Dierenbegraafplaats, Mensenleed

Bij slechts een kleine besmetting met MKZ of een andere dierziekte laten we het vee ‘ruimen’, de 13 miljoen varkens die jaarlijks in Nederland sneuvelen hoor je bijna niemand over. Van de mogelijk 1 miljoen geslachte Irakezen door ‘De Democratie’ brengende Amerikanen met hun precisiebommen, daarover hoor je ook niemand iets zeggen. Het staat te ver van onze empathische radar af.

Maar het vee dat mensen emotionele steun geeft, het leger van miljoenen honden en katten, dat krijgt een eigen begraafplaats waar mensen met grafstenen hun verlies bewenen. Hier is de golden retriever Beau ‘veilig in God’s handen’ en rust Woody de poes zacht en voor eeuwig. 

Omdat het verdriet van de nabestaanden echt was, krijg je toch een brok in de keel. 

Hoe menselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *