A Fish too far….

Ach gossie

Aalscholvers zijn rond het IJsselmeer afgelopen 40 jaar spectaculair in aantal toegenomen. De 10-20 duizend aalscholvers eten dagelijks een halve kilo vis de scholver, en dat gaat dus ook wel eens mis.

A fish too far

De afgelopen jaren doet ook de snoekbaars het plots weer goed, niets zo onvoorspelbaar als de natuur. Of was dit een baars. Hij was wel enorm stroef geschubd en gestekeld, dus het lukte mij ook niet om hem uit de bek los te krijgen.

Maar dit exemplaar was dus net wat teveel voor de aalscholver.

Ach gossie…

Eenmaal ‘hebbes’, en toch te groot gebleken kun je zo’n (snoek)baars met stekels niet meer je bek uit krijgen. Doorslikken was ook geen optie. Dus werd het sterven… Stikken van gulzigheid.

Ja, stikken van gulzigheid

Sterven aan 1 van de hoofdzonden…

3 Replies to “A Fish too far….”

  1. Zonde voor beide en het is inderdaad een (flinke) baars .

    De rode staart- ,anaal-,borst- en buikvinnen verraden hem/haar als zijnde een baars ;die kleur vinnen heeft een snoekbaars niet en de typische donkere verticale banden op de flanken zijn hier zeer vaag,wat het qua kleuren wel wat aan een snoekbaars doet denken.
    Zulke zeer licht getekende baarzen zijn vaak wel typisch voor groot ,weinig plantenrijk water.

  2. Dit kan alleen door de Klimaatverandering zijn veroorzaakt. Net als dat doodgaan van oude ijsberen, dat weet iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *