Daarom zullen wij niet vrezen… (Psalm 46)

Abdij Sint Maurits van Clervaux

De Psalm van de Dag is nummer 46, die je als een loflied van gelovigen kunt lezen. In de moderne tijd valt op dat de echte, dus orthodoxe gelovigen- niet dat linkse PKN-gespuis- zich minder door deze leugenachtige corrupte overheid op het verkeerde been laten zetten.

De Abdij van Langweer

Ze zijn minder vreesachtig en laten zich de.christenvervolgingen en verbod op de eredienst met samenzang door dit goddeloze terreurregime niet zomaar aanleunen. Wanneer zij vervolgens geterroriseerd worden door de media van dit goddeloze terreurregime, dan hebben zij het volste recht deze een draai om de oren te geven.

De beginregels luiden krachtig:

God is ons een toevlucht en sterkte, ten zeerste bevonden een hulp in benauwdheden

Daarom zullen wij niet vrezen, al verplaatste zich de aarde

al wankelden de bergen in het hart van de zee

En zo eindigt de Psalm ook na een opsomming van de grootsheid en kracht van God. Dan neemt Hij even zelf het woord over, zo van ‘strijd niet tegen Mij dat heeft geen zin’:

Laat af en weet dat ik God ben: ik ben verheven onder de volken, verheven op aarde.  De Here der heerscharen is met ons, een burcht is ons de God van Jakob.

Dus, geen bangvoordegriepmietje zijn, of systemen aanbidden. Alleen het echte werk werkt…Heb je dat nooit ervaren, dan snap je dat niet. Maar wat JIJ snapt, dat beperkte begrip, kan nooit de maatstaf zijn. Dus zegt de Psalm ook ‘laat af’, meen het zelf niet beter te weten, ‘en weet dat ik God ben’.

Dat kan ook zijn ‘wees stil en weet dat ik God ben’. God aanbidden of ‘jezelf; aanbidden, het allerhoogste of het lulligste minst beduidende. Aan ‘zelfvertrouwen’ heb je dus niks, wel aan Godsvertrouwen,

 

2 Replies to “Daarom zullen wij niet vrezen… (Psalm 46)”

 1. Vroeger kwam ik iedere zondag in de Gereformeerde kerk, ik zat er op harde houten banken en er klonk een pijporgel. Het ding deed me denken aan die gevallen ‘engel’ waarvan in Ezechiël en Jesaja geschreven staat dat hij ‘behangen’ is met of ‘in hem geïntegreerd zijn’ luiten, fluiten en harpen. Waarom mocht de organist alleen muziek maken en wij niet?

  Al tientallen jaren kom ik niet meer in die dorpskerk, waar ik bijtend gesis op me af kreeg wanneer ik iets te luid sprak. Je moest stil zijn, dat was ‘heilig’ of zo. Niet lang daarna, wanneer de 20 min. durende preek net begonnen was kreeg ik van zo’n geacteerde ‘glim-grijns’ met eenzelfde gedecibelleerde stem als mijn voorgaand afgekeurde, een pepermuntje aangeboden. “Moat it mantsje ek in pipermuntsje?” Je nam het maar aan, want je moest fatsoenlijk zijn. Terwijl je dit ‘kwaaksel’ bij arrivering op het houten gebankte toch duidelijk tegen haar voorbuurvrouw hoorde zeggen:”Moat do no ris sjen. No hat hja dat jurkje alwer oan.” Niet mijn soort volk.

  Aan de andere kant waren ze weer een stabiele factor in mijn prille bestaan. Ook politiek gezien kon je toen nog redelijk op dat CDA-volk aan. Alhoewel een groot deel van dat volk ook al tot PvdA-er verdorven was ten gevolge van die walgelijke ‘rode dominees’ die de kerken van binnenuit, in opdracht van hun ‘heer met de luiten, fluiten en harpen’, moesten saboteren. Onvergeeflijk, die ‘socialistische insluipers’ die van de socialist en anarchist Domela Nieuwenhuis ‘Us Ferlosser’ maakten en richting Piter Troelstra masseerden. Pure afgoderij/demonie.

  Het CDA is naar links gezwaaid en vier samen met de PKN het zogeheten ‘homo-huwelijk’. Nee, het is mijn kerk en mijn volk niet meer. Hoe kun je als Christen, die bekend is met de praktijken van Sodom en Gomorrah, twee harige kerels die elkaar in het achterste hufteren trouwen tegenover God staande, en dan ook nog als dominee/voorganger instemmen met de eventuele adoptie van een paar kleine jongetjes door deze ‘rugwervel-beklimmers’? Zodat ze er later ook nog iets aan hebben? (in de zin van ‘dat ze toch wel opa en opa willen worden, ze willen toch wel kleinkinderen)

  Dit kunnen geen ‘echte’ Christenen zijn. Ik weet wel, een ieder moet het doen met het licht dat ie van God heeft ontvangen, en we zijn allemaal onderweg. Maar…je kunt toch ook gewoon je bijbel lezen en daarin ontdekken we dat een vrouw niet bij een vrouw en een man niet bij een man (of dier, dus Groen-Linkse ‘dierenliefhebber’ die menen dat ‘vrijgezelle huisdieren’ ook recht op (jouw) sex hebben, lees even mee svp) zijn een GRUWEL in de ogen van de Heer.

  Nee, dit zijn in ieder geval geen bijbelvaste of bijbelgetrouwe Christenen, dit zijn ‘religieuze’ mensen of ‘geperverteerd’ gelovigen. ‘Linkse’ Christenen dus, maar dat is een contradictio in terminus. Een Christen kan niet links zijn. Hij kan wel ziek zijn, geheel of gedeeltelijk afgedwaald zijn van het rechte pad. En zo zie ik de PKN ook. Als half-gekerstende heidenen, als ‘gelovigen’ die gedeeltelijk naar de Mammon zijn gesleept en in de kerk zijn blijven hangen en van twee walletjes willen vreten en lieden die moedwillig zijn binnengeslopen teneinde de kudde te misleiden en verderven met valse leer. Ieder Christen die ‘links’ is of ‘links’ stemt, moet zich bekeren en zich opnieuw laten instrueren door Gods Woord (metanoia).

  Inderdaad, we kunnen onze eigen gedachten en gevoelens alleen vertrouwen binnen de juiste context van de Bijbel. Gods Woord is de Rots waarop we op kunnen bouwen, alleen bij Hem kunnen we schuilen tegen al de idiote zaken die de boze uitstort over deze wereld en waarmee de heidenen, ongelovigen, andersgelovigen ons dagelijks bestoken via media, politiek, sportclub, familiefeestjes en zelfs tot de kerk aan toe.

  Ondertussen kom ik nergens meer, heeft niets met Corona te maken, ik ben een vrij solitair wezen. Maar de kerk zoals die bedoeld is mis ik wel, zelfs met al die honderden, zo niet duizenden denominaties die we hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *