‘Duurzaam’ wordt scheldwoord van 2018, Ecomodernisme overwint

De plaats van de nieuwjaarsduik dit jaar, maar dan in 2010 bij sneeuw en ijs

We startten dit jaar om exact 0:00 ’s nachts met een nieuwjaarsduik in de Zuiderzee bij It Reade Klif. De plaats in Fryslan met de Stenen Negerzoen van het Fries Nationalisme en daarop het levensmotto ‘Leaver Dea as Slaef‘.

Leaver Dea as Slaef, de granieten negerzoen van 14 ton die vanuit Tijnje in 1951 hier werd geplant. Het levensmotto

Het waaide stevig, het water was aan de frisse kant. De donkere plas met golven daagt je vermogen uit, je over een bepaalde weerstand heen te zetten.

Maar zodra je de kleren uittrekt en je springt er gewoon in, voetjes van de vloer borst vooruit het water in… en klimt er daarna weer uit: dan voelt het of je de wereld aankan. Dat is altijd zo wanneer je jezelf even overwint.

…in het donker bij 5 graden, windkracht 5 lokt het water niet

1 maal uit het water -dat veel meer warmte uit je trekt dan de lucht- krijgt je lijf een warmte-boost. Onder de volle maan maakten we een Russisch dansje, Trudy danste mee, en zo heb ik als een weerwolf  geroepen dat ik blij ben dat ik leef. I’m Alive, en ik heb er zin in. Aouuuuuuhh.

Dus, wie had er wat?

Je kon langs de hele kustlijn het vuurwerk de lucht in zien gaan. Mooi zo’n bewoonde aarde met al die lichtjes, toch een stuk gezelliger dan een kale wildernis waar niemand leeft.

…de bakermat van het Fries Nationalisme

‘Groene’ Ontbossing
En dan direct weer ter zake: Huisblad der Ecomodernisten VORK van uitgeverij Agrio bevestigt bij monde van bosbouw-consultant Leffert Oldenkamp dat dankzij ‘duurzaam’ ons land weer ontbost. Dat is voor het eerst in een eeuw.

Wij meldden dat hier al. Rutte 1+2+3 geeft miljarden-subsidies uit om bos te stoken, dat ze plots ‘biomassa’ noemen. Dat bos wordt daarvoor zowel in binnen- als buitenland gekapt. Henk Kamp (VVD) loofde met RVO in 2016 ook al subsidies uit voor houtkachels in huis. Ze willen huishoudens van het aardgas af helpen, zodat Gasterra gas aan het buitenland kan blijven verkopen.

 

‘Groen’ leidt tot ontbossing, aldus bosbouwconsultant Leffert Oldenkamp

Vraag schept aanbod. Zonder herplant krijgt de kaalkap weer de overhand, aldus Oldenkamp.

Dit is ‘groen’ 🙂

Een andere stimulans voor boskap in Nederland zijn subsidies uit naam van ‘natuurherstel’, (SNL/LIFE+). Daardoor treedt ook veel ‘bos-omvorming’ op. Dat eufemisme houdt in: kaalkap naar heide-terreintjes en andere ‘natuurdoeltypen’ die subsidie opleveren.

Een rem op die ontbossing is er niet, nu de herplantplicht van de Boswet (1961) niet meer is verankerd in de nieuwe Natuurbeschermingswet. Je kunt de gevolgen nu bijvoorbeeld zien langs de A7 waar Staatsbosbeheer het Robbenoordbos vernietigt.

Daar komen dan windturbines te staan tegen pachtsubsidies van 80-120 duizend euro per jaar voor dit ambtenaren-bedrijf dat zichzelf ANBI-status gaf.

…vraag schept aanbod. Alle groen gaat de klimaatstoker in voor subsidie komende jaren

Friese Groene Boorden-criminelen Anne de G., Sytse B. en Charlie K.
Wat vroeger ‘oplichting’ heette, dat heet nu ‘duurzaam ondernemen’, bij andere bedrijven en burgers je winsten komen winkelen onder dreiging van (Staats)geweld en natuurgeweld in het jaar 2100.

Al Capone ging de duurzamen voor in zijn verdienmodel. En zo is dus ‘ontgroening’ en ontbossing via de kronkels der ‘duurzamen’ plots heel euh, ‘groen’.

Wanneer je maar voldoende subsidies toucheert ga je het vanzelf zo zien. We zagen dat ook al bij Sytse B. van Groenleven die met een siliciumveld van 41 hectare 4,7 miljoen euro subsidie per jaar wil opwekken. Zonde van de kostelijke landbouwgrond.

Uit een fonds voor landschapsherstel….

Voor wiebelstroom waarmee Sytse B. op de stabiliteit van het net parasiteert en de betaalbaarheid van energie. Net als Charlie K. bij Garyp doet, en Anne de G. met zijn Windpark Fryslan in de prachtige Zuiderzee.

Ontbossing voor de klimaat-kachel, dat krijgt zelfs subsidie van het Nationaal Groenfonds, een fonds voorgezeten door Cees V. (CDA). Een fonds dat was ingericht om verloren gegane natuur te compenseren.

Het redelijke Alternatief voor groene zwendel: vandaag besteld, morgen in huis

Duurzaam als scheldwoord
Door de subsidie-zwendel die ‘duurzaam’ heet, lijkt het mij dat ‘duurzaam’ in de volksmond dit jaar synoniem zal worden met oplichting, zwendel, leugenarij, corruptie en landschaps-vernietiging.

Dus wanneer iemand tegen je zegt ‘wat ben jij duurzaam’!  Dan is dat wel erg kwetsend bedoeld.

Dan bedoelt die: ‘wat ben jij een leugenachtige oplichter en subsidie-dief’.  ‘Duurzamen’ zijn parasitair ‘ondernemers’ die je vroeger criminelen zou noemen. Zij houden niet van Nederland, het zijn nihilisten zonder liefde.

Je wilt er gewoon niet bij horen, de ‘duurzamen’. Dan ben je zielig, inhalig, leugenachtig en onethisch.

Zuurzaam zou een betere naam zijn, want de duurzamen dreigen ook steeds met een planetair armageddon als ze niet genoeg subsidie krijgen. Inwerken op schuldgevoel, om ons in de publieke schulden te steken.

Dat subsidie-gegraai en milieu-negativisme is zo 2017.

‘groene’ energie 🙂

 Ecomodernisme: Groen zonder Doem-alternatief
Vanzelfsprekend heroveren we onze publieke ruimte op de bureaucratie, de globalisten en corporatisten, de corporate socialist Rutte en zijn Nijpelitaanse Maffia (VVD). En de Salon Socialisten van de Postcode Loterij, die groene clubs met hun pesterij van het MKB.

Die linkse pijpzeikerds met hun haat tegen werkend en welvarend Nederland, hun campagnes tegen mensen die nog iets nuttigs doen voor de kost. De brand er in.

Liefde voor de eigen achtertuin, zoals ik net nog voor de Jagersvereniging beschreef, kan weer leidend zijn voor natuurbescherming. In plaats van haat tegen de mensheid in klimaat-jas.

Het energievraagstuk tackelen wij met Thorium en vierde generatie kernenergie.

Zitten de duurzamen met hun nutteloze subsidie-schroot en wiebelstroom in 2030. Onbetrouwbare weers-afhankelijke subsidiestroom, waar ze het hele land voor moeten volbouwen. En al ons groen moeten kapotzagen…

De Rekening Voorbij 2011 Ir Joost van Kasteren. ‘Alles Duurzaam’ in 2050 vraagt 120 duizend km2 land voor biofuels. Ergo ‘Duurzaam’ is ecologische vernietiging en oplichting

‘Onkwetsbaar gebied, overal toegang’
Hebben wij Ecomodernisten stabiele netstroom, opgewekt op een paar voetbalvelden groot. En de rest van de ruimte houden we over voor natuur, met bordjes ‘Onkwetsbaar gebied, overal toegang’ er bij.

En in plaats van ‘honden aan de lijn’, bordjes met ‘honden, ha wat fijn’! Hondenmensen zijn ook communicatiever ingesteld, dan die zielepoten met hun kat en lotnummer van de Loterijen.

Zonder duurzaamheid, hou je grond over voor herplant van bos, zodat je ‘geriefbosjes’ hebt waar je haardhout kan groeien, en tegelijk je hond uit kunt laten.

Je kunt natuurgebied gewoon natuur laten, maar haalt tegelijk de natuur naar  de ‘bebouwde’ omgeving toe, maakt van bedrijventerreinen tegelijk een bloeiend natuurgebied. En je maakt het lokale tuincentrum en hoveniersbedrijven meer blij, dan met tegeltuinen waar het water blijft hangen.

Iedereen van overheid tot liefhebber kan zijn eigen verantwoordelijkheid nemen op eigen terrein met eigen geld. Zonder anderen te beleren.

…hier een jonge mannetjes-sperwer die net een musje ving, achter in mijn groene tuin

Laat milieuclubs met hun girodieren lekker uitsterven
Het redden van de hele Aarde, dat kan alleen Superman. Zoals er niemand zo in de ruimte kan lullen als Andre Kuipers. Laten we eerst eens voor onze eigen achtertuin goed zorgen. Ieder op eigen wijze. Wij Ecomodernisten hebben geen campagne-miljoenen nodig om alle neuzen de zelfde kant op te krijgen.

Dat is anno nu immers verspilde moeite.

Als 50 procent van de huwelijken al in echtscheiding eindigt, hoe kun je dan verwachten dat zelfs hele groepen saamhorig bij elkaar gaan hokken. Tenzij je een totalitaire staat afdwingt, en daar lijken de ‘duurzamen’ met 2030 Agenda ook op uit.

Wij Ecomodernisten zijn meer humanist en democratisch, dan anti-Westers en fascistisch. Het individuele vernuft speelt meer klaar dan ambtenarenclubs.

Scharrelgans, heerlijk met een trappistenbier. Als het aan ons ligt, kun je die oogsten zonder eindeloos papierwerk

Laat iedereen op eigen grond lekker zijn eigen idee vorm geven. Van de 10 zit er dan altijd 1 goede bij. En dat goede idee zet dan vanzelf weer een trend, zodat de minder creatieve mensen daar voorbeeld aan nemen.

Vrij ondernemerschap als alternatief voor de Duurzame Vijfjarenplannen van Klimaatminister Wiebes en zijn Duurzame Sovjet. Waarin energie op de bon gaat en we in de rij voor voedsel moeten staan.

Het resultaat van al die lapjes met goede ideeën heet ‘diversiteit’. Wij ecomodernisten maken mensen ook niet bang met girodieren die het almaar slechter doen. Het enige bijzondere aan zeldzame dieren is dat je ze bijna nooit ziet.

Wat heb je daar nu aan? Zo’n torenvalkje dat je elke dag wel ziet, dat is veel leuker.

Torenvalk jaagt (jonge onervaren) vogeltjes bij bouwplaats Wadden Center. Je kunt ze veel zien, en hebt er dus meer plezier aan dan dieren die je nooit ziet

De dieren die het juist dankzij en ondanks de mens goed doen, die vertellen veel meer over hoe de natuur anno nu is. En je kunt er ook nog eens dagelijks plezier aan beleven.  En daarvoor is de natuur: om mensen op te vrolijken en inspireren.

En niet zoals de ‘duurzamen’ doen: om mensen mee bang te maken en kleineren. De oude milieubeweging kan bij het schroot van haar windturbines. Het Ecomodernisme overwint. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *