Waddenbestuur vernielt (‘verduurzaamt’) Waddennatuur (3)

Hoppa, daar gaan weer schelpenbanken op de schop voor ‘verduurzaming’

In alle stilte mag Liander ‘vanwege verduurzaming’ ook dwars door die kwetsbare Waddenzeebodem kabelsleuven graven tussen Ameland en Holwerd. Alle vrome loftuitingen aan de Wadden-natuur ten spijt in de Agenda voor de Waddenzee 2050, vernielt/verduurzaamt het Waddenbestuur alle kernkwaliteiten van de Waddenzee. Windpark-kabels dwars over Schiermonnikoog en door de volgens milieuclubs zo ‘kwetsbare’ Waddenzeebodem, zonnefarms in de duinen, ‘Waddenproof Windmolens’ het kan niet op.

Bron: Agenda voor de Wadden 2050: PKB Gebied de Waddenzee

66 maal ‘klimaat’ in 104 pagina’s
Wiebelstroom uit zon en wind maakt het stroomnet steeds minder stabiel. Dus moeten netbeheerders met hun overheid alsmaar aanpassingen bijbouwen, om blackouts te voorkomen. ‘Verduurzaming’ = destabilisering.

Maar pas op: mondje dicht over kabelsleuven dwars door mosselbanken die ‘zoveel mogelijk ontzien zullen worden’ aldus Liander.

Een industriegebied zo groot als de stad Groningen, IN PKB-gebied Waddenzee

Als op afspraak heerst oorverdovende stilte over concrete aanslagen op het gebied. Wie hoort nu de fondsenwervende stichtingen als Vogelbescherming en Natuurmonumenten? Of de 30 door het LNV-Ministerie gefinancierde consultants van Programma Rijke Waddenzee die zo met ‘natuurherstel’ begaan zeggen te zijn?

Het woord dat in alle rapporten van Waddenbestuur als buzz-word rond blijft zingen, dat is ‘de’ klimaatverandering. In de Agenda voor de Wadden 2050 komen we in 104 pagina’s liefst 66 maal het klimaat-woord tegen in problematiserende zin.

Een indruk van de omvang: Windpark Fryslan IN PKB-gebied Waddenzee

We tellen dat ‘klimaatverandering’-woord ook 14 maal in deze publicatie ‘Het Waddengebied bij nader inzien‘ uit 2018 voor de Waddenacademie.

Daarin bezingt de oudgediende UBO-beschermer (Eindbazen grootbedrijf als Van Oord, Boskalis, energieboeren, miljardairs rond het Koningshuis) Bas Eenhoorn met de gebruikelijke verdachten (bv Koning Kanoet, Theunis Piersma, de onderzoeksmiljonair en zijn eigen dochter Margot Eenhoorn) de lof van zichzelf.

Narcisme, als natuurbescherming uitgelegd. Of wat lippendienst aan natuurwaarden onder druk, terwijl je zelf meehielp bij vernietiging daarvan of bij het toestaan daarvan terwijl je wegkeek.

Plots mag je wel gigastroomkabels dwars door de Waddenzee leggen voor een met 4 miljard euro publiek geld gesponsorde windfarm Gemini

De openheid als kernkwaliteit van het Waddengebied wordt bezongen, maar niet 1 maal wordt het project genoemd dat die kwaliteit onder toezicht van Bas Eenhoorn voor eeuwig verstoort. De grootste industriële ingreep ooit in PKB-gebied de Waddenzee: Windpark Fryslan. Het park wordt er niet eens op 1 kaart alvast ingetekend, alsof het er dan niet is.

89 Eifeltorens met rode zwaailichten, ieder per stuk 5 maal de hoogte van de Brandaris. Sssshhhhhhht!

In PKB-gebied de Waddenzee.

Behoud van openheid, alleen als dat de baantjescarroussel zint

Terwijl in de structuurvisie EN in de Agenda voor de Wadden 2050 opnieuw expliciet die openheid wordt benadrukt als kernkwaliteit. Maar zulke concrete aantastingen, die beschrijven ze in die agenda louter als bestuurlijke uitdaging, iets dat ‘maatschappelijke discussies’ oplevert:

Blz 50 ‘Agenda vd Wadden’Concrete aantasting- geframed als ‘invloed’ levert ‘maatschappelijke discussies’. Theoretisch nonbedreigingen, daarvoor moet het hele Waddengebied verbouwd

Geen enkel bewijs voor bedreiging door ‘de’ klimaatverandering, zo vindt ook de overheid zelf
Nee, ‘de klimaatverandering’ zou de ‘bedreiging’ van het Waddengebied zijn. Ook al zijn er vooralsnog geen metingen die deze veel herhaalde mening ondersteunen.

 • Immers: de zeespiegelstijging is hier al 150 jaar constant, zo tonen de metingen met getijdenbakens bij bv Den Helder.
 • De watertemperatuur-metingen van het NIOZ lieten zien, dat de temperatuurstijging van afgelopen 30 jaar gewoon binnen de natuurlijke variatie paste van afgelopen anderhalve eeuw. Daarover publiceerde Van Aken et al van het NIOZ nog in 2010.

Wat zou ‘de klimaatverandering’ nu aanrichten volgens deze bestuurders?

…als de zeespiegel van de Waddenzee al 150 jaar constant stijgt met 12-16 cm

Journal of Sea Research 2015 over NIOZ-metingen temperatuur

‘De’ zeespiegelstijging zou Wadplaten kunnen wegspoelen. Echter, wanneer het Ministerie van Economische Zaken en ‘Klimaat’ zout-miljoenen wil cashen en een concessie weggeeft onder een belangrijke Wadplaat voor trekvogels….

dan is EEN METER(…) bodemdaling onder een Wadplaat tussen Harlingen en Terschelling plots geen probleem.

Dan zou natuurlijke sedimentatie dat gat wel opvullen volgens ‘onderzoek’…..

Plots is ‘de’ klimaatverandering met die dekselse zeespiegelstijging geen probleem. Omdat er voor de overheid geld valt te cashen aan zoutwinning

Stuur onze bestuurders een banaan
Kortom: als Waddenbestuurder en gekochte natuur-‘beschermers’ (Natuurmonumenten cs) bewijs je lippendienst aan de Waddennatuur. En ondertussen maak je er een industrieterrein van, omdat je ook maar lakei bent van de UBO’s (Eindbazen) van Koninklijke Boskalis, BAM, de NAM en Van Oord, dus de miljardairsfamilies rond de Opper-UBO (de Oranje familie, 1 van ’s werelds rijkste miljardairsfamilies).

Er is dus geen morele noch legitieme reden om deze leugenachtige en corrupte overheid nog 1 seconde serieus te nemen. Je kunt Bas Eenhoorn als koning van de baantjescarroussel wel een banaan sturen. Hij woont in Wassenaar, en liet zich hier in 2018 opvolgen door UBO-lakei Arno Brok als nieuw voorzitter van het Regie-college:

1 van de haatzaaiers tegen Fortuyn. Bas Eenhoorn vergeleek Fortuyn met Mussolini

Nederland, een Failed State
Je kunt wel wat stompzinnig de straat opgaan en stoom afblazen op het Malieveld/Museumplein, waarna je als boze relschopper en ‘viruswappie’ wordt ‘geframed’ in hun massamedia. Maar daar wonen de eindbazen niet, of hun lakeien. Bijvoorbeeld de profiteurs van bedrijven als Pfizer/Astro Zeneca, die ook van de vaccinatie-subsidies zullen profiteren.

Bas Eenhoorn is – net als de vice-voorzitter van de Raad van State Thom de Graaf- ook medeplichtig aan het scheppen van het opinieklimaat, dat de moord op Pim Fortuyn veroorzaakte.

Wie man en paard noemt en ‘corruptie’ wat het is, die arresteren ze (mij). Of ze schieten je gewoon dood.

Als je door blijft gaan, en het mediawapen faalt bij het kapot demoniseren. Let maar op, dat zouden ze ook bij Thierry Baudet hebben gedaan, wanneer het slopen van zijn partij in november niet was gelukt.

In Nederland is ‘de waarheid vertellen’, het corrupte man en paard bij naam noemen gevaarlijker, dan zelfverrijking met publieke miljarden. Zoals bij iedere Failed State.

De afdruk van de handboeien na arrestatie. Handcuffs still visible. De politie wil zo graag ‘verbinden’, dus pas maar op als je ‘polariseert’

De Nederlandse overheid voldoet aan de definitie van een criminele organisatie. ‘De Politie’ is er met ‘Het Recht’ om die criminele organisatie (Vereniging Voor Dieven) tegen burgers te beschermen. Dat staat immers ook in Artikel 1 van de Grondwet: De Staat bepaalt wat je mag zeggen en zien (‘non-discriminatie’)

Ze staan hier met hun borderlinecowboys vanzelf weer op de stoep ‘voor wat je hebt geschreven op internet’. Of plots zijn ze heel begaan met ‘de privacy’ van hun kartelmaatje, terwijl ze bij mij dreigen de deur in te trappen.

Je ‘polariseert’, och jee, terwijl de politie zo graag wil ‘verbinden’ (je in de boeien slaan)

2 Replies to “Waddenbestuur vernielt (‘verduurzaamt’) Waddennatuur (3)”

 1. Zo als ik al eerder vermeldde Rypke,
  je bent als een van “The Last of the Mohicans in Journalisten Land”.

  Als voorbeeld, bij deze mijn reactie die zelfs Rob Vellekoop niet wilde plaatsen
  als repliek op zijn geitewollensokken retoriek en het niet durven noemen
  van man en paard, als zelf censurerende gecontroleerde oppositie voor het
  Koningshuis:

  Real Harry schreef:
  30 januari 2021 om 13:15
  Je reactie is in afwachting van moderatie. Dit is een voorbeeld; je reactie wordt zichtbaar nadat deze is goedgekeurd.

  De demonstraties vinden iedere keer op de verkeerde locaties plaats. Voor al diegenen die het nog steeds niet snappen, voor de laatste maal: organiseer je bijeenkomsten aan de voordeur van het huis van oranje, daar moet je zijn om je stem te laten horen. Succes verder.

  Bij Deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *