Tien Friezen voor vrijheid…

Menselijke biodiversiteit. Wow!

Met ‘grut praat’ schreeuwde Friese metalband Baldrs Draumar ‘Gjin Goud, Gjin Silver, Frijhiet is us priis’, maar dikke kans dat de bandleden nu allen braaf met plofkap op lopen en in het narratief geloven dat het leugenachtige corrupte Rutte-regime met haar massamedia opspeldt. 

Nadat vorige week enkele honderden mensen voor hun vrijheid opkwamen op het Zaailand in Leeuwarden, was het gezelschap vandaag, zondagmiddag geslonken tot de laatste tien. Met twee verdwaalde agenten langs de rand, en een politiebusje dat vergeefs wachtte op het station.

Over het algemeen zijn Friezen na een eeuw braindrain/talentvlucht namelijk buitengewoon gezagsgetrouwe wezens, laag opgeleiden (hbo of lager) en bejaarden die gewend zijn instructies op te volgen. Mensen die zich geen andere werkelijkheid kunnen voorstellen buiten wat De Staat en de televisie hen aanreikt.

Net als ‘de rest’, maar dan wat minder, of nog erger; voorop lopen in meelopen.

Daarom is het meest succesvolle ‘bedrijf’ hier nu een subsidie-zwendelaar; Groen Leven, maffioso die kostelijke landbouwgrond vol planten met subsidiepanelen. Als er in Friesland nog 10 mensen zijn die onafhankelijk denken, en nog belangrijker: die dat ook in hun werkomgeving hardop durven ventileren tussen al die bangvoormijnbaantje-dweilen en bangvoordegriep-mietjes.

Dan is er nog hoop.

Maar we konden toch ook deze prachtige rode biodiversiteit spotten. Wow! Hoewel met uitsterven bedreigd, er is nog Friese biodiversiteit, die mix van Angelen, Germanen, Saksen met een vleugje Scandinavië er in.

Ook een mooie redhead

En nog een typische Friese ‘jongere’ met semi-Vikinggezicht.

Fryske Viking

Van de 10 mensen kenden acht mijn werk voor Blue Tiger Studio. Dus we hielden even de preek, en dropen toen weer af.

One Reply to “Tien Friezen voor vrijheid…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *