Annemieke, Erin Brockovich van de Lage Landen

Vera’s Nazikoeien, gefokt door de Gebroeders Heck voor Hermann Goering

Nu online vanaf 1900: De nieuwe uitzending van Interessante Tijden op YT. Onvermoeibaar dient Annemieke van Straaten vanuit haar honk in Volendam het ene na het andere Woo-verzoek in (Wet open overheid) om de waarheid te achterhalen:

Wie profiteren er van het drama van de Oostvaardersplassen, waar in een groot ecologisch experiment duizenden paarden werden doodgehongerd?

Waar wordt vervuild slib gestort uit naam van ‘natuurontwikkeling’? Hoe wordt belastinggeld besteed om de lobby voor wolven in Nederland in het zadel te houden?

Net als Erin Brockovich, de vijf oscars winnende film (2000) van een advocate die een proces tegen een vervuilende multinational wist te winnen: She brought a small town to its feet and a huge corporation to its knees.

Zij wist ook Partij voor de Dieren-senator Niko Koffeman – de marketingmiljonair uit Vierhouten- in de gordijnen te jagen met haar advertenties in de Telegraaf. Die kaartten het gevaar aan van het idealiseren van ‘de wolf’ in de natuur, en de zogenaamde ‘rewilding’. Zij doet wat menig ‘kwaliteitsjournalist’ nalaat.

En daarmee is zij typisch ‘liever dood dan slaaf’… Dus kijk deel like en subscribe, en help ons ook om de onkosten te vergoeden voor het maken van deze filmpjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *