1 Gierzwaluw maakt wel zomer

Swift heet ie in het Engels, snelheid

Afgelopen week cirkelden de eerste gierzwaluwen weer boven Langweer. De ultieme vliegers die slapen in de lucht en zelfs seksen in de lucht. Ze komen op of rond de eerste mei en in augustus zijn ze alweer verdwenen. Hun gegier is het ultieme zomergeluid, en ook: als het gieren stopt is de zomer alweer voorbij.

3 Replies to “1 Gierzwaluw maakt wel zomer”

 1. Zelfs die paar maanden zullen ze in de toekomst niet meer verschijnen als we een jaren lang contract met Monsanto afsluiten. Waar geen insekten meer kunnen leven houd de rest van leven op den duur ook op.

  1. @ Ben de Bree: wat een uitzinnige bewering, alsof het hele lot van gierzwaluwen van 1 multinational afhangt waar bepaalde anti-GMO mensen een soort fetisj mee hebben

   Wanneer je bij mij reageert, kom dan liefst niet met ‘meningen/beweringen’ maar voed het blog met bruikbare tips, links en informatie waar we mee verder kunnen

   Vrijheid van menings-uiting is een volledig waardeloos goed. Je zou mensen liever verplichten beter waar te nemen en te studeren voor ze iets uitkramen en vooral niet overal een mening over te hebben

   Dus probeer het nog eens maar dan beter onderbouwd. Probeer je monsanto en bijen en roundup op 1 hoop te vegen met gierzwaluwen? Dat heeft werkelijk nada met elkaar te doen. Roundup is een HERbicide dat juist ecologisch effectief werkt omdat boeren minder arbeid hebben bij het productief maken van grond, neo-nicotinoiden (verdachte bij bijen-sterfte na habitat-verlies en varroamijt) worden door Bayer geproduceerd

 2. Beste Rypke,
  mooie foto, observatie. Ik heb ze gisteren ook weer voor het eerst van dit jaar gezien, zwierend boven het Broek om muggen te vangen. Prachtig! Ik snap alleen niet hoe je als reageerder dat associeert met Monsanto? Naar mijn mening ben je dan een monomane idioot. Maar dat terzijde.

  Mijn waardering voor je nieuwe weblog. Ziet er mooi uit, onderwerpen spreken mij aan. Ik lees geen recente activiteiten op Kata gebied?
  met vriendelijke groet,
  henkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *