Wij hebben meer tijd over dan geld, gelukkig…

Het logo van Extinction Rebellion = de Zandloper

In de Quote krijgen we een eervolle vermelding als bedreigend persoon, die ter intimidatie in Zoutkamp zou zijn langsgeweest om ‘verhaal te halen.’ Slechts een klein puntje van kritiek: ik ben helemaal niet in Zoutkamp geweest met de persoon in het artikel. Het moet wel toegegeven, het detail past prachtig in het gewenste frame!

Leuk bedacht, maar eigenlijk heel sneu…

Zoals we al schreven, controleren moderne media niet langer de macht maar haar oppositie. Omdat die media- zo is onze werkhypothese- zelf eigendom zijn van de Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s, bovenbazen grootbedrijf), die ook de politiek controleren.

En dus valt uw ‘blogger’ (ik ben natuur/wetenschapsjournalist) vandaag de eer te beurt om tot een gezelschap der ‘complotdenkers’ gerekend te worden. Helaas is de passage die Tim Jansen optekent ter negatieve ‘framing’ van de tegenstander feitelijk onjuist. Maar ach, wie maalt daar bij modern journaille nog om…

Puntje 3: wat wil je met je leven doen terwijl de zandloper loopt?

Als Interessante Tijden bestaan we vooral bij de gratie van mensen die meer tijd dan geld hebben. ‘Want sinneskyn is mear as jild yn bosk en iepen fjild’. Dat slappe succesgelul tussen de Rolex-advertenties, de hele tijd mobiel moeten bellen en druk moeten doen met mensen. Vreselijk.

Geld ist nicht wichtig, es muss nur dasein… We zijn het liefste dagelijks in de natuur, studeren, schrijven, denken en drinken lekker bier.

Bij Quote is dat net andersom, ze zijn er voor ‘mensen met meer geld dan tijd’. Zeker sinds ze 2011 door mediamagnaat Hearst zijn overgenomen. En zo valt dat ook aan de berichtgeving te zien, waarin het blad van de UBO’s de aanval opent op de Katwijker bouwer van visserijschepen, Nico Parlevliet.

Na zijn wraking van de rechtbank, nam hij de rechterlijke macht op de korrel, en Blue Tiger Studio filmde dat. Die uitzending is ongeveer 50 duizend maal bekeken in twee versies. En dat vinden de UBO’s/bedrijfslobbyisten die de rechterlijke macht aansturen en bevolken niet fijn.

Je kunt de betreffende rechter op zijn Facebook-pagina overigens ook in de weer zien met allerlei schandknapen. Maar dat punt van detail in de Joris Demmink-sfeer terzijde.

Wat eervol, maar helaas: het is onwaar

Nu komt de framingmachine op gang om hem in de sfeer van verdachtmaking te parkeren. De titel ‘Telg uit Quote-500 familie laat zich in met complotdenkers’ spreekt boekdelen. Dat scheldwoord gebruiken ze om te roepen dat jij gek zou zijn en zij niet.

Daarin koppelt de schrijver, Tim Jansen mij aan Nico Parlevliet, bewerende dat ik ‘verhaal ging halen’ in Zoutkamp met hem.

Dat was bruikbaar voor zijn verhaaltje over ‘de omstreden uitgeverij Blauwe Tijger’, en de poging om via negatieve associatie Nico Parlevliet te demoniseren. Immers, wie is uw ‘blogger’ ook maar weer? Dat is die ‘voor bedreiging van een ambtenaar opgepakte’.

Nu vinden we het eervol om in de mainstreammedia aangevallen te worden. Als ze dat niet doen, doe je juist iets verkeerd. Maar helaas is er een klein puntje van kritiek: ik ben nooit met Nico Parlevliet in Zoutkamp geweest.

Dat zuigt Tim Jansen uit zijn duim, mogelijk omdat het voor zijn oogmerk- het beschadigen van een persoon- wel goed uitkwam.

De zandloper die je beperkte tijd op aarde bevat

Wat Quote nu beweegt, misschien ligt er een connectie met de UBO’s via het peperdure Houthaven-pand waarin ze nu huizen. Dat kreeg hun eigenaar in handen via Pappa Van der Vorm zijn bedrijfie, Pontmeijer. Pappa Van der Vorm is ook eigenaar van de FD Mediagroep.

Vinden ze leuk, wat met hun media spelen voor de publieke opinie, ten gunste van hun handeltjes en zaakjes. Net als Van Thillo, de rijke Belg en zijn Persgroep, of KBC-bankier Thomas Leysen en zijn Mediahuis (oa NSB Handelsblad).

Het bevestigt andermaal; ‘De Journalistiek’, daar kun je dagelijks prima zonder. Het scheelt je geld, en zo heb je nog meer tijd EN geld over. Als mens met maar een beperkte hoeveelheid tijd in zijn aardse zandloper. Kort is het leven, lang is de eeuwigheid.

One Reply to “Wij hebben meer tijd over dan geld, gelukkig…”

  1. Het beroep van Journalist in loondienst wordt steeds verder uitgehold tot propagandist van de gevestigde orde. Neerlands dochters kunnen tegenwoordig een eervoller beroep uitoefenen op de Wallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *