Wereldverbeteraars met paddo’s: Mycelium Movement

Amanita muscaria

Na op Netflix een documentaire van Californische ‘Liberals’ te zien die bij paddo’s zweren, word je verwezen naar de webzijde Fantasticfungi.com van hun Mycelium (schimmeldraden) Movement. Daar prijzen ze het hallucinogene bestanddeel psylocibine aan als wondermiddel tegen depressie en voor de betere wereld. Wat is er zo goed aan schimmels, fungi?

Ollongren

Canesten Gyno
Nu ken ik ook mensen die last hadden van voetschimmel, daar wilden ze juist vanaf. Je kunt dat oplopen in de douche van sportcentra, en bent daar gevoelig voor bij een tijdje te lang te veel vocht tussen de tenen. Ideaal vestigingsklimaat voor paddo’s tussen je poten. Dan krijg je wat de Angelsaksen ‘Athletes foot’ noemen, schimmeltenen die gaan zweren en ontsteken.

Het schijnt dat Kajsa Ollongren, legerleider Polder Pot van het Groene Khmer-kabinet (Rutte 4) chronisch last heeft van vaginale schimmel, en dat zelfs de hoogste doses Canesten Gyno haar geen verlichting brengen tegen de poespaddestoelen. Dus om bij bij iedere vorm van Mycelium nu het begin van de betere wereld te zien.

Hoe vaak je ook champignons op je pizza deed.. Gisteren nog door de omelet: ik kreeg er geen spirituelere kijk op het leven door. Daarnaast krijg ik altijd jeuk op voorheen onbekende plaatsen bij het zien en horen van Liberals, linksche betermenschen, de PvdA of erger…Brrrr. In Amerika noemen ze dat Liberals, mensen met Odin Groentepakket die zelfs hun boterhamzakjes recyclen.

Bekhouden, aldus Ollongren. Zodra wereldverbeteraars macht krijgen worden ze vals

Mensen die helemaal weglopen met ‘natuurvolken’ ergens in een verre jungle onder de Evenaar, die zouden dan wijzer dan onze voorouders zijn. De Friezen zijn ook een natuurvolk. Waarom moet ik naar zo’n hallucinerende Indianenchef luisteren in 1 of ander zweterige boshut, Dansende Beer of Wijze Wolf wanneer we ook onze eigen tradities hebben.

Wat is daar nu weer mis mee? Rot toch op met die kut-Indianen, ze maken ook belachelijke muziek als ze weer eens aan de drugs hebben gezeten. En zulke Liberals roepen ook altijd dat ‘de’ wetenschap heeft gezegd dat ze gelijk hebben. ‘Science told me’…En dan krijgen ze subsidie van de Postcode Loterij.

Ze ogen vriendelijk, maar zijn ze eenmaal aan de macht dan worden ze verbazend betuttelend en autoritair.

Op Droevendaal in Wageningen heb ik een levenslang trauma overgehouden aan vegetarische kookkunsten van beterewereldmensen. We besloten vervolgens: geen maaltijd compleet zonder Vitamine Dierenleed.

Maar natuurlijk zijn we hier niet immuun voor de wonderen der natuur. En we hebben hier al eerder geschreven over die rare wezens, Fungi, paddestoelen, wezens tussen leven en dood, geen plant, geen dier maar iets er tussenin. En het boek van Arik Roper ‘Magic Mushrooms’ moet je hier ook zeker aanschaffen, 1 van de mooiste boeken uit De Abdij-colletie.

HET paddoboek dat iedereen moet hebben die van paddo’s houdt

De Zeven Mycelium Pillars
Dus OK…je krijgt bij die Netflix-film het wereldbeeld van Al Gore tussen je oren geschoven. Dat gezegd hebbende, laten we bij die paddestoelmensen ook het positieve willen zien.  Ze prijzen de zeven fundamenten aan van hun schimmelbeweging. Een daarvan: Volgens hen zouden psychedelische paddo’s mensen die depressief zijn kunnen genezen, want onderzoek aan Johns Hopkins zou dat hebben aangetoond.

There are currently no medications that have proven effective in dealing with the massive amounts of addictions, depression and suicidal ideation. Psychedelics are showing extraordinary results in clinical trials, and are on the fast track to becoming one of the most powerful transformative tools of our time.

In a world where people feel so deeply disconnected, the use of medications to further detach them may work to dampen the emotions that are experienced but often provides little relief and no profound insights into the internal experience of life.

De studie die hun claim onderbouwt

What science has shown (…RZ) is that psilocybin works to calm the region of the brain called the Default Mode Network and stimulates the connections between regions in the brain that normally may not be connecting as well.

The film touches on the ground-breaking work being done at Johns Hopkins, UCLA, NYU and other places and can be a portal to a meaningful and important conversation and exploration into the potential mushrooms offer.

Paddo’s en de Peyote-cactus geven hallucinogene drugs, waar amfetamine meer ‘pep’ is en heroïne valt onder de euforica

Je kunt echter met psylocibine ook in een slechte trip belanden, en de hel bijna zien. Of de kabouters. Mensen op Droef die aan de paddo’s gingen, stelden na een trip dat ze weer helemaal moesten uitvinden wie ze ook maar weer waren. Wat wel wonderlijk is, en waar de film ook aan refereert.

Wat gek dat wezens om ons heen, Fungi zo’n stof bevatten die mensen een bijna spirituele ervaring kan geven.

Waarom zijn er receptoren in onze hersenen die in combinatie met paddo-spul een deurtje openen naar de andere wereld? De Schepper van Hemel en Aarde zal dat er toch niet voor niets in gelegd hebben. Zo makkelijk kom je anders ook niet in contact met God, of het moet via dat andere goedje DMT zijn, dat je bij een Ayahuasca-trip tot je krijgt, het hallucinerende broertje van psylocibine.

Di-Methyl Triptine

Daarover hebben we al een bespreking gehad, nadat Rick Strassman tests op mensen deed met de synthetische variant. Een goed punt van de paddofilm op Netflix. Je mag de wereld best wat holistischer zien. De natuur is bovennatuurlijk, er is geen harde scheiding tussen scheikunde, natuurkunde, geest, lichaam, mens en de rest van de omgeving.

Je bent geen eilandje, alleen op jezelf maar met de rest van de wereld verbonden. Misschien kan dat voor mensen die depressief zijn een bevrijdende gedachte zijn. Want dan zit je vast in een tunnelvisie, het materialisme houdt je letterlijk in je eigen materie gevangen. Door een positieve paddotrip kunnen mensen juist het geruststellende inzicht krijgen, dat je van een groter geheel deel uitmaakt.

8 Replies to “Wereldverbeteraars met paddo’s: Mycelium Movement”

 1. Rotzooi. Gewoon afblijven. Nooit doen!
  Men weet nog steeds niet hoe hersens werken al lijkt het er soms op.
  Boeken van Carlos Castaneda? 1974. Ik heb daar zo mijn eigen gedachten over.
  Je eigen waarschuwingssysteem werkt het best.
  Bij twijfel…gewoon niet doen!

   1. Mee eens Sjoerd. Interessante materie. Klopt vaak ook nog als men terug kijkt.
    Doch, consumeren van hallucinerende middelen heeft m.i een andere werking maar ik kan het verkeerd hebben.

  1. Nou nou.. Raak niet, smaak niet, roer niet aan? Mind Medicine boekt fantastische resultaten met psychedelica. Je zal er maar baat bij hebben.

 2. Hocus pocus:

  magische formule gebruikt bij toveren, jaren 1630, eerder Hocas Pocas, gemeenschappelijke naam van een goochelaar of jongleur (1620s); een schijn-Latijnse bezwering gebruikt door jongleurs, misschien gebaseerd op een verdraaiing van de sacramentele zegen uit de mis, Hoc est corpus meum, “Dit is mijn lichaam.” De eerste die deze speculatie over de oorsprong maakte, was blijkbaar de Engelse prelaat John Tillotson (1630-1694).
  “Ik zal het hebben over één man… die in zijn tijd rondging in King James… die zichzelf de Kings Majesties meest excellente Hocus Pocus noemde, en zo werd genoemd, omdat hij bij het spelen van elke truc altijd zei, Hocus pocus, tontus tabantus, vade celeriter jubeo, een donkere kalmte van woorden, om de ogen van de toeschouwers te verblinden, om met zijn Truc des te meer krenten voorbij te laten gaan zonder ontdekking.” [Thomas Ady, “A Candle in the Dark,” 1655]

  Kortom, van proberen krijg je niet alleen een kind…

 3. 1 van de dingen waar ik gelijk aan moet denken is de fascinatie die psycho-drugsprofeten uit de jaren 60 in latere jaren hadden met computers en virtual reality: Timothy Leary (https://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Leary), Jerry Garcia (van de Grateful Death, had het in de jaren 90 in interviews veel over de ‘hyve-mind’) en Terrence McKenna (voorbeeldje: https://www.youtube.com/watch?v=HzTIH4cPSuM). Ook lui die een belangrijke publieke rol speelden in de jaren 60-‘counterculture’ psyop. Beetje raar ook in het licht van de hedendaagse Metaverse en de dingen die daar mee samenhangen…

  Los daarvan: laatsgenoemde had in de jaren 80 regelmatig gesprekken met Rupert Sheldrake (o.a.deze: https://www.youtube.com/watch?v=OIKpAKVBsnY), soms met Ralph Abraham (wiskundige) er bij. Moet toegeven dat het me af en toe best boven de pet gaat, maar interessant/ fascinerend is het wel…

 4. Hierbij nog een website van iemand die veel onderzoek gedaan heeft naar eerstgenoemde zaken: https://logosmedia.com/. Hij schreef eerst boeken over paddestoelen als iemand die daar in geloofde en daar vanuit eigen ervaring mee bezig was, maar kwam daar steeds meer op terug. Voorbeelden https://logosmedia.com/2013/05/manufacturing-the-deadhead-a-product-of-social-engineering-by-joe-atwill-and-jan-irvin/ en https://www.youtube.com/watch?v=sY42m2xXD3s , maar is nog veel meer over te vinden. Vooral de reeks samen met Hans Utter (zelf afgestudeerd in Indiase klassieke muziek) ‘music, mindcontrol en psychobiology’ vind ik een aanrader.

  Tsja verders… eigen ervaringen. Alweer lang terug (25 jaar of langer), een paar keer lsd of paddestoelen. Ik ga het zeker niemand aanraden, maar was destijds wel fascinerend, op 1 keer na: zo’n beetje het tegenovergestelde van datgene wat jij op het laatst noemde in dit artikel: het idee dat je van een groter geheel deel uitmaakt. Het was juist: het idee hebben dat je met je eigen zielige zelfje los staat van de wereld om je heen… wat mijn vermoeden sterkt wat ook wel over deze middelen/ stofjes beweerd wordt: dat ze je gevoelig maken voor hypersuggestie. En dat kan vanuit jezelf komen of daar kan door iemand anders misbruik van worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *