Boerbos

Wat je niet weet of ziet, heeft misschien wel meer invloed op hoe je de wereld ziet dan wat je wel meent te weten of zien.

Zo kan je juist met beelden liegen, omdat foto’s bedrieglijk echt lijken. Je biedt mensen een selectie van de realiteit aan, wat je ze wilt laten zien. Hierboven laat je de weg weg. En dan lijkt de oprijlaan naar mijn dorp bijna op een oerbos.

Het is natuurlijk gewoon een boerbos in Groot Boerderije (Fryslan), de Eiken- en beukenlaan en zelfs op zondachochtend een relatief drukke weg omdat het de enige toegang tot het dorp is. Tenzij je via Sneek met de pont komt.

Oerrr

Ook leuk: door jezelf te dwingen tot iets waar je een intense hekel aan hebt- hardlopen (iedere week verplicht…)- zie je iets moois als het invallende najaarslicht, dat je niet zou hebben gezien wanneer je niet die discipline op had gebracht.

Dan had je binnen gezeten, en die prachtige sfeer in het bos gemist. Op het zelfde moment had je ook bijvoorbeeld binnen de afwas kunnen doen, en balen terwijl je harde brulmetal-muziek draait, de soundtrack bij kut-klusjes.

Hoe keuzes je beleving van de wereld op het zelfde moment kunnen bepalen. En dan nu die ***-afwas nog en poetse poetse.

Zong Neil Young niet: A man needs a maid. Just someone to keep my house clean, fix my meals and go away.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *