Wereldoorlog-Bos

Op 6 april 1917- exact een eeuw geleden- stapten de Amerikanen de Eerste Wereld Oorlog in, de eerste echt industriële oorlog waarbij de Duitse legers vastliepen in de loopgraven in Vlaamse en Franse modder…Amerikaanse militaire interventie kantelde de oorlog in het voordeel van de Fransen. Wij hopen nu met de Amerikaanse agressie in Syrië dat bij Wereldoorlogen het scheepsrecht niet geldt.

Een van mijn favoriete boomsoorten is de haagbeuk met zijn rimpels, waarin je met wat fantasie gezichten kunt zien.

Deze haagbeuk bij High Wood – het bevochten bos bij de Battle of the Somme (Noord Frankrijk) in juli 1916- hij leek wel op een angstige soldaat die een granaat voor de kiezen krijgt en uit elkaar gerukt wordt…

Dood in massaproductie

Er bestaan geen ‘precisiebommen’, wel weapons of mass destruction. En weapons of mass deception, mainstream-media die je ophitsen tegen karikaturen.

De boom kan maximaal 100 jaar oud zijn, na de slag werd het verwoeste bos met rust gelaten als begraafplaats voor niet identificeerbare soldatenmoes….Moderne industriële oorlogvoering is zo destructief dat je de meeste slachtoffers niet terugvindt, hun bloed en organen zijn vermalen samen met de verschroeide aarde.

Het spookbos van High Wood met exact een eeuw oude haagbeuken en iepen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *