Is door SS’er opgericht Wereld Natuur Fonds CIA-product? (1)

Voor Prins Bernhard het WWF oprichtte, droeg hij eerst nog deze pet 🙂 Met welke pet op ontstond het WWF?

Socioloog Donald Gibson beschreef in Ecology Ideology and Power (2002) al hoe de internationale milieubeweging eind jaren ’60 met financiering van CIA-mensen als Robert Anderson (Aspen Institute, olie-maatschappij Arco) tot stand kwam.

Zo kreeg Friends of the Earth (FOE) haar startkapitaal van Anderson. Dat is de zusterclub van Milieudefensie, de club die de Prins Bernhard van het klimaat- Wouter van Dieren (Springtij) na terugkomst uit Amerika oprichtte. Volgens Van Dieren naar model van het toen eveneens opgerichte Environmental Defense Fund.

De ideologie van wat Gibson ‘Environmentalism‘ noemt (niet te verwarren met normale zorg voor je omgeving, je troep opruimen), typeert hij als de angst van de Amerikaanse ‘adel’ (rijke industriëlen) en Britse gefortuneerden voor de groeiende wereldbevolking. Wat dus ‘grassroots’ beweging lijkt is in feite een elitair geheel, gefinancierd van boven.

De Aarde is volgens Gibson meer een metafoor voor hoe ze zichzelf zien: als rechtmatige heersers over de planeet.

1948; Fairfield hoorde bij de Amerikaanse ‘adel’

Zo kun je dat wollige beeld van een aardbol in handjes ook zien: de aarde is van ons, afblijven!

2010, Paul Collier was wetenschappelijk directeur Wereldbank, waar altijd Bilderbergers/Amerikaanse defensie-functionarissen directeur zijn..

Die ideologie werd zo vanaf Rockefeller-baby Earth Day (22 april 1970) en de Club van Rome (een club rijke industrielen als Aurelio Pecchei, Brits militair Alexander King van OECD) langzaam orthodoxie in media. Ons Koningshuis was ook vanaf dag 1 sponsor en lid van de Club van Rome.

Omdat die Club van Rome een industrielen-club is, lijkt het waarschijnlijk dat die lijn ook via Prins Bernhard liep, het hoofd-onderwerp van dit verhaal.

Onze Aarde, afblijven!

1001
In 1962 ontstond het Wereld Natuur Fonds ook dankzij 1001 donaties van Prins Bernhard zijn zaken-netwerk van 1001 leden met Zwitserse rekening. Die doneerden 10 duizend dollar en bleven zo levenslang lid.

In 1962 organiseerde haar Amerikaanse evenknie Conservation Foundation (in 1987 opgegaan in WWF) al de eerste klimaat-conferentie in New York, met geld van de Rockefeller-familie.

Nog steeds vind je die 1001-club in het dankwoord bij het internationale WWF in het Zwitserse Gland, althans nog in het jaarverslag van 2009

Onder die 1001 bevonden zich de met de CIA in het zadel geholpen dictator met luipaard-hoedje Mobutu (Zaire, het huidige Congo), Giovanni Agnelli (Fiat), Prins Philip. Maar ook het maatje van David Rockefeller,de architect van de klimaat-agenda van de Verenigde Naties: Maurice Strong.

…eerste WWF-campagne in 1962 op cover Daily Mail: red de neushoorn van de stroperij

De zwarte neushoorn was het eerste girodier dat als campagne-beest fungeerde voor WWF. Toen in 1962 op de voorkant van de Daily Mail stierf hij uit door stroperij. Tenzij U doneert.

Ruim 50 jaar later in het jaarverslag van 2016…sterft hij uit door stroperij. Tenzij U doneert. Zie hier de vooruitgang 🙂

En op 31 december 2016 in het WNF-jaarverslag: doneer tegen de stroperij op de neushoorn

Nog steeds zie je dat achter de facade van aaibare diertjes bij WWF allerlei industrielen schuilgaan. Zie bijvoorbeeld Andre Hoffmann, de vice-president van Pharma-gigant Roche, die is WWF-Internationaal-vice-president en commissaris bij het World Economic Forum.

Hij is de zoon van Valium -fabrikant Luc Hoffmann, co-oprichter van WWF met Bernhard, Laurance Rockefeller (zeg maar ‘de Amerikaanse adel) en Prins Philip. Bij WWF-internationaal is nu een Luc Hoffmann-instituut gevestigd waar zijn zoon Andre weer bij betrokken is.

De Britse eugeneticus Julian Huxley (oprichter IUCN 1948, broer van Aldous Huxley, schrijver Brave New World) werd er bij gehaald voor het wetenschappelijk aanzien.

CIA houdt conferenties bij Rockefeller op de koffie….(Bellagio Center)

Climate Industrial Association (CIA)?
Een aanvullende invalshoek komt nu dankzij het lezen van diverse boeken over de invloed van spionagediensten op de mainstream-cultuur. Wat ze bij de Nato een Strategic Communications Officer noemen, iemand die via mannetjes in media ‘draagvlak’ schept voor oorlogen van deze Firma Dood & Verderf.

De journalist die Watergate onthulde, Carl Bernstein beschrijft dat de CIA wel honderden ‘agenten’ bij Amerikaanse media liet werken. En dat media-magnaat Henri Luce bij zijn media (Time, Newsweek) die inmenging toestond.

Zo – met ‘hulp van boven’- kun je ook verklaren hoe een anti-wetenschappelijk rapport als Limits to Growth van de Club van Rome (1972) zo gehyped werd in media. Of waardoor Der Spiegel plots in 1986 de voorpagina vulde met een Keulse Domtoren onder water dankzij ‘de klimaatverandering’. Terwijl de aarde in de jaren ’70 nog afkoelde.

Helemaal bewijzen kun je dat vooralsnog niet.

Je leest ook bij Udo Ulfkotte (januari overleden), die vertelt hoe hij bij de Frankfurter Algemeine min of meer ‘betaald’ werd om in CIA-belang te berichten/van Amerikaanse miljardairs. Die belangen lopen parallel.

Het groen vernis van Corporate Inc anno nu

Dat geheime diensten actief de leidende media beinvloeden als New York Times lees je ook bij David Talbot in The Devil’s Chessboard. Talbot’s boek verhaalt daar hoe de gebroeders Dulles, tevens deelnemers Bilderberg-conferentie (met Bernhard als voorzitter), de CIA opzetten. (Alan Dulles werd directeur in 1953)

Die CIA heette tijdens de Tweede Wereld Oorlog nog OSS. (die van de Britten SIS) De eerste directeur Walter Bedell-Smith (1950-53) was een goede vriend van Prins Bernhard. Daarover zo meer.

Die CIA houdt ook conferenties waarbij ze strategieen bepalen om de mainstream-cultuur te beinvloeden, zo beschrijft Talbot. Die conferenties houden ze in het Bellagio Center van de Rockefeller Foundation. De zelfde locatie waar ook het klimaatpanel IPCC werd gevormd (1988) met de Zweed Bert Bolin als eerste voorzitter.

Springtij Sponsoren…

Militair Industrieel Complex
Die CIA en haar voorloper de OSS denken niet in termen van ethiek. Maar ‘wat komt goed van pas’ om Anglo-Amerikaanse industriële belangen/macht te versterken.

Zo smokkelen ze ook doodleuk SS’ers en Nazi-oorlogsmisdadigers Europa uit. Zie daarvoor ook Annie Jacobson haar boek over Operation Paperclip. Dat is de smokkel van 1300 Nazi-prominenten en wetenschappers naar de Verenigde Staten, wiens expertise mooi van pas zou komen. Zoals raketgeleerden Wernher von Braun en SS’er Walter Dornberger.

En ze zetten zelfs SS’ers met bewezen oorlogsmisdaden op hun geweten in als agent tegen het communisme. Want Nazi’s hadden een bloedhekel aan communisten.

Spionagediensten werken (deels) in dienst van de machtige Anglo-Amerikaanse zakenfamilies op aarde. Wat Eisenhower (1954) al het Militair Industrieel Complex noemde: hoe militaire belangen en zakelijke belangen samensmelten in Amerikaanse buitenland-politiek.

Met CIA-hulp hulp werd bijvoorbeeld de democratisch gekozen president van Iran afgezet (1953), Mohammed Mossadegh, en vervangen door een dictator, de Shah als Amerikaanse marionet.

Omdat Mossadegh de olie-belangen van British Petrol (BP) in Iran bedreigde. Die belangen wilde hij nationaliseren.

Commissaris bij WNF Robert Reibestein, de ING/MKinsey-jongen was ook Vice-Voorzitter VVD. Hij zit ook bij Prins Klimaat in de RvT

Voor hun agressieve buitenland-politiek- de voortzetting van Kolonialisme met andere middelen- hebben ze ook vele denktanks. Zoals het Aspen Institute, de Trilateral Commission (1973 door David Rockefeller opgericht), de Council on Foreign Relations. Die club leverde reeds 16 CIA-directeuren af….

De Britse evenknie van die laatste club is het Royal Institute for International Affairs. De denktank van het Britse buitenlandbeleid gevestigd in Chatham House.

Chatham House kent een code: dat niets wat binnen gezegd wordt, buiten geciteerd zal worden. Die regels gelden ook bij Bilderberg-conferenties. Maar ook bij Springtij- de klimaat-alarm-hoogmis (21-23 september) op Terschelling.

Daar zit Robert Reibestein (Vijanden van Vrijheid en Democratie VVD) in de Raad van Toezicht, tevens lid van de Council on Foreign Relations. Samen met Tjerk Leugenaar (Stichting de Noordzee/Natuur&Milieu)

…een nieuw stukje in de puzzle van het Eco-Industrieel Complex

De SS Bernhard
En zo komen we terug bij de literatuur over Prins Bernhard die een halve eeuw lang van dat militair industrieel complex deel uitmaakte. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de boeken van NIOD-onderzoeker Gerard Aalbers (2009) en wetenschapsjournalist Philip Droge. (2003)

Bernhard werd Nazi uit opportunisme (lid SS, SA, NSDAP en Jeugdstorm), dief van oorlogsbuit, zakenman, sportwagen-verzamelaar, oprichter van Wereld Natuur Fonds, piloot, fraudeur en crimineel. Hij ging als ‘bevrijder’ zijn Delftse graf in (2004), terwijl 2 Spitfires boven Delft een saluut vlogen.

Zijn ZKH-naam staat zelfs nog trots op een Katwijker vistrawler, de Prins Bernhard. De man van onbetekenende afkomst die zich uit opportunisme de koninklijke familie introuwde. Om zo een halve eeuw tussen de groten der aarde te bivakkeren.

Op de SS-dolk staat Meine Ehre heisst Treue: SS’er ben je voor het leven

SS’er ben je volgens de eed (Meine Ehre heisst Treu) voor het leven. De charmeur (‘charm‘= betovering) zijn imago bleef desondanks onverwoestbaar. Terwijl Bernhard vele miljoenen verduisterde en de Lockheed-Affaire was slechts druppel op een gloeiende plaat.

Dat beschrijft wetenschapsjournalist Philip Droge in ‘Beroep, Meester-spion’ (2003), over Bernhard’s dubbel-leven na de oorlog als spion voor de CIA, deal-breaker voor het Neerlands bedrijfsleven in Zuid Amerika en globalist.

Bernhard diende mogelijk als inspiratie voor Ian Fleming’s James Bond, als vrouwen-versierende avonturier en geheim agent. Ian Fleming was zelf spion in dienst van de Britten. Hij hield tijdens Bernhard’s ballingschap in Londen (40-45) een oogje in het zeil, terwijl de Duitse SS-Prins de anjertjes buiten zette.

Al kun je de oprichter van de CIA- Allen Dulles ook typeren als James Bond-achtig figuur die alle vrouwen plat krijgt, en die tussendoor wat vijanden koud maakt. Mensen van geheime diensten likken zich met hun charme overal binnen. En ze komen overal mee weg.

Stond Bernhard model voor Ian Fleming’s personage?

Bilderberg, product MI6 & CIA
De Bilderberg-conferenties die Bernhard voorzat vanaf 1954 (in naam, vanuit zijn rol als prinselijke mannetjesmaker), waren ook een gezamenlijk product van MI6 (Britse spionagedienst met Josef Retinger, de Euro-federalist) en de CIA.

Het doel van die conferenties was toen gelijk aan het doel van de inmiddels overbodige NATO (in 1949 opgericht): Europa en Amerika bij elkaar houden als blok tegen het Rode Gevaar uit het Oosten.

Terwijl de Britten nog Iran veroverden in de Tweede Wereld Oorlog om via dat land wapens te kunnen leveren aan Stalin, werd Stalin tegelijk als toekomstige vijand gezien.

In dat belang tegen het communisme paste de vorming van de Europese Unie. En daarbij paste de langzame opheffing van alle losse natie-staten van Europa. Ook mochten de Duitsers niet (weer) te machtig worden.

We want the earth in our hands….

Vervolgens- zo beschrijft Droge- zetten die geheime diensten ook allerlei NGO’s op ter promotie van Europa, zoals de Committee for a Free Europe. Dat zijn zogenaamde ‘front-organisaties’, zoals Droge beschrijft. Plots hoor je dan overal NGO’s in media de ‘Grote Noodzaak’ verkondigen van Verenigd Europa. (zie de parallel met al die door Europa gesubsidieerde milieuclubs, die allemaal pro-Europa en ‘het klimaat’ zijn)

Die NGO’s zijn bemenst door alleraardigste mensen, die vaak geen weet hebben van de professie van de initiatiefnemers en financiers. Maar ze vertolken intussen wel ‘his master’s voice’.

De CIA trad (en treedt?) steeds op als 1 van de hoofdsponsoren van Bilderberg, zo beschrijft Droge.

Dus de geheime diensten van het Anglo-Amerikaanse machtsblok financieren Bilderberg. Een samenscholing van de machtigste industrielen, NATO-toplieden, bankiers en beslissers op aarde. Met als gasten ook media-vertegenwoordigers die in het straatje van de macht schrijven. En verder mag je niet weten wat ze bespreken….

Daarnaast gaven nationale regeringen subsidie om peperdure hotels dagenlang geheel af te huren. Bilderberg-deelnemer Edward Heath- Brits premier in jaren ’70- grapte dat aan de toog bij Bilderberg-conferenties internationale verdragen werden beklonken. Zoals de vorming van de Europese Unie. (toen EEG)

Rockefeller sponsort ook the Guardian met miljoenen dollars om in haar klimaat-straatje te berichten

Watergate bracht Bernhard ten val
Pas toen dankzij de Watergate-affaire uitlekte dat Lockheed aan Bernhard (en vele anderen) smeergeld betaalde (dankzij de Church-commissie), was de Prins zijn internationale rol uitgespeeld. Nadat Bernhard waarschijnlijk ook al smeergelden van Northrop had gekregen. Plots werd Bernhard ‘gedumpt’ door de CIA, zo maakt Droge aannemelijk.

In media die in handen waren van de machtigste industriële families van de Verenigde Staten, zoals Henri Luce (eigenaar Newsweek en Time) lekte plots de belastende informatie over Bernhard naar buiten. Zo meldde Time plots dat Bernhard bij de Nazi-partij NSDAP en de SS had gezeten.

En zo kwam de media-storm aan het rollen, die het Koningshuis bijna ten val bracht.

Terwijl Bernhard aanvankelijk warm bevriend was met onder andere 1 van de eerste directeuren, Walter Bedell-Smith. Hij mocht in 1958 zelfs – onder strikte geheimhouding- als eerste Starfighter-piloot (vliegtuig van Lockheed) de geluids-barriere doorvliegen vanaf een Amerikaanse militaire basis.

Dat bereik je alleen, wanneer ‘the powers that be‘ je steunen, de mensen van het grote geld op aarde. Maar die machten kunnen je ook ten val brengen als je niet langer van nut bent.

Eneco Werelderfgoed Waddenzee met 19 turbines met rode kerstverlichting

Victor Baarn
Helemaal hard bewijzen kun je de CIA-inmenging nooit, zo geeft Philip Droge toe. Maar erg toevallig is het wel. En Bernstein’s bevestiging dat Luce en zijn vrouw met de CIA werkten, maakt het nog meer aannemelijk.

Dat wat in kleine cirkels al lang ‘gedoogd’ werd- dat Bernhard 1 van ’s werelds grootste leugenaars, fraudeurs en boeven was- plots komt het op straat. Dat de CIA daar dus een handje in had om Bernhard van het wereldtoneel te lozen.

Vervolgens stond de voorman van de Amerikaanse Bilderberg-vertegenwoordiging, bankier David Rockefeller (Manhattan Chase, nu JP Morgan Chase) er op, dat Bernhard als voorzitter van de Bilderberg-conferenties zou aftreden (1976).

Ook vertrok Bernhard in 1976 bij het Wereld Natuur Fonds als voorzitter. Hij werd daar opgevolgd door oud Shell-topman John Loudon.

Bernhard loog dat hij de miljoen dollar van Lockheed had overgemaakt aan dat Wereld Natuur Fonds. De miljoen was overgemaakt aan een valse naam ‘Victor Baarn’: paleis Soestdijk in de Gemeente Baarn, aan de ‘overwinnaar’ van de Tweede Wereld Oorlog.

En de architect van de huidige klimaat-agenda van de Verenigde Naties (Agenda 21/2030 Agenda), lid van Bernhard zijn 1001-club Maurice Strong, het Canadese maatje van David Rockefeller werd Vice-president van WWF onder Loudon.

Dus wat mensen met angst voor nieuwe inzichten ‘complottheorie’ noemen: is dat niet gewoon ‘effectieve lobby’?

2 Replies to “Is door SS’er opgericht Wereld Natuur Fonds CIA-product? (1)”

  1. Bernhard kwam uit een arme familie en wilde graag bij de happy few horen. Hij werd aangetrokken door macht, geld en status. Daarom trouwde hij met Juliana, zij had alles wat hij zocht en zij was zo naief dat hij zijn gang kon gaan. Hij voerde graag opdrachten uit om bij de machthebbers in het gevlei te komen en tevens om zijn persoonsgebonden budget een beetje te verhogen. De uitlaat van zijn groene Ferrari moest ook roken immers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *