Pinksterbloemen met Pasen

Pasen valt wat later dit jaar. En mede door het ontbreken van een winter zijn de Pinksterbloemen nu al vol in bloei, terwijl de uitstorting van de Heilige Geest pas 50 (pente coste )dagen na Pasen is, dit jaar op 4 juni. Dan zijn de Pinksterbloemen al lang uitgebloeid.

Net als de lijdenstijd en vastentijd duurt het 40 dagen na het sterven van Jezus voor hij ten Hemel vaart. Alsof je even door een beproeving moet, voor je ook in de hemel terecht kunt. Net als de 40 dagen beproeving in de woestijn voor Jezus echt als heilige kon opereren.

De datumberekening van Pasen ligt al sinds het jaar 325 vast, vanaf het Concilie van Nicea. Toen werd besloten dat Pasen de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente zou worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *