Het is NOG erger dan we dachten… :-)

Al eeuwen een constante stijging van ongeveer 1,7mm

Bij het halen van croissantjes in de supermarkt schreeuwen vanuit de stellage de voorpagina’s van het officieel gesanctioneerde nepnieuws- de kranten- naar je in hun choco-letters. Ook ons PvdA-provinciesufferdje, de Leeuwarder Courant pakt uit, het oud papier dat boertjes die wereldburger willen spelen aan een beter zelfbeeld moet helpen.

No juh ut klimaet ju en de duessssaamhiet

Nu blijkt plots de Waddenzee te verzwelgen door ‘de zeespiegelstijging’ in het jaar 2100, of zoiets. In mei was de Waddenzee ook al vlak voor een conferentie de plaats van eeuwige rampspoed. Na 50 jaar Waddenvereniging was het nog niets te redden met de vogels en de vissen. Al die miljoenen voor die milieuclubs, ’t had weer niets geholpen.

Nu werp je meteen even een blik op bovenstaande grafiek, en je weet al voldoende: Is er weer 1 of ander groen links festival in aantocht, dat subsidie vraagt?

Het Wad, zonder windturbines. Niets aan doen, met je tengels afblijven

Afgelopen eeuw hadden we ondanks al die zeespiegelstijging gewoon land-aanwinningsprojecten langs de Waddenkust. Dus dat het land sneller steeg dan de zee door opslibbing. Bijgesloten foto’s zijn in die landaanwinningszones gemaakt. En zo ging dat al eeuwen, het Bildt is zo ontstaan.

Dus of Wadplaten verzuipen door ‘de zeespiegelstijging’, daar kun je nog wel een borreltje over drinken.

Die moedige beestjes vliegen tienduizenden kilometers, bijna netzoveel airmiles als Theunis Piersma en milieuactivisten maken van conferentie naar exotisch oord

Ja sorry dat je niet meteen opgewonden raakt van ‘nieuw onderzoek van belangrijke meneer die je moet geloven zegt het anders ben je gek’. Ik volg geen actualiteit, versmald tot ‘wat je deze dag van belangrijker zaken moet afleiden’ (‘het nieuws’). heb ook geen agenda, afgelopen week had ik me zelfs een dag vergist.

Dat ’t al zondag bleek te zijn, terwijl je dacht dat ’t zaterdag was.

Zo heerlijk regelmatig kabbelt het leven voorbij met lezen/studeren, schrijven, de natuur in zwerven en fotograferen, vechtkunst trainen, en lekker bier drinken. De tijd vliegt als je werk ook je hobby is, waar anderen van ‘blue monday’ tot ‘thank god it’s friday’ wat forenzen moeten.

Lezers voorzien in het Slijk der Aarde, God Provideth en dan ben je weer steeds tijdelijk uit de zorgen. Wie doet je wat, dikke vinger…

Slechtvalk op landaanwinnings-rijshoutjes

We kijken ook eens bij de data (zie boven), en zien: 115 jaar lang stijgt die zeespiegel al constant, met ongeveer 1,7 mm per jaar, zo tonen de getijdenbakens zoals bij Den Helder. 1,9 mm netto waarvan 0,2 per jaar omdat het land een beetje kantelt.

Dus ze liegen ook nog. Hoe verrassend…Het Linksche Thuigh is anders altijd zo integer. 🙂

Je kunt ook een historisch perspectief aanbrengen, wat was die stijging in afgelopen 10 duizend jaar. Dat je de 17 centimeter per eeuw eens vergelijkt met de 80 cm van 5000 jaar terug. Zelfs in de tijd van Jezus ging het harder dan nu…

Uit proefschrift Peter Vos. Hier zien we wel een klein ‘hobbeltje’ op het eind, maar hoe is die samengesteld?

Waarbij Peter Vos obligaat een hobbeltje op het eind fabriceerde vanaf ‘1850’, hoe hij dat bepaalde wil ik dan graag nog eens zien. Het lijkt meer dat hij 2 verschillende meetwijzen wat onhandig aan elkaar plakt, getijdenbakens en zijn sediment-onderzoek. Pin me er niet op vast.

Nou ja, je gunt zijn werkgever Deltares ook iets van die 1 miljard euro per jaar uit het Deltafonds uit naam van ‘de’ zeespiegelstijging.

Er is – wanneer je al die fondsen en belangen even laat voor wat het is- geen versnelde zeespiegelstijging sinds er metingen met getijdenbakens plaatsvinden vanaf de 17de eeuw. De natuur kun je niet omkopen, zij liegt niet. (Hoewel het KNMI de laatste tijd daar eigen opvattingen over heeft, dat ze metingen ‘corrigeren’.)

Altijd weer een nieuw aquarel

Waar men wel van acceleratie durft te spreken, is dat wanneer ze satelliet-metingen (Jason, Poseidon 3mm/jr) sinds de jaren ’90 koppelen aan de metingen met getijdenbakens. Dan leggen ze dus een sprongetje -dat door verschil in meetmethode ontstaat- uit, alsof dat ‘meer stijging’ betekent.

Zodra je zo’n sprongetje ziet, dan weet je: ah, een data-wissel! Welke methode meer nauwkeurig is, lijkt geen uitgemaakte zaak want zo’n satelliet moet je ook ijken.

Je moet dat even weten, want anders zou je zo maar in die marketing van milieuclubs en hun linkse mediavrinden kunnen tuinen.

Friesland Buitendijks, de opslibbing van platen gaat harder dan de zeespiegelstijging

Stakkers van Springtij hebben aandacht nodig
Dus je hoeft het bericht eigenlijk al niet meer te lezen, je weet al genoeg; men wil via bangmakerij weer belangen vermarkten. En dat soort al dan niet vermomde reclame is toch een belangrijke reden om geen mainstream-media te consumeren of tv te kijken,

Maar dan weet je het plots weer: Oh ja, het is ook zo, het is komende week weer tijd voor de jaarlijkse Neurenberg-conferentie van de Klimazi-beweging op Terschelling: Springtij van Wouter van Dieren!  Die vragen weer aandacht voor hun aanwezigheid op deze aarde.

De held van de milieubeweging die miljoenen euro’s aannam van de NAM ( = dochter Exxon en Shell) om verzet tegen gaswinning te pacificeren. Zodat we nu met de Faustian Bargain genaamd Waddenfonds zitten opgescheept.

Een complete onderzoeks-industrie leeft van het idee dat de Waddenzee hun nodig heeft

Dat fonds houdt een heel subsidie-circuit in bedrijf van volstrekt nutteloze academici,  hybrides van ambtenarij en milieuactivisten als Programma Rijke Waddenzee. Die moeten allemaal aan het werk gehouden, met het idee dat de Waddenzee en haar traditionele bewoners niet zonder die Groene Kiespijn kunnen genaamd ‘het Linksche Thuigh’.

‘De Groene Leugen’ in Bruinisse, van de door de milieubeweging genaaide mosselvissers

Wat vissers ‘De Groene Leugen’ noemen, vissers hebben allemaal zo’n groene leugen stikker, tot in Bruinisse (Zeeland) aan toe. Vissers zijn mensen die de natuur van ‘het eggie’ kennen, in plaats van een via subsidies gecorrumpeerd papieren belangen-filter.

Dus krijgt het nieuws hier in het noorden haar eigen dynamiek: vlak voor festivals en conferenties is het dan plots beroerd gesteld met de Waddenzee.

De beste manier om je van nepnieuws te ontdoen: weg met de tv, al die reclame word je toch maar bloednerveus van…

De geijkte wijze om dan aandacht te vragen is weer een ‘nieuw onderzoek’ te lanceren, dat vlak voor dat festival uitkomt. Je zag die zelfde alarmerende leugenarij vlak voor dat Waddenfestival op 17 mei in de geijkte oude links-media als het LC en het neo-marxistische Trouw.

Omdat ze nog 16 miljoen publieke euro zochten voor een ‘Herstelplan Broedvogels’, bovenop de miljoenen die ze al uit het Waddenfonds vissen voor ‘herstel van zeegras’.

Dit was vlak voor de Leeuwarder conferentie van 17 mei

Men wil dan subsidie voor herstelplannetjes en nog meer verkokerd ecologen-onderzoek van de Waddenacademie, NIOZ en de RUG, aan een zee die reeds is dood-onderzocht.

Maar wat helpt al dat onderzoek, en al die ‘monitoring’ wanneer je op de bestaande data geen acht wilt slaan? Dat je iets gaat bazelen over ‘de’ zeespiegelstijging die het Wad verzwelgt: terwijl iedereen even de data uit getijdenbakens er bij kan pakken.

Is er acceleratie gemeten? Nee.

Schapen langs de Waddendijk

Dus wat lul je dan?

Alsof je de aandacht van bodemdaling door gaswinning wilt afleiden en van bodemdaling door zoutwinning.

Het zegt dus wel iets over de brutaliteit en onbeschoftheid van dat Springtijvolkje, wanneer ze zo opzichtig de realiteit geweld aan durven doen. Dat ze er al vanuit gaan dat hun controle over hun oude media voldoende is, om U en mij in hun hok te drammen.

En wanneer je ze niet gelooft en met eigen onwaarheden confronteert gaan ze je ‘framen’: deed NRC laatst nog, dat er ‘het echte nieuws’ zou zijn, wat zij aan persberichtjes overkalken en ‘nepnieuws van complotgekkies’. IN plaats van de realiteit onder ogen te zien: bijna niemand gelooft de oude media nog.

En dat ongeloof is volledig terecht, rationeel gedrag. Waarom zou je voor die linkse pulp en politieke manipulatie betalen?

Provinciegenoten: Zeg dat oud PvdA-papier toch gewoon op, en laat je niet langer politiek manipuleren door ‘Het Linksche Thuigh’, van die PvdA-boertjes die wereldburger willen lijke

Het sterft als vanzelf uit, alleen bejaarden zonder internet-aansluiting geloven het LC nog. ‘Se sille toch net tsjin us liege…’ Van die integere oudjes die zich niet kunnen voorstellen dat zo’n linkse mediarat van de NOS afkomstig van zulk laag allooi is, dat ie ’t publiek manipuleert voor zijn politieke vriendjes.

Al heeft zo’n provinciesufferd best een functie voor berichten als ‘trekker rijdt in sloot’ of ‘Aukje Sibbema legt de aubade af bij Tietjetrekkeradeel’. Regionaal nieuws van echte gebeurtenissen zijn de koningin der journalistiek, dat is het echte leven..

Voor het overige, is het officieel gesanctioneerde nepnieuws van kranten (persberichten die belangen verkopen, marketing) een mooie gelegenheid even wat foto’s uit de doos te toveren van dat prachtige gebied waar ik met grote regelmaat wat inspiratie kom halen.

Het liefst zwerf ik continue buiten rond

De direct beleefde wereld zonder mediafilter, die is zoveel interessanter dan ‘de actualiteit’, dat opgefokte gedram van persberichten, verkoop van belangen van de sociaal psychologen der natuurwetenschap (ecologen, klimaat-astrologen) en overhaaste historie, of nog erger: meningen van journalisten, progressieve nep-intellectuelen die zich met een voorhoede identificeren.

En al die politiek, wat je krijgt als je seculier bent: dan blijft enkel machtstrijd om de koek over, het gekrakeel en gekakel om de centjes. Je bent niet spiritueel meer, geestelijk, ontkent de ziel en gelooft zelfs in jezelf.

Dat de wereld niet zonder je kan, of dat jij de wereld zelfs gaat ‘verbeteren’. Dat je landschappen als hieronder dan vol windturbines zet. De onbeschoftheid en het vandalisme, die minachting voor de landschappelijke historie en voor haar rechtmatige bewoners.

Als je bij Springtij met een doorgeladen M16 zou binnenstormen, is in 1 keer de meest vervelende kant van het klimaatprobleem opgelost; dat totalitaire gedram van die klimazi’s en hun windmolen-fetisjisme.

En verder: Paar kerncentrales bouwen, dan heb je ook met de NAM niets meer van doen.

Het Bildt, het uit zee gewonnen land

…maar dat terzijde, we gaan naar datgene wat veel leuker is: de wereld om je heen verkennen.

De beelden zou je liever geen ‘landschap’-fotografie noemen, je probeert ‘sfeer’ vast te leggen, meer iets metafyisch, de magie van het bestaan, dat mysterie dat je WEL bestaat in plaats van NIET.

Bovenal is het gewoon een alibi om wat te kunnen rondzwerven, en Trudy is altijd mee. I’m a poor lonesome cowboy... en dan ook nog het liefste not so far away from home, (steeds zo’n k**-eind rijden…) waar de Heilige Graal vaak voor je neus blijkt te liggen. Niet altijd, maar wel als je ‘het’ ziet, een idee krijgt.

Vrij uitloop-schaap met vrij hondje Trudy. Hoe meer ruimte schapen hebben om te grazen, hoe slechter ze scoren met de Voetafdruk-methode

De lichtval in deze foto’s past wel bij de alweer aanstormende herfst.

De Westhoekkwelder

De oude zeedijk met Tzummarum op de achtergrond

Tzummarum in een November-regenbui

Oudste windfarm NL, Oosterbierum

…dus eigenlijk zocht ik gewoon even een ‘actuele’ aanleiding om wat foto’s uit oude en nieuwere doos te tonen. Dat hele gezeur over dat mainstream-journalisten meestal liegen en je voor de gek houden, ach: dat weten we onderhand toch wel?

Dat een linksmens op zo’n krantenredactie de realiteit eens NIET zou verkrachten, DAT zou nieuws zijn… Verder moet je het beste zo weinig mogelijk van de distractie-industrie consumeren, iedere dag die negatieve prikkels over zaken waar je niets tegen doet.

Ik consumeer ook geen massamedia met ‘rechts’ zelfbeeld. Het is 1 pot nat, ze zijn allemaal seculier, pro-globalisme, de 1 roept iets tegen de Islam en de ander voor de Joden. Zzzzz.

Ook favoriet, en zo kenmerkend: met de St Michaelskerk op Wieringen

Mijn ouweheer bij avondlicht, mn mattie waarmee je ook lekker bier kunt drinken

…een grote favoriet van afgelopen jaren is wel deze, meisjes op de Westhoekkwelder:

Zit alles in

…en toevallige portretten van de rechtmatige echte Wad-bewoners als Jan Rotgans, die zijn ook steeds leuker om te maken:

Jan Rotgans

….en dit was ook zo’n magisch moment om bij te zijn, die omslag in het weer

Kwelder Koehoal

Westhoek-kwelder

…het kan natuurlijk ook zijn: de milieubeweging schrijdt voort bij iedere begrafenis. Als Wouter van Dieren dan ein de lijk zijn laatste levensadem uitblaast en ter helle vaart, kunnen we ook meteen een tijdvak begraven. Andere landen van Oostenrijk, Hongarije, Italie tot Polen zijn daar ook al mee bezig.

De implosie van het globalisme, het secularisme en de uitholing van de menselijkheid uit naam van ‘de’ wetenschap, de post-morele wereldorde…

Dat de erfenis van ’68 met hun verheerlijking van Pedoseks en milieu-alarmisme dan op de mestvaalt der geschiedenis mag en we weer normaal gaan doen. In plaats van dat liegen het nieuwe normaal mag zijn, zolang je er maar mee weg denkt te komen…

Dat je de politieke status van wetenschap misbruikt om je totalitaire verlangens bot te vieren. Ga liever aan jezelf werken.

 

4 Replies to “Het is NOG erger dan we dachten… :-)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *