Basic Instinct bij Tijgerspin, de Grote Dood volgt op de kleine

De Tijgerspin, hier was ze aan het eten, mogelijk een mannetje dat net gepaard had

Wanneer het zoogdier Homo sapiens Hollywood-films over zichzelf maakt, moet de man zich in allerlei zaken bekwamen, heldendaden verrichten, risico’s nemen, grote SUV onder de reet en dikke portemonnee voor toegang tot de aantrekkelijke vrouwtjes. Zo maakt hij ‘het verhaal’.

Terwijl de vrouw er enkel geil uit hoeft te zien, bevallig en hulpvragend wat gillen: ‘ieeeh’. Zo begon ook Sharon Stone haar carrière in King Solomon’s Mines (1985) als tegenspeelster van Richard Chamberlain. Met de seksuele revolutie kwam naast het hulpbehoevende gillen op het witte doek het kreunen, wanneer de verovering door de filmheld geslaagd was.

Zoals ze dat ook doen op de tennisbaan, althans op tv bij Wimbledon. Wanneer je op halve kracht toch de hele bonus wilt, dan zul je op de hormoontjes van de man moeten inwerken, of hem emotioneel moeten chanteren. De Tactische Traantjes, zodat het ‘slachtoffer’ de vervolger wordt.

Een plot dat al miljoenen jaren in het spinnenrijk cliche is…

Women on Top
Basic Instinct (1992) van Paul Verhoeven draaide die sekse-bevestigende rol-pratronen eens om. Zijn film begint met Women on Top: Sharon Stone die in het zadel zit te rijden onder gesteun en gekreun. Daar zaten we dan in de Grote Zaal van Unitas Wageningen in de studenten-bios, ik meen dat het 1996 was.

Iedereen juichte bij de rauw kreunende opening van de film. Heeeuuh!!!

Humor. Zelden werd er in een mainstream-film op deze wijze met de paringsdaad van Homo sapiens begonnen. Dan trekt Sharon Stone onder het bed vandaan plots een ijspriem en begint op de man in te hakken, die zich van zijn zaad ontladend net nog de gelukkigste mens op aarde waande.

‘He Got Off, before he got off’, is de nuchtere analyse van de inspecteur die het lijk later bezoekt.

Daar hangt ze dan te eten

 Arachnofilia
Bij de Tijgerspin die ik hier gisteren vond op de Schapedobbe, de Friese micro-Veluwe van 50 hectare, zijn de rollen al miljoenen jaren omgekeerd. Het vrouwtje is monsterlijk groot, het mannetje is onooglijk klein, en heeft 2 parings-kansen: 2 genitalien waarvan hij meestal slechts maar 1 weet te benutten voor het vrouwtje hem opvreet tijdens ‘De Daad’.

Het schijnt dat zijn overlevingskans na paring toeneemt, als het vrouwtje net is verveld waardoor haar giftanden nog zacht zijn.

Maar meestal geldt bij de spinnen-liefde net als in Basic Instinct; He Got Off before he Got Off. De kleine dood, Le Petit Mort zoals Georges Bataille het orgasme typeerde, waarna de Grote Dood volgt doordat de vrouw hem doodt.

Eet ze het mannetje op waarmee ze net paarde

Deze tijgerspin of wespspin weet zich rap richting het Noorden te verspreiden, profiterend van de klimaatveraangenaming in Nederland. Want begin jaren ’80 kwam hij alleen nog in Zuid Limburg voor. En nu dus al in Friesland.

Dat lukt deze familie van zogenaamde ‘wielweb-spinnen’ doordat jonge spinnetjes kunnen vliegen met een ballonnetje van spinrag. Zo kunnen ze met de Zuidwestelijke wind meedrijvend wel honderden kilometers migreren, en ergens op een gunstig plekje weer landen.

Op die wijze zijn ze ook al in Engeland terechtgekomen, zomaar het Kanaal overstekend.

De term daarvoor heet in de taal van het Globalisme ‘Ballooning’. Onderzoek in Plos Biology dat 16 juni werd gepubliceerd probeerde te achterhalen hoe ze dat nu precies doen. Ze steken alvast een natte vinger in de lucht, die spinnetjes om te bepalen of de wind goed is voor ze hun ballonnetje maken.

Dat ballonnetje is een soort Parapente van wel een meter aan nano-fiber, dat ze spinnen.

In these ways, some spiders can travel passively hundreds of kilometers and can reach as high as 4.5 km above sea level. For example, one of the first immigrant species on new-born volcanic islands are known to be spiders

Wie weet zitten er wel spinnetje in die wolk, stijgend op de thermiek

Dus het vliegtuig dat je condens-strepen ziet maken boven de wolk, die kan spinnetjes op het windscherm krijgen die aan het balloonen zijn, wanneer ze op een warme zomerdag door thermiek tot kilometers hoogte stegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *