Zondag Wappiedag

Zondag Wappiedag

Zondag is het Wappiedag op het Zaailand in Leeuwarden. Zo kun je de desintegratie van de maatschappij uit naam van de tot ‘corona’ omgedoopte griep (Biosecurity) ook positief aanwenden. Wanneer je zondag toch niet meer naar de kerk gaat omdat de kerken God niet meer aanbidden maar ‘De Staat’ en het ‘ik’, dan heb je nu toch een excuus wat geestverwanten en verschoppelingen der aarde te ontmoeten.

Ortskommandant Sybrand von Haersma Buma

De Gestapo-inzet van Ortskommandant Sybrand von Haersma Buma was wel heel mager dit keer.

Ook niet 1 maal agressief aangesproken, en er kwam slechts 2 maal zo’n elektrische rollator langs van de Melkertpolizei. (Handhaving, twee post-therapeutische herintreders met agorafobie die het langzaam aandurven weer openbare ruimtes te betreden)

Melkertpolizei rijdt voorzigjes langs….

Bijna beledigend voor ons, en onmogelijk zo nog een heldenrol voor de vrijheid te vervullen. Waar zijn de doorgesnoven Romeo’s die redeloos op ons kunnen inbeuken, de lustmoordenaars in ME-outfit die op weerloze mensen op de grond kunnen inslaan, de agenten waarmee geen gesprek mogelijk is en die als enige zin Nederlands ‘anderhalvemeter’ kunnen snauwen in Tarzantaal?

Slechts 1 op afstand rondfietsende agent….

Wie dat nog niet had gedaan, lees voor je vermaak de eerste column op Interessante Tijden in Bruinkolen/Porno-Duits over Ortskommandant Sybrand zijn End-Losung der Wappie-Frage, en ik weet zeker dat Sybrand dat ook gelezen heeft.

Het groene scooter alternatief op de witte fiets

Want zo is het bereik van deze webzijde, het treft doel daar waar het nodig is. Mijn berekening van de hoeveelheid jaarlijkse ganzenstront van januari 2020, kwam nu via Sita van Keimpema ook al in de kranten terecht.

Ik bedoel maar… We werpen een balletje op, en laat de rest daar dan maar verder mee spelen. In eerste instantie wil je misschien wel eens wat te leuk doen en te lollig zijn, zodat je niet zereneus overkomt. Mensen verwarren dat wel met ‘emotie’, maar daar heb ik zelf geen last van.

Het enige dat mij kwelt, is dat ik bij schrijven teveel lol heb, creatief vuur, en dan later bij teruglezen soms denk… moest dat nu… Je kwakt een emmer verf op het doek, en gaat vervolgens boetseren.

Het is een dagelijkse basisbehoefte geworden afgelopen decennium, met al een blog of 5000.

Wie trouwens graag van z’n geld af wil, en denkt ‘Die Rypke houden we graag in de lucht’, dan kun je doneren:

 • Wordt donateur via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke

Dat stomme rotgeld interesseert me niet bijzonder, zolang de maandelijkse lasten maar betaald kunnen worden en ik zo vrij en onafhankelijk kan zijn. We functioneren zonder subsidie, al 17 jaar weer Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP).

 • Verder: koop de Epoque 11, wat toch wel het standaardwerk in Europa is over de 2030 Agenda en de 17 SDG’s, oftewel het regeringsprogramma voor de komende jaren, van de CO2-zwendel tot ‘gender’-onderwijs.

4 Replies to “Zondag Wappiedag”

 1. Ik heb laatst wat extra’s overgemaakt voor je nieuwe PC/Mac boek, in elk geval dat ding wat je nodig hebt voor de foto’s. Da’s dan naast de standaarddonaties.

 2. “De Gestapo-inzet van Ortskommandant Sybrand von Haersma Buma was wel heel mager dit keer.”
  Over bovenstaande zin wat betreft de “inzet’ las ik vandaag op één van mijn Telegramkanalen dat het wel eens te maken zou kunnen hebben met het feit dat een advocaat die ook op demo’s aanwezig is een aantal aanklachten bij het OM heeft gedeponeerd en die door het OM in behandeling zijn genomen.Ook schijnt hij korte lijntjes te hebben met burgemeesters of hoge omes bij de politie. Ook in Amsterdam op het Museumplein was vandaag “verdacht” rustig. Alleen in Hellevoetsluis moet de burgemeester nog wat “bijles” demonstratieafhandeling hebben.Daar verliep het (nog) niet zo gladjes,maar ook daar was de inzet van de betreffende advocaat weer doorslaggevend. We houden de moed er zeker in en gaan stug door,onverzettelijk dus !!

 3. En doe die blauwe mondkap af.
  Er zitten kleine zwarte haartjes in die bewegen als je ze met een tandenstoker aanraakt. Klemmen zich daaraan vast. Gadver!
  Gezien onder een vergrootglas. Misschien lukt het ook met je i phone om het plaatje te vergroten.
  Duhus…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *