‘Conceptual Penis’-grap over ‘climate change’ haalt serieus wetenschappelijk tijdschrift

21 jaar nadat fysicus Alan Sokal als grap in het prestigieuze ‘wetenschappelijk’ tijdschrift Social Text post-modern onzin-gebabbel gepubliceerd kreeg over ‘de kwantum-mechanica’, slagen 2 filosofen opnieuw in publicatie van een hoax. Door in feministisch proza te babbelen over ‘de klimaatverandering’, die door ‘the conceptual penis’ is veroorzaakt, kreeg het duo ‘The Conceptual Penis as a social construct’ gepubliceerd in Cogent Social Sciences.

Het onderzoeks-artikel van James Lindsay en Peter Boghossian (gepubliceerd onder pseudoniemen) behandelt ‘the conceptual penis’ als mannelijk construct van hypermasculinity, het kapitalistisch patriarchaat dat de natuur verkracht (feministen emmeren tegenwoordig over ‘rape culture’ ) en aanpak van klimaatverandering tegenhoudt. De penis is ‘the conceptual driver behind climate change’. Slap gelul dus, geformuleerd met de juiste buzz-words.

🙂

Paleo-Bioloog Jerry Coyne-schrijver van Why Evolution is True- brengt het nieuws naar buiten. LOL! Dit is zijn favoriete passage, en je bescheurt je werkelijk als je ziet wat voor links-regressieve mannenhaat op Westerse universiteiten als ‘wetenschappelijk’ wordt geslikt:

Our planet is rapidly approaching the much-warned-about 2°C climate change threshold, and due to patriarchal power dynamics that maintain present capitalist structures, especially with regard to the fossil fuel industry, the connection between hypermasculine dominance of scientific, political, and economic discourses and the irreparable damage to our ecosystem is made clear.

Destructive, unsustainable hegemonically male approaches to pressing environmental policy and action are the predictable results of a raping of nature by a male-dominated mindset. This mindset is best captured by recognizing the role of the conceptual penis holds over masculine psychology.

When it is applied to our natural environment, especially virgin environments that can be cheaply despoiled for their material resources and left dilapidated and diminished when our patriarchal approaches to economic gain have stolen their inherent worth, the extrapolation of the rape culture inherent in the conceptual penis becomes clear. At best, climate change is genuinely an example of hyper-patriarchal society metaphorically manspreading into the global ecosystem.

Nee, er is niets aan de hand hoor met het intellectuele klimaat op Westerse universiteiten, gewoon doorlopen. We leven in Interessante Tijden!

 

One Reply to “‘Conceptual Penis’-grap over ‘climate change’ haalt serieus wetenschappelijk tijdschrift”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *