Halt, Polizei-Helikopter ingezet tegen ‘natuurverstoorder’….

De hardnekkigheid van Het Leven, wortels die zich vastgrijpen in de eroderende grond met de zee die haar stapje bij beetje wegspoelt

De Dood is een ambtenaar, en milieuclubs zijn haar Zeis, zo tonen we in dit beeldverhaal waarin de Kriminal-Polizei me met helikopter poogde schrik aan te jagen.

Bij de terugkeer na 10 jaar onderaan de Krijtrotsen van Jasmund National Park was de strandzone met ‘Verboten Zone’-bordjes afgezet. Bij betreden van dat mooiste deel kwam een politie-helikopter met zoeklicht en oorverdovend lawaai rondjes om me cirkelen. Verboten, Ausweis. Ik maakte een foto als bewijs van deze gekte.

Je mag niets meer, als individuele burger dan. Alles is verdacht, onveilig, oppassen, terrorisme, oeh, aah, angst, en pas op je woorden want iemand zou beledigd kunnen zijn…Mensen willen in hun eigenwaan gelaten worden, de leugens die ze zichzelf wijsmaakten met als grootste leugen dat zij waardevol, uniek zijn; je bent geheel niets in het licht van de eeuwigheid.

Vadertje Staat past op al je tellen als Waakhond der Lieve Vrede, alsof je kleuter bent die geen eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Gezondheid, Veiligheid, de ambtenarij krijgt er nooit genoeg van…

Mensen zeuren ook steeds wanneer ik een PERSOON aanspreek in mijn teksten. Je criticasters bedoelen dan dat zij moreel boven je staan, zo ‘netjes ‘zijn, van een hogere beschavings-orde, om dat op te merken.

Of omdat je personen aanpakt waarmee ze sympathiseren. Bijvoorbeeld, wanneer ik Carla Dik-Faber (Christenunie) een Hoer van Beelzebub noem (zij dient de Heer der Vliegen, landschaps-onrust als van waaiende windmolens), of Diek Parlevliet een Viskapitalist en (verhulde) Kartelkoning.

Ik citeer een broeder in het goede:

Bied je ‘Einde van natuurbescherming’ deel 1 en 2 aan bij De Groene, de enige old skool-kioskkrant die nog zo’n beetje compleet tegengestelde analyses durft te publiceren.
Ik kende de inhoud natuurlijk deels al, maar in deze vorm – zonder gepersonifieerde aanvallen – uiterst helder en verfrissend en een must read voor iedere open geest.

Alsof ik niet zou weten wat ik doe, alle genres niet beheers, ’t is maar net welke knop je even omzet. Alle persoonlijke aanval is expres, dan weet je zeker dat iemand ’t leest. Dat mensen je willen ‘framen’ als gekke henk, dolle razende; dat is niet MIJN verantwoordelijkheid maar die van hen… Wie niet verder WIL zien (bv de duizenden verhalen voor vele media), wat heb je daarmee van node?

De Baltische Zee

Die typeringen, gericht aan een bestaand persoon hebben een duidelijk doel; de enige zinvolle verantwoordelijkheid is PERSOONLIJK, zoals de enige zinvolle vrijheid ook individueel is. Zelf-beschikking. In een van collectivisme en bureaucratie overlopende cultuur helpt ook enkel ‘Naming en Shaming’ nog. Argumenten slaat men als roos van de schouders wanneer ‘waarheid is waarmee je wegkomt’, of ‘waar is wat mij lekker voelt’.

Zonder eergevoel en Transcendente Waarden hebben mensen enkel nog buikgevoel. Dan zijn ze Barbaar. Dus stomp je ze in de maag, schop ze tot ze een geweten hebben.

Je spreekt collectieven en groepen daarom niet aan. Maar enkel het individu dat de daad begaat. Dat ze zich niet achter groepen en systemen verschuilen. Net als dikke mensen die TE LUI zijn om te sporten en die dan klagen over ‘de motivatie’. Alsof die zelf-verwaarlozing aan externe omstandigheden ligt.

Natuurlijk breek ik dan met de tijdgeest, die van collectivisme is en pseudo-fatsoen, van ‘waarheid is waarmee je wegkomt’. Maar deze tijd kan mij ook gestolen, Modern Life is Rubbish. 

POLIZEI AUSWEISS

Het paar zee-arenden dat bij Lohme met jong rond-cirkelde kreeg een grotere rol-beroerte van de politie-helikopter dan van deze Natuurmens in zijn element, met de camera in de hand datgene bedrijvend wat ie ’t liefste doet. Alleen zijn met de natuur, lol hebbend met jezelf, afgewisseld met de omgang met een selectie van goede mensen.

Verderop in zee waren bagger- en zandzuig-schepen bezig om de paaigronden van de Baltische haring-populatie af te schrapen. Zodat ze dat grind als bouwmateriaal bij windfarms verderop zee kunnen gebruiken. Waarom ging de helikopter NIET naar deze bodemberoerende industrie toe?

Terwijl baggerschepen de zeebodem opslorpen waar haringen paaien

Rond heel Rugen graven ze de zeebodem af, de paaigronden van de Baltische haring….

Dus je graaft de hele zeebodem af voor van die f##king windturbine-farms met hun SteuerStrom, maar handhaaft tegelijk een ‘verbod om met je f##king hengeltje te vissen in die kwetsbare natuur die milieuclubs en hun ambtenaartjes zich toe-eigenden’….

VERBOTEN FUR SCHEISSBURGER

..maar wel lekker de hele zeenatuur volzetten met energie-industrie, vol kabels die elektromagnetische verstoring geven bij vissen (EMF), hei-werk waarmee je walvissen doof maakt, complete onderwaterhabitat-verandering…

ERLAUBT FUR GUTMENSCHEN/STEUERSTROM

Mogelijk hadden toeristen boven op de krijtrotsen met haar ‘Aussichtpunkt’ gezien hoe een fotograaf door de branding liep om op de zelfde locatie te komen, waar 10 jaar terug deze foto ontstond. Een foto die moest herinneren aan de tropische kustzee, waarin de Krijtrotsen zich ooit miljoenen jaren terug vormden uit plankton met kalkskelet en schelpen.

Zo zag ’t er 10 jaar terug uit, bij zomers weer

Dat je dus de kracht van Het Leven ziet, de Natuur maakt haar eigen flatgebouwen van Krijt door millennia van De Tijd; die andere afstand naast de 3D van ruimte. Terwijl andere krachten haar bouwsels tegelijk weer afbreken. Het Leven breekt zichzelf af, de wortels van beuken helpen de rotsen weer verkruimelen. Die beuken storten weer in zee, vormen drijfhout dat tot op de Noordpool kan geraken.

Dus zie je zowel opbouw als afbraak in 1 beeld. Bij steeds complexer ecosystemen, en steeds grotere energie-toevoer neemt tegelijk de Entropie (chaos) toe. Zoals je dat ook in onze steeds complexere maatschappij ziet, die steeds meer afval uitbraakt. Een natuurwet, niets tegen te doen, die 2de Hoofdwet van Thermodynamica.

Onthoudt; hoe complexer een systeem, hoe meer energie nodig om ’t bijeen te houden. En tegelijk groeit de chaos buiten dat systeem. Natuurwet. (technische term: ‘dissipative structures’)

En zo was’t er nu

Nu klotste de branding tegen de rotsen aan, en ik moest met de knieen door het zeewater, tegen de rotsen gedrukt doorwaden, om toch op de bestemming te komen.

Zelfde locatie

En met de voetjes in het water….

Het leek er zelfs even op alsof de helicopter een landings-plek zocht, zodat ze deze ‘verstoorder’ konden grijpen, om zijn Ausweiss fragen. Uit voorzorg – Duitsers kunnen knettergek en rigide zijn- ben ik maar de rotsen op geklommen, net als de US Rangers die bij Point du Hoc in Normandie naar boven klommen om de Nazi-soldaten klop te geven.

Maar hun heldendaad kon je natuurlijk niet evenaren. Bij de klim omhoog bij de Konings-stoel op geen vijandelijk spervuur, slechts geglibber en zoeken, grijpen naar houvast. De wollen sokken sopten nog na van het Baltische zeewater in de glibberige sandalen…Wildlife, wild leven. Lekker klimmen en verantwoorde risico’s nemen.

Zicht op de Konings-Stoel. Die naam zou best eens kunnen verwijzen naar de stoel die Koning Kanoet in de branding zette… (?) Hier moest ik weer omhoog klimmen

Het was toch nog een klim van 120 meter, steeds weg-glijdend. Ook de krijtrotsen worden glibberig zacht wanneer ze nat door regen zijn, veel plantenmateriaal blijkt opvallend gemakkelijk van de helling te rollen; wat ‘vast’ leek te zitten schiet plots los net voor je besluit je hele gewicht er aan te hangen.

Raven krijtten me hun kreet to ‘Kroah…., kroah….‘ en traditioneel imiteer je dan hun roep zodat ze nog een extra rondje om je vliegen… Wie is die gek? Zo denken ze dan, want raven, de wolven-vogels van de Nordische mythologie, die kunnen echt denken en individuen onderscheiden.

De wortels van het leven die zich vastgrijpen

Wie verstoort de natuur hier nu? De politie-helikopter cirkelt rondjes

Bovenop de zogenaamde ‘Konings-stoel’ is een bezoekers-centrum voor massa-toerisme ingericht van de Klimazi-beweging, het Wereld Natuur Fonds. Daar hoef ik niet tussen te staan.

Je geniet liever van de atmosfeer van wildheid, de eenzaamheid en verstilling die natuur geeft waar mensen zoveel mogelijk vanaf bleven. De beukenbossen die tot bijna in de branding reiken, je ziet de hardnekkigheid van Het Leven, en het voortschrijden van De Tijd uitgebeeld; de vergankelijkheid in alle stadia van geboorte tot ontbinding.

De wortels van de Enten, bosgeesten die zich vastgrijpen

Zoals ook het Krijt uit de krijtrotsen afkomstig is van kalkhoudend plankton en schelpen van oceanen van miljoenen jaren terug.

Kijk maar hoe de bomen met hun wortels zich aan de afkalvende grond vastgrijpen. En hoe ze zelfs na omvallen zich met die wortel-klauwen weten aan te klampen, zodat ze toch weer richting het Licht buigen. Als een Ent, boomgeest uit de Nordische Mythologie. Hoewel ‘mythologie’ te denigrerend is alsof je dan slechts sprookjes vertelt ‘die nie waar zijn’.

Machtige wortels, hoe losser de grond, hoe groter ze zijn voor houvast

Zeldzame Bieren gebrouwen door steeds zeldzamere mensen
Op een dieper niveau zijn veel tot ‘mythe’ bestempelde verhalen meer waar dan wat zich nu als ‘de wetenschap’ omgordt.

Wie zich verlaat op valse zekerheden komt vroeg of laat van een nationale democratie terecht in een totalitaire bureaucratie. Waar het menselijke, proportionele verloren raakt onder de valse veiligheid van regulering. Gehandhaafd door ambtenarij die louter voor zichzelf bestaat.

Zeldzame Bieren; dit is de lekkerste

Alles klopt aan het bier, de smaak is top en de beleving van de natuur van Rugen in 1

Een ander bureaucratisch drama, dat vertelde de bierbrouwer Markus Berberich van Inselbrauerei Rugen. Iemand die al 25 jaar actief is in de zogenaamde ‘craft’-beer, het echt lekkere vakwerk van speciaal bier. Hij starte met geld van de ex-eigenaren van Grolsch een vak-brouwerij met veruit de mooiste fles-wikkels uit de bier-wereld.

Van de natuur van het eiland Rugen, kraanvogels, zee-arenden, wolvenbier. ‘Zeldzame Bieren’, in plaats van zeldzame dieren. Want die zee-arenden en wolven zijn steeds minder zeldzaam in Duitsland (en bij ons) Maar een bepaalde mens-soort, de ambachtsman is wel met uitsterven bedreigd dankzij de Totalitaire Bureaucratie.

De beruchte brand-vijver, met hek er om, want stel dat er iemand in ZOU KUNNEN vallen….

Berberich is 80 procent van zijn tijd kwijt aan de Duitse bureaucratie, 20 procent kan hij besteden aan zijn Grote Liefde; het vakwerk. De brouwerij is afgebouwd, en dan moet hij plots een vijver aanleggen voor de brandweer. Want stel dat er brand zou kunnen komen…

Die mogelijkheid is niet uit te sluiten. Niets is uit te sluiten in het leven. Dus moest de brouwer ook garanderen dat de brandweer voldoende bluswater zou kunnen krijgen. Maar… om die vijver moest hij dan wel een hek aanleggen. Want stel je voor dat iemand in die vijver zou vallen….

‘Terwijl achter de vijver een spoorbaan ligt, ZONDER HEK, waar treinen met 100 kilometer per uur voorbijrazen’, verzuchtte Berberich. Hij spuugde zijn verhaal bijna uit, blij even mensen te vinden waar hij ’t bij kwijt kon.

De brouwerij, alles is professioneel, het Zeearend-bier is 1 van mijn absolute favorieten van ’t moment

Zo is de moderne wereld, die van valse zekerheden aan elkaar wil hangen. Zij verliest het contact met de realiteit, proportionaliteit en de menselijkheid. Het individu verliest zijn rechten, dat het monster genaamd Valse Zekerheid opslorpt. Normale, menselijke mensen worden een zeldzame diersoort, tot een breekpunt is bereikt.

Door de zee en vuurstenen geboetseerd drijfhout

Baltische boombladjes (Esdoorn, Beuk)

De machtige wortels van de beuk

Bosgeesten aan de Baltische zee

Heidens lekker bier…

Mensen als Berberich zijn steeds zeldzamer in de Euro-Sovjetunie, ambachts-mensen die hun Liefde tegen de klippen van de Totalitaire Bureaucratie op levend houden, zie ook mijn verhaal over Slagerij van Broekhuizen in Epoque Nr1. In plaats van dat ze ’t bijltje er maar bij neer gooien om in de maalstroom van moderniteit verzwolgen te worden, Citizen X te worden die zich onderwerpt aan de ambtenarij.

Natuurlijke processen, een andere naam voor ‘De Tijd’ die alles afbreekt. De blaadjes logen uit, verliezen hun kleurstoffen

Niet ‘de natuur’ is bedreigd, maar de menselijkheid van mensen, spontaniteit en onvoorspelbaarheid wanneer ‘de’ wetenschap en valse zekerheden hun realiteit willen dicteren. Die vinden net zolang regels tot alle risico lijkt uitgebannen. Die Utopische toestand heet ook wel ‘ De Dood’; alleen daar is eeuwige vrede, alle risico’s zijn daar uitgeblust, daar heerst de garantie dat niets je meer overkomen kan.

Pas als je dood bent en je belasting afbetaald, dan is de overheid tevreden; omdat systemen geen mensen zijn.

De Dood, het is een ambtenaar en milieuclubs zijn haar zeis. Laten wij- tot behoud van de menselijkheid- daarom de milieubeweging met wortel en tak uit ons midden uitroeien, verdelgen, haar personeel ausrotten. ‘Het Milieu’ is slechts een ander woord voor ‘Angst’. Terwijl Natuur staat voor de Verwondering, het Goede, Ware en Schone dat Het Leven zelf kan zijn.

Sponsor de auteur voor nog meer en nog betere beeld-verhalen buiten de maalstroom der mainstream

  • Dit beeld-verhaal werd mogelijk dankzij gulle donateurs. Sponsor mijn werk via de Stichting Milieu Wetenschap & Beleid (SMWB). IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke

7 Replies to “Halt, Polizei-Helikopter ingezet tegen ‘natuurverstoorder’….”

  1. Als je drie kwartier te vroeg door de”Blauwe Balg” zeilt, wordt de rust verstoord door de
    Grüne Polizei ( Waddenunit) met een snelle motorboot. Vervolgens krijg je een boete van 200 euro en een aantekening in het juridisch dossier (strafblad). Dat is wat anders dan door rood rijden! Wie verstoort wat of wie? Met de bierkaai wil ik nog wel vrede sluiten maar hier tegen vechten kan ik niet. Rypke, bedankt voor je mooie reportages, ik steek er veel van op!

  2. Mooi man. Bezinningstekst, even confronterend als altijd, die je met de neus op de feiten en de eigen tekortkomingen drukt. Het vrije woord verdient bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *