‘Groene Zwaan’ Frank Elderson (BIS) = coup klimaatbankiers

Blabla over klimaat mengen in monetaire stelsel

Dankzij de immer oplettende Corbett Report werden we op het ‘Green Swan’-rapport van de Bank for International Settlements (BIS) gewezen, van de ‘bank der centrale banken’ in Basel. Andermaal de bevestiging van de hier uitgewerkte Rypothese: klimaatbeleid is er om de banken te redden en hun monetaire systeem van Fiat Currency.

Fiat Currenty is uit het niets bijgedrukt (ongedekt) waardepapier dat de banken met rente uitlenen, en dat haar waarde ontleent aan ‘vertrouwen’ (of dwingende klimaatwetgeving) in plaats van inherente zeldzaamheid.

Ook hier staat hij weer bij

Klimaat als afleiding echte probleem
Frank Elderson van De Nederlandse Bank is als BIS-boardmember voorzitter van de ‘vergroenings’-commissie NGFS van die bank, zoals we hier al beschreven. Elderson moet de CO2-aflatenhandel (Groene Obligaties, Green Bonds) ter waarde duizenden miljarden euro’s publieke en MKB-lastenverzwaringen in het monetaire verkeer mengen. De bubbel almaar verder helpen opblazen.

Het hele rapport is gevuld met het bekende slap geOH over de in massamedia en in computermodellen in het jaar 2100 bestaande ‘klimaatcrisis’. ‘De Groene Zwaan’ is afgeleid van The Black Swan, waarover Nicholas Nassim Taleb al schreef; rekening houden met het onverwachte. Zwarte Zwaan-gebeurtenissen heten zulke verrassingen.

Alleen nu zou dan een van z’n ijsschots glijdende ijsbeer of CO2-gekwelde pinguïn zo’n onaangename verrassing kunnen brengen, ja bewijst U maar eens 100% waterdicht dat het niet zou kunnen gebeuren. Kortom: klassieke toepassing van voorzorgprincipe met de omkering van bewijslast. Een ‘retorische truc’ heet zoiets ook wel.

Zwanen zijn wit, tot ze ook zwart blijken te kunnen zijn

Het rapport bevat geen noemenswaardige informatie die daadwerkelijk op enige empirische grond rust. Behalve dus een verdere academisch imponerend bedoelde omlijsting van wat de Centrale Bankiers willen: de installatie van een klimaattirannie, waarbij CO2-aflatenhandel vast onderdeel van het monetaire verkeer wordt.

Je maakt dan via wetgeving een kunstmatige ‘schaarste’, namelijk via CO2-reductiedoelen in een Europese CO2-stoelendans.

Iedere papieren ton CO2 is dan een stoeltje dat de overheid voor 2030 kan weghalen, en wie wil zitten moet bijbetalen. Door dus van het verbrandingsproduct van koolwaterstoffen een schaars goed te maken met staatsdwang, worden tonnen CO2 op papier een verhandelbare fiat currency.

Alle zwanen zijn wit, tot ze ook zwart blijken te kunnen zijn

Daartoe werd Mark Carney van de Bank of England, Elderson’s collega ook al weggepromoveerd naar de Verenigde Nazi’s. Voordat ze reeds in beton gegoten beleid implementeren, volgt altijd eerst zo’n academisch ogend rapport om het politiek te verkopen.

Vergelijk het Green Swan-rapport met de fabricage van stikstofmodellen door het RIVM; Zo ondoorgrondelijk mogelijk, zodat het een  ‘wij deskundigen’ tegen ‘ondeskundige oppositie’-discussie wordt. In plaats van ‘wij technocraten met onze eenzijdige benadering, versus zij die voor hun burgerlijke vrijheden opstaan’.

Zie ook mijn uitleg ‘Waarom Bankiers klimaatactivist worden’ bij Blue Tiger Media. En hou rekening met de echte zwarte zwaan op je pad, de totale ineenstorting van het monetaire systeem van Fiat Currency. Dat in 2008 met Centrale Banken-wanbeleid uitgestelde evenement, waar alle slap geOH over CO2 van af moet leiden.

For a fantastic plant growth

Althans, zo luidt de meest logische gevolgtrekking van denkende mensen, die de propagandapraatjes in de massamedia als zodanig herkennen. Immers, groeikasgas CO2 is de levensadem van de planeet, waarvan onze CO2-bijdrage de aarde meetbaar helpt vergroenen. Het is nu in Friesland ongeveer even warm als in de Hoge Middeleeuwen, toen de Benedictijner monniken hier hun kloosters vestigden.

Het vakantiehuis van Jelle Zijlstra in De Tike

We zien het postume gelijk van BIS-president (1967-1982)  Jelle Zijlstra alsnog voltrekken, de criticaster van de Amerikaanse loskoppeling van de goudstandaard in 1971, zodat ze de dollar tot ‘zon’ maakten van het monetaire stelsel. In Zijlstra zijn BIS-jaren was De Tike even het centrum van de centrale banken, de geboorteplaats van mijn pake Rypke in de Friese Wouden.

Zonder vaste ‘zon’ in het monetaire stelsel als goud, iets dat van nature zeldzaam is, dan zou het financiele hek van de dam raken. Even leek het toen of Zijlstra direct gelijk zou krijgen, de dollar werd al bijna kapot gespeculeerd. Maar dankzij de door Henry Kissinger zo tactisch uitgebuite Oliecrisis in het opvolgende jaar, verviervoudigde de prijs van olie.

Toen Jelle nog bij leven was, werd al wel een straatnaam naar hem vernoemd

En omdat olie in dollars werd verhandeld, herstelde zo ook het beleggersvertrouwen in die dollar. De andere Rypothese is, dat je die volgens velen ‘geplande’ oliecrisis en de door de elite uitgevonden mondiale klimaatbeweging niet los van elkaar kunt zien. Twee kanten van de zelfde geopolitiek om Amerikaanse hegemonie te vestigen, een unilaterale wereldorde.

Jelle Zijlstra vreesde toen ook voor de stabiliteit van de gulden. Die koppelde hij als DNB-president toen qua waardebepaling aan de Duitse mark met de sterke Duitse economie als dekking. Maar uiteindelijk werd bij zijn BIS eind jaren ’80 de Euro ontworpen, die ons nu steeds verder het monetaire moeras in trekt.

Maar in plaats van dus de wortel van het probleem te benoemen, is het dus de methaan van schijtende koeien en de CO2 van uw fornuis die de wereld om zeep helpen. Dat heeft hun 16-jarige klimaatdeskundige Greta Thunberg immers verteld. Dus wie zijn wij bij Interessante Tijden daar logische vragen bij te stellen, als eenvoudige wetenschapsjournalist….

8 Replies to “‘Groene Zwaan’ Frank Elderson (BIS) = coup klimaatbankiers”

 1. Interessante aanvulling op het artikel van Rypke ook inzake de ´geplande ´oliecrisis van 1973 om de Amerikaanse dollar te redden nadat Nixon de goudstandaard moest laten varen: https://www.youtube.com/watch?v=66S7qK1VJFE (F. WILLIAM ENGDAHL ~ “Gods Of Money & Climate Change Hoax)
  Verder is ook een interessant boek van E. Richard Brown: Rockefeller Medicine Men
  Medicine and Capitalism in America welk onderwerp ook in deze video ook aan de orde komt.
  Het hoeft geen uitleg dat deze wijze onderzoeksjournalist nooit aan het woord komt in de gecontroleerde gevestigde massamedia.

    1. Wat dacht je hiervan: heeft de Rockefeller instituut voor medisch onderzoek in 1918 de Spaanse griep (in feite geen griep maar een zeer gevaarlijke bacterize in de aan de militairen toegediende vaccinaties) met 50 miljoen doden wereldwijd veroorzaakt? Ik kom daarop via een link bij een artikel van Martin Vrijland over oefeningen in 2019 over een uitbraak van een coronavirus..

     ”When the United States declared war in April 1917, the fledgling Pharmaceutical industry had something they had never had before – a large supply of human test subjects in the form of the US military’s first draft.
     Pre-war in 1917, the US Army was 286,000 men. Post-war in 1920, the US army disbanded, and had 296,000 men.
     During the war years 1918-19, the US Army ballooned to 6,000,000 men, with 2,000,000 men being sent overseas. The Rockefeller Institute for Medical Research took advantage of this new pool of human guinea pigs to conduct vaccine experiments.
     A REPORT ON ANTIMENINGITIS VACCINATION AND OBSERVATIONS ON AGGLUTININS IN THE BLOOD OF CHRONIC MENINGOCOCCUS CARRIERS
     by Frederick L. Gates
     From the Base Hospital, Fort Riley, Kansas, and The Rockefeller Institute for Medical Research, New York.
     Received 1918 Jul 20”
     https://healthimpactnews.com/2018/did-a-military-experimental-vaccine-in-1918-kill-50-100-million-people-blamed-as-spanish-flu/

 2. Nog zoiets: Bill Gates, zogenaamd de man achter het hele Microsoft verhaal, blijkt volgens een docu van PBS (1996) Triumph of the Nerds: The Rise of Accidental Empires door (Joodse) investeerders bij Microsoft te zijn neergezet. Deze investeerders kochten het besturingsprogramma van twee onbekende Californische wisekids. Vervolgens werd Bill Gates jr. (zoon van zijn beroemde vader malthusiaan Wiliam Gates sr – Planned Partenthood) gepromoot als de grote uitvinder van Microsoft. Bill kan dus eigenlijk niks anders dan (gevaarlijke) lucht verkopen..

 3. Auschwitz staat dit jaar weer in de headlines van de kranten. Maar waar lees je – zeker in Nederland – nooit over: de Rockefellers experimenteerden middels een Duitse vestiging (Kaiser Wilhelm Institut) op grote schaal op gevangen van het concentratiekamp bij Krakau:

  In 1936, Rockefeller’s Dr. Franz Kallmann interrupted his study of hereditary degeneracy and emigrated to America because he was half-Jewish. Kallmann went to New York and established the Medical Genetics Department of the New York State Psychiatric Institute. The Scottish Rite of Freemasonry published Kallman’s study of over 1,000 cases of schizophrenia, which tried to prove its hereditary basis. In the book, Kallmann thanked his long-time boss and mentor, Ernst Rudin.
  Kallmann’s book, published in 1938 in the USA and Nazi Germany, was used by the T4 unit as a rationalization to begin in 1939 the murder of mental patients and various “defective” people, perhaps most of them children. Gas and lethal injections were used to kill 250,000 under this program, in which the staffs for a broader murder program were desensitized and trained.
  Dr. Josef Mengele
  In 1943, Otmar Verschuer’s assistant Josef Mengele was made medical commandant of Auschwitz. As wartime director of Rockefeller’s Kaiser Wilhelm Institute for Anthropology, Eugenics and Human Heredity in Berlin, Verschuer secured funds for Mengele’s experiments at Auschwitz from the German Research Council.
  Verschuer wrote a progress report to the Council: “My co-researcher in this research is my assistant the anthropologist and physician Mengele. He is serving as Hauptstuermfuehrer and camp doctor in the concentration camp Auschwitz….

  https://educate-yourself.org/cn/genociderockefellernazis2apr03.shtml

  Ja, en dan zijn die vaccinatie experimenten van Rockefeller’s rechterhand Frederick T. Gates (vh Baptistisch dominee) op Amerikaanse dienstplichtigen ook beter te plaatsen denk ik dan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *