Gasberen

…de staat waarin Rob Leuven ze het liefste aantreft

Het ledenblad van de Jagersvereniging meldt dat een vloedgolf van ongewenste vreemdelingen vanuit Duitsland ons overspoelt. We hebben het dan over de Wasbeer (Procyon lotor), Waschbär, die in Duitsland volgens Der Spiegel (2012) al met mogelijk een miljoen dieren aanwezig is.

De Europese Commissie plaatste de wasbeer op een lijst van ongewenste vreemdelingen die met alle mogelijke middelen bestreden moet.

Levende wasbeer Wildpark Schorfheide

Triomf der Wildernis
Het hardnekkig historisch gerucht doet de ronde dat Reichsjagermeister Hemann Goering de dieren ooit uitzette op zijn jachtrevier van Schorfheide. Vorig jaar kwam Interessante Tijden nog bij Hermann op de koffie (Carinhall) bij zijn tot stof vergane paleis tussen de Dollnsee en Wuckersee.

We zagen zijn Wisent-monument als mijlpaal in 1933 voor zijn pogingen de Germaanse Natuur weer terug te krijgen. Goering was helemaal Oerrrr.

Goering was Frans Vera (Staatsbosbeheer) en de Nieuwe Wildernis van Ruben ‘Riefenstahl’ Smit een halve eeuw voor…

Sterker nog: de Reichsjagermeister bedacht het en voerde de natuur-zuiverheids-cultus voortvarend uit volgens de natuurfilosofie van het Holisme (Ernst Haeckel) met een vleugje Duits Idealisme (Jacob von Uexkull, uitvinder van Umwelt, het ‘Milieu) en een sausje van Germaanse mystiek: God zoeken in je genen, je (biologische) Oorsprong…

Nazi-koeien (Heckrunderen) die Hermann door de gebroeders Heck liet fokken, ze lopen nu rond in de Oostvaardersplassen van Franz von Vera. Echte imitatie-oernatuur, omdat mensen zulke grappige wezens zijn

En zo ontstonden de Nazi-Koeien die nu in de Oostvaardersplassen rondlopen (Heckrunderen). Die fokten de gebroeders Heck naar model van het oerrund terug, in de Berliner Zoo in Goering’s opdracht.

De wasberen lijken in dit verhaal van Germaanse Natuurzuiverheid dan ook een dissonant. Het zijn niet-van-hier-dieren.

Volgens dit artikel in de Washington Post (2007) zou die introductie in 1934 dan anders zijn gegaan. Goering gaf 1934 toestemming aan het Reichsforstamt om enkele wasberen uit een lokale pelsfokkerij los te laten. Maar waar precies is niet vermeld.

…ontsnapt in de Tweede Wereldoorlog
Dat loslaten van Amerikaanse niet-van-hier-dieren (exoten) op Schorfheide lijkt hoe dan ook niet des Goerings. Cabi.org, het Invasive Species Compendium schrijft:

The western European range of P. lotor is primarily the result of three introduction events. P. lotor was first intentionally introduced in Germany in 1934, apparently successfully. A second release near Berlin in 1945 (dat moet Schorfheide zijn RZ) was accidental, when a breeding facility was damaged during the war (Lutz, 1995).

A third release occurred in western France in 1966, when raccoons were intentionally released by U.S. military personnel (Leger, 1999). Following these releases, P. lotor has increased in number and invaded 13 adjacent countries.

Dus de theorie dat Goering ze zelf losliet lijkt onwaarschijnlijk. Dat past niet in zij Oerrr-visie van Exoten-Reine Germaansche natuur. De wasberen die bij Schorfheide verwilderden, kwamen vrij door een bombardement/beschieting toen de Russen aan de deur stonden.

…nauwelijks meetbare schade
Het enige meer wetenschappelijke artikel dat je vindt over de Duitse wasberen ‘Raccoons in Europe’ in het boek ‘The Long Term Fate of Invasive Species’ van bioloog Arne Jernelov (2017), bevestigt niettemin weer 1934 als eerste introductie-jaar.

De samenvatting van zijn hoofdstuk (boek bestel ik nog) stelt:

Since introduction in 1934, the raccoon population in Germany has grown by 12–17% annually, now numbering around a million. It’s an opportunistic consumer that eats what’s plentiful, from small rodents, birds, and fish to amphibians, mollusks, and insects.

The question of ecological effects is intensively debated, but there is, so far, little or no scientific data that shows any significant negative effects of raccoon predationon any native species.

Food competition doesn’t seem to be a big problem for any native predator either, as the raccoon shifts to something else when one of its food sources gets sparse.

Der Spiegel..wanneer je zjoernaliest bent, bestaat je leven uit het opblazen van non-issues om je lezers een adreline-prikkel uit de kleine hersenen (Amygdala) te geven. Zo werd ‘milde opwarming met onbekende menselijke invloed’ ook ‘De klimaat-catastrofe!!!!!’ op de voorpagina van Der Spiegel (1986)

Het lijkt – afgaand op het enige wetenschappelijke verhaal dat ik vond- zo’n probleem dat grotendeels ophoudt te bestaan als je er niet meer over praat. Met De Ecologische Crisis als meest pregnant voorbeeld. Als je de televisie uitdoet en naar de bakker fietst, dan ga je het in proporties zien.

Maar als je dat zegt, dan wordt je als Niet Ingewijde in de Hogere Kennis natuurlijk meteen op je vingers getikt.

Zelf nadenken en waarnemen: Populisme is het!

Hoewel Jernelov vervolgt:

In cities and suburbs, the raccoon can cause significant economic damage. The population forecast is for a continued increase in numbers and geographic spread. Urban populations constitute a growing problem with fecal and urine contamination of the places the animals select for their “communal toilets.”

Dat doen de buurt-katten ook, ongevraagd in je tuin schijten, in de boom klimmen en je merelnestje plunderen. En daar zeggen we maar niks van, van Poekie.

Gasberen, Exotenrein
Maar nee, die Goering-beertjes, die Waschbäre zijn nu wel degelijk een Wetenschappelijk Vraagstuk, waar enkel Deskundigen met Hogere Kennis (= Gnosis) bevoegd bij zijn. 

Sinds maart dit voorjaar hebben we in Nijmegen namelijk een ‘hoogleraar Invasie-biologie’ Rob Leuven, die is geboren in 1957. Hij moet dus nog 5 jaar bezig gehouden tot de Radboud Universiteit ‘m met bloemetje uitzwaait.

Dus zette hij zich 29 augustus op de kaart met inaugurele rede voor een Deltaplan Exoten. Zucht. De zoveelste academische beleids-prostituee.

…hij moet nog 5 jaar tot zijn pensioen bezig gehouden….

Rob Leuven moet met zijn Hogere Ingewijde Kennis publiek betaald Gezag leveren bij Het Gezag, het beleid tegen exoten van de Europese Commissie (de wasbeer staat op de dodenlijst).

We citeren Reichsjagermeister Leuven in het ledenblad van de Jagersvereniging, kapitalen zijn van mij:

Je moet Het Probleem bij de bron aanpakken. Alleen dan heb je een kans. Als soorten zich eenmaal hebben gevestigd en verspreid wordt het veel moeilijker Het Probleem aan te pakken.

Daarom vind ik ook dat we krachtdadig moeten ingrijpen bij de wasbeer. Het geeft geen pas om te zeggen: we schieten ze niet, want er komen er in de toekomst nog veel meer aan vanuit Duitsland.

Onze buren moeten door de Europese exoten-Verordnung hun bestrijding en de indamming van verspreiding intensivieren. Juist nu moet je ingrijpen en tegelijkertijd zoeken naar andere manieren om de soort onder controle te krijgen.

De ervaringen in Deutschland maken wel duidelijk dat je er met alleen beperkt Abschuss nicht kommt.

Hermann Goering’s persoonlijke embleem als hoes van zijn agenda

Je gaat er spontaan van in het Duits schrijven bij zulke oorlogstaal. Ja wat zou, naast afschot, de Oplossing zijn voor het Wasbeer-vraagstuk?

Gasberen?

Je wordt er kortom een beetje flauw van. Al die academische beleids-prostituees, die allemaal publiek betaald bezig gehouden moeten. En die om aandacht te trekken dan Grote Zekerheden claimen waar wetenschappelijke bescheidenheid gepast zou zijn…

 

Juncker geeft zijn afscheidsrede: Europa Overwint! En werkelijk ie de reen is het met hem eens. Er zat niet 1 bij met andere mening! Of had je wat?

Is daar geen andere oplossing voor? Of geldt de Wet van Behoud van Ellende, de Eerste Hoofdwet van Sociale Dynamica: bij ongekende welvaart en levensstandaard, dient evenveel chaos, stress en onzin te circuleren ter compensatie.

Europa Overwint

Zodat we netto qua geluks-quotum het zelfde niveau behouden als ‘vroeger’. Alsof we onszelf het geluk niet gunnen…Niet dankbaar kunnen zijn.

Exoten-rein

Die extra onkosten, lastenverzwaringen, papierwerk en gedoe, vooral omdat er zoveel academici zijn met dito leerstoelen.

Terwijl je dit beleid kunt beperken tot soorten die ziektes over brengen, zoals de tijgermug. En klaar ben je. Van wespen en huismuizen heb je meer last.. En die zijn Inheemsch.

Nou ja, als die wasberen dan beslist een probleem moeten zijn. Dan wil ik wel een paar wasbeer-wanten. De winter komt er weer aan. En Sjonnie kan aan de achteruitkijk-spiegel van zijn opgevoerde Golf GTI mooi een inheemsche Wasbeer-staart hangen.

Gewoon in eigen land geschoten, vergast… of welke efficiëntere dodings-methoden Rob Leuven ook in zijn kantoor aan de Nijmeger Wannsee kan bedenken. Als het maar tot Oplossing leidt van het Wasbeer-vraagstuk. Mijn Lieve Heer, wat word je flauw van Nederlands natuurbeleid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *