies, schilderde de karavaan af als ‘coronaprotest’. In Canada is het protest van truckers uitgegroeid tot een algeheel protest tegen Trudeau, tegen technocratische tirannie, voor vrijheid en voor democratische waarden.

Vrije Fries

Daar sluiten steeds meer Canadezen zich bij aan, ook mensen die geen vrachtrijder zijn, maar mensen die voor vrijheid en menselijkheid opkomen, tegen technocratische tirannie van globalisten waar Trudeau, Macron, Rutte en Kaag toe behoren.

Voor vrijheid en menselijkheid

Dat gebeurde hier in Friesland ook, de truckers werden vergezeld van een honderdtal auto’s van claxonnerende meerijders voor vrijheid.

Convoy for Freedom

De geest van vrijheid is uit de fles. Het zal voor het Rutte-regime en haar collaborateurs steeds lastiger worden hun beleid van leugen en repressie vol te houden.

We zijn Grutsk (Trots!) dat de Friezen hier het voortouw nemen en een inspirerend voorbeeld mogen zijn voor de rest van de door de Rutte/Kaag-tirannie bezette Nederlanden. Of je nu Limburger, Zeeuw, Brabo of West Fries in Alkmaar bent: iedere vrije zelfstandig denkende kan zich in de Friese vrijheidsstrijd en ‘Liever dood dan Slaaf‘ als motto herkennen, en zich daardoor laten inspireren.

It is sa as it is (het is zoals het is)

Vrachtrijders zijn onmisbare mensen, want zonder hen zouden alle winkels leeg zijn. Zonder vrachtrijders geen economie. Zonder academie-deskundigen, managers en ‘ceo’s zou je vrijwel niets merken, of het land zou er stukken aangenamer op worden.

Ik heb als chronisch schuinparkeerder enorme bewondering hoe zo’n trucker met aanhanger zich in de nauwste steegjes weet te nestelen en draaien. Dan kun je tenminste iets waar mensen echt wat aan hebben.

7 Replies to “Friese truckers rijden Elfstedenroute als Freedom Convoy”

 1. Het is mooi om te zien hoeveel mensen worden gemobiliseerd. Maar heb soms toch mn twijfels erbij. Het wordt wel heel erg getolereerd door de elite; deze soort demonstraties. Andere demo’s werden eigenlijk gelijk de kop ingedrukt of misbruikt om te polariseren.
  Ik ben bang dat ze het uiteindelijk gaan misbruiken om hun eigen agenda te behartigen. Want simpel gezegd: chauffeurs rijden niet, met andere woorden “disrupted supply chains”. A-ha! Past dit niet in de agenda van unsure führer Klaus Schwab?

  1. De voorgaande demonstraties door grote groepen mensen, konden nog wel worden gesmoord met machtsgeweld, door de mensen op te jagen en af te slachten als vee. Tegen een massa trucks op de weg met menselijke aanhang, werkt geen geweldsmonopolie meer. [niet te handhaven]
   De Haagse elite was al een zichzelf verstikkend kankergezwel. Steeds harder vechtend om zich te voeden vanuit het volk. Steeds meer mensen worden wijzer en stoppen met het voeden, zodat het volk kan genezen van de gevreesde ziekte.
   De machtshonger en de macht op zich is een middel tot het kwaad. Immers hebben we voor liefde geen macht nodig, want liefde wordt onvoorwaardelijk geaccepteerd.
   Even voor de technocraten uitgelegd:

   Liefde is de grote kracht (F) voor het leven en ons levenspad is de af te leggen weg (v). Samen verrichten we de arbeid (W) om te leven;
   W = F x v.

   De macht (P) is het vermogen om het levensresultaat (W) [van een ander] af te pakken per tijdseenheid (t);
   P = W : t.

   Ons levensresultaat (W) is dus de macht (P) tijdens onze levensduur (t);
   W = P x t.

   Per dag (t) worden we dus bestolen per macht (P) van onze levensresultaat (W);
   t = W : P.

   U kunt wel begrijpen, dat als de macht (P) kleiner gemaakt moet worden, er in de oorsprong van de variabelen ergens iets op nul (0) moet worden gesteld.
   Als we de liefde (F) voor de macht (P) nu eens op nul (0) stellen, dan kunnen we die liefde (F) gaan inzetten voor elkaar, zonder macht.
   “Then, we should do a realy, realy good job!”…

     1. De truckers behoren tot de gewone mensen die meegaan in de massa. Goed bedoelende mensen die opkomen voor hun recht om “met rust te worden gelaten”, ofwel het slachtoffer zijn van doorlopend valse staatsbemoeienis.
      Dat men meegaat in een bepaalde richting van de massa, is een eigenschap die misbruikt wordt door intriganten om ons in een fuik te dirigeren. Onze wereld zit vol met valsheid. Alleen al het aantal Nederlandse synoniemen voor dat kleine woordje “vals”:
      https://synoniemen.net/grafisch.php?zoekterm=vals
      Dat zie je niet zo erg terug in de Engelse-, Franse- of Duitse taal.
      We weten nu wel heel zeker dat de geloofwaardigheid van de gehele overheid nul (0) is en dat er duidelijk een aansturing is vanuit de duistere macht.
      Daarom moeten we oppassen dat we onszelf niet in de vingers snijden met onze acties.
      Laat Vrijland maar het kanariepietje zijn. Blijkbaar is de totale ‘agenda’ nog niet in steen gebeiteld, zoals in de Georgia Guidestones.

    1. In de comments maakt iemand duidelijk waar zeer waarschijnlijk het initiatief/organisatie vandaan komt, kom je weer bij Soros foundations, gecombineerd met een olie kartelletje, terecht.

     Het is ook te mooi om waar te zijn….niet dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *