‘Great Reset’ 2020: Donkergroen ‘masterplan’ bovengronds

Alleen als je Eneco heet mag je hier naar binnen

De klimazi’s (CO2-politiek) en vaccinazi’s (Bill Gates cs) verenigen zich bij het World Economic Forum- de 1 % privejetset die jaarlijks samenklontert in Davos- om de hele maatschappij op haar kop te zetten, samen met ‘groene’ Prins Charles.

Het Planbureau voor de Leefomgeving papegaait alvast hun voornemen: nu is ‘de tijd’ om ‘te vergroenen’, alsof zou de inrichting van een gesubsidieerde planeconomie onze redding zijn.

Eerder adverteerde ‘The Economist’ al met dat voornemen ‘to flatten the climate curve’ met een symbolisch socialisten-vuistje. De instelling van een wereldwijde centrale planeconomie, die noemen ze ‘The Great Reset’.

De Grote Reset knop

De mens die als God wil zijn…
Op Rypkezeilmaker.com besteden we al aandacht hieraan, de ‘mens die als God wil zijn’. Maar het kan geen kwaad de lezers van Interessante Tijden even bij de tijd te brengen

Nadat ze tussen 2015 en 2019 alle schaakstukken op het bord plaatsten van hun ‘wereldverbeterplan’ 2030 Agenda, zie je nu dat ze de openlijke aanval inzetten op de natiestaat, de boeren, burgers. De hele wereld moet onder controle van een ‘rule by experts’.

Bij Blue Tiger Media leg ik deze week in een dialoog met Tom Zwitser uit, hoe de zaak in elkaar steekt. Op de 4 niveaus van de Cursus Bullshitdetectie,l het kennis-niveau (1), Economisch niveau (2), ideologisch-religieuze niveau (3) en het politieke vlak (4). Je moet die verschillende lagen in samenhang kunnen zien, omdat je anders al snel de plank misslaat.

Of je herkent ‘de vijand’ niet, en blijft dan wat tegen stropoppen aan schoppen. Centraal thema is wat de Urker Visboer al opmerkte over zulke plannen voor absolute macht en controle over de maatschappij: ‘Aha, dat is de mens die als God wil zijn.’ Zo’n nuchtere visser uit een traditionele gemeenschap hoef je geen valse scherpzinnigheden te verkopen.

Die prikken daar met menselijke levenservaring wel doorheen. Zo hebben zij meer ‘wijsheid’ dan al die academie-experts met hun gedetailleerde plannetjes voor wereldhervorming.

Hun actieplan, je MOET meedoen, zo merken de boeren en vissers al…

‘Decade of Action’
De bankiers, multinationals, academie-experts en ngo’s brachten alle instituties in 1 lijn met ‘De Groene Machtsgreep tot een centrale planeconomie. Alle Planbureaus inclusief Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) werden samengeklonterd in Den Haag.  De Raad van State, het hoogste rechtsorgaan hield afgelopen najaar al haar pleidooi tot maatschappelijke herstructurering tot geleide planeconomie.

En nu is in 2020 nu hun ‘Decade of Action’ aangebroken. We zien hier een gedetailleerd plan, opgetekend door de neo-liberalen/communisten van het World Economic Forum. En dat wat daar rond samenklontert aan bovenbazen van multinationals, bankiers, ngo’s (niet gekozen organisaties) en academie-deskundigen.

De in 1971 opgerichte entiteit WEF wil de hele wereld wil economiseren, de natuur en de mensen. Het economiseren van de natuur noemen ze ‘natuurlijk kapitaal’. Een recent voorbeeld is het pleidooi van de Nederlandse Bank en het Planbureau voor de Leefomgeving dat bloemetjes en bijtjes ‘miljarden euro’s waard zouden zijn.

Het economiseren van natuur, komt bij Rockefeller Foundation vandaan en Stanford University (Gretchen Daily)

De natuur en mens economiseren
Dat ‘bijen zijn geld waard’-idee klinkt voor on-geinformeerden alsof Klaas Knot en Hans Mommaas het werkelijk goed met de natuur voor hebben. Maar het enige dat ze willen is ‘biodiversity-offsetting’. Via pseudo-wetenschap uit het rapport ‘The Economics of Ecosystems and Biodiversity’ (TEEB) pogen ze een prijskaartje te hangen aan ‘the natural assets of the earth’.

Als dekking bijvoorbeeld voor een nieuwe digitale munt, de Earth Dollar.

En omdat ze in ‘biodiversiteit’ willen kunnen handelen, als zusje van de handel in hete lucht (CO2). Dan moet jij als gewone mens betalen voor ‘toegang tot de natuur’, die ze ‘biodiversiteit’ gingen noemen.

Op Interessante Tijden besteedden we al uitgebreid aandacht aan deze biodiversiteit-zwendel waar het Planbureau een centrale rol in speelde met haar indicator ‘Mean Species Abundance’ (MSA). De staatsbank ASN wil ook in ‘biodiversiteit’ gaan handelen. Dat je als bedrijf een ‘schuld’ in ‘biodiversiteit’ krijgt opgelegd door de overheid, die je vervolgens verplicht moet inlossen.

Net als bij CO2-compensatie.

Socialistenvuist wil macht grijpen, totale controle en centrale planeconomie

Neoliberalen zijn communisten met diploma
Al dat soort plannen komen uit een centrale koker van internationale instituties. Via die instituties komen die plannen dan op nationale bordjes en uiteindelijk dus op het bord van ieder’s woonplaats.

Zoals Hongaars premier Viktor Orban al stelde, zijn ‘neoliberalen slechts communisten met een diploma’. Met die grappige uitspraak sloeg hij de spijker op zijn kop. Deze mensen doen alsof ze ‘zorg hebben voor’, maar ze zijn enkel uit op ‘controle over’. Communisten gaven immers ook nooit ene mallemoer om ‘de arbeider’. Ze wilden enkel controle, met gebruik van de revolutionaire massa.

Niet voor niets toont het neo-liberale blad The Economist een socialisten-vuistje dat een rookkolom uit een schoorsteen afknijpt. De wens sinds Lenin voor een centrale planeconomie, geleid door ‘de experts’. Hans Labohm noemde het op Climategate.nl al ‘Communisme via de achterdeur’.

De elite is hier de aanjager

Het draait hier enkel nog om ‘Das Kapital’. Geld, en de privatisering van de publieke ruimte. De foto van de dijk bij Delfzijl waar Eneco in de Waddenzee 19 windturbines mocht planten om subsidies op te wekken, die vat eigenlijk hun plan goed samen.

Die dijk was publiek toegankelijk, totdat Eneco een zak publiek geld meekreeg voor de CO2-politiek van de Rijksoverheid en Frans Timmermans met zijn ‘green deal’.

En dit is slechts 1 klein praktijkvoorbeeld uit velen. Zij krijgen publieke miljarden en de publieke ruimte. U mag nergens meer in zonder bij te betalen. En zij zitten achter de kassa.

Gewijde palen voor het Klimaatgeloof bij Delfzijl aan ‘Werelderfgoed’ Waddenzee

De wens tot controle over verpakt als ‘zorg voor’
Bankiers, mensen die waarde uit niets mogen maken en dat uitlenen, die nemen de regie over, letterlijk. Je ziet bijvoorbeeld dat Frank Elderson van De Nederlandse Bank namens de Bank for International Settlements (BIS) in Basel een ‘Network for Greening the Financial System’ optuigt.

‘Vergroening’ klinkt als iets goeds, noodzakelijks. Maar het enige dat Klaas Knot, Frank Elderson cs doen, is het verweven van de handel in hete lucht (CO2) op publieke kosten in de economie. Vervolgens hoor je de honderden en zelfs duizenden miljarden euro’s in het rond vliegen.

Op die wijze privatiseren ze niet alleen de publieke ruimte, maar ook het ‘publieke’ bestuur. De overheid is er enkel nog, om het belastingvee te melken voor bankiers en multinationals met gebruik van het haar toegekende ‘geweldsmonopolie’.

Werelderfgoed Waddenzee

Iemand moet die miljarden ophoesten, en dat zijn wij, de burgers. Wij worden door deze bankiers- die waarde uit niets mogen maken met 1 druk op de knop (geld ontstaat uit niets)- in een positie van armoe en afhankelijkheid gebracht.

Ze grijpen Covid-19 aan voor die machtsgreep en maken er nu ook geen geheim meer van.

Er is nog 1 waarde over in deze permanente oorlogs-economie die de strijd tegen klimaatverandering aanbindt: Das Kapital. En wat je niet in geld kunt uitdrukken wordt de maatschappij uit geperst. Zo krijg je zowel linksom als rechtsom nu een geleide planeconomie, waarbij de CO2-politiek dient als een vorm van ‘communisme via de achterdeur’.

Met staatsdwang maken ze bijvoorbeeld van een ton CO2, een hap hete lucht, een nieuwe valuta die ze met de reeele economie verweven. Zo kunnen bankiers met nep-geld allerlei zaken opkopen die van echte waarde zijn als grond en grondstoffen.

CO2-zwendel

Er is hier natuurlijk niets nieuws onder de zon. Niets is zo oud als het idee ‘dit is nieuw’.

De wil tot controle, ‘empire’, het is zo oud als de Romeinen en Babyloniers, de bouwers van de Toren van Babel. Hun aspiraties zullen uiteindelijk op niets uitlopen. Maar tot die tijd zullen ze met hun nihilistische vernietigings-ideologie veel moois en goeds kapot maken.

 

4 Replies to “‘Great Reset’ 2020: Donkergroen ‘masterplan’ bovengronds”

  1. Wouw, al jaren denk ik dat de TBO’s erop uit zijn om het hele platteland onder hun controle te brengen en de burgers, die het beheer via de belastingen betalen, ook nog entree voor de toegang tot het platteland te laten betalen. Nu is het al zo dat je tot sommige terreinen van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten alleen nog maar betaald toegang hebt o.l.v. een boswachter, die precies de route aangeeft. Je mag niet meer zelfstandig door bossen, weilanden en heidevelden struinen. Ik heb kennelijk gelijk. Geen prettige gedachte. Ook heb ik sinds 1985 het idee dat Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en andere “natuur”organisaties voortdurend bezig zijn om propaganda tegen agrariers te verspreiden omdat ze uit zijn op subsidies/geld en grond om weer meer macht en meer subsidies binnen te halen.

  2. Je hebt je onderzoek goed gedaan 🙂
    Grappig dat de World Economic Forum is samenwerking met, de hele pandemie al zag aankomen (Event 201)
    De economie moet eerst gesloopt worden en dan introduceren ze (Bankiers 1% Rockefellers etc.) de great reset met als excuus covid. Zo houden ze de macht en meerendeel ziet de crisis niet aankomen en geloven in bijvoorbeeld het vaccin..

  3. Even laten weten dat ze nu de Lockdown een nieuwe naam gaan gebruiken ” Climate Lockdown”, opzoeken wat U.N hierover zegt !!! En de ” Great Reset” heeft ook een andere naam ! Build back better!!

  4. Het is inderdaad angstaanjagend en niemand (de gemiddelde burger) lijkt door te hebben dat dit enkel maar op communisme kan eindigen. Als Trump verliest is de laatste grote strijder tegen de climaat nazi’s weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *