‘Breek hun tanden in hun mond’… (Psalm 58)

Vipera

De Psalm van de Dag, nummer 58 zit vol onderdrukte wraakzucht, de Psalmist laat zijn innerlijke demonen de vrije loop met keiharde woordkunst, waar menig streng liberale D66’er/rechter door gekwetst zou worden en dus iets strafbaars in zou willen zien. Om je zo politiek uit te schakelen.

De Abdij van Langweer

Als provinciaal-boreale reli-fascist probeer je je wel eens in te leven in de psyche van mensen van streng-liberale gezindte. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Het fundament waarop liberaal-fundamentalisten staan is ‘IK ben goed’… Net als bij een kleuter ‘zie mij eens mamma’…

De cultus van ‘gekwetstheid’ die moraal vervangt is de zoveelste aftakking van liberalistische perversie.

Die levensopvatting verpakken ze dan als ‘ik geloof in de goedheid van mensen’… Die ‘mensen’ zijn louter een abstractie, waarmee ze de eigen grootmoedigheid bedoelen. Spreek je met mensen die hun houdjemondkapje verdedigen, dan zeggen ze valselijk ‘ik doe het voor een ander’.

Nee, dat doen ze helemaal niet, ze doen het voor zichzelf, het eigen grootmoedige gevoel over zichzelf. Want opnieuw is ‘de ander’ hier net als ‘het dier’ of ‘het klimaat’ en ‘aarde’ een abstractie en zelfprojectie van de eigen levensopvatting ‘IK ben goed’.

Befehlt ist Befehl. In de nazi-tijd waren er ook rechters en het ontbrak ook niet aan ‘De Regels’.

Dus hou je vast voor je teergevoelige ziel met hoogstaande moraal, bij deze haatzaaierij van Psalm 58 waarin werkelijk alle innerlijke demonen worden losgelaten:

Spreekt u werkelijk recht, raad van rechters?

Oordeelt u billijk, mensenkinderen?
Veeleer bedrijft u onrecht in uw hart;

uw handen wegen geweld af op de aarde.
De goddelozen zijn van God vervreemd vanaf de baarmoeder;

de leugenaars dwalen vanaf de moederschoot.
Zij hebben vurig vergif, het lijkt op vurig slangengif;

zij zijn als een dove adder, die zijn oren dichtstopt,
die niet wil luisteren naar de stem van de bezweerder,

van hem die kundig bezweringen doet.
O God, breek hun tanden in hun mond;

breek de hoektanden van de jonge leeuwen stuk, HEERE.
Laat hen smelten als water, laat hen wegdrijven;

legt hij zijn pijlen aan, laat ze zijn alsof ze afgebroken zijn.
Laten zij vergaan als een smeltende slak;

laat hen, als de misgeboorte van een vrouw, de zon niet zien.
Voordat uw kookpotten de doornstruik voelen,

zal Hij hen als in brandende toorn levend wegvagen.
De rechtvaardige zal zich verblijden als hij de wraak ziet;

hij zal zijn voeten wassen in het bloed van de goddeloze.
De mens zal zeggen: Ja, er is loon voor de rechtvaardige!

Ja, er is een God Die op de aarde recht doet!

Heel rustig lag hij zich op te warmen, Dellebuurster Heide

Vanaf de morele hoogzit van je bureaustoel is het gemakkelijk oordelen. Maar stel eens dat je vader bent van een door Robert M misbruikt kind en geen gerechtigheid vindt, of wanneer je kinderen door Jeugdzorg geroofd worden, of wanneer De Staat met valsheid in geschrifte, leugens en fraude je leven verwoest? (bv toeslagenaffaire)

Iedere volgevreten luiaard op zijn bureaustoel is goedmoedige liberaal, die het met ‘de wereld’ goed voor heeft. (met zichzelf)

Of je karakter en moraal hebt, dat uit zich pas wanneer je op de proef wordt gesteld… Die constatering legt voor jezelf meteen de lat hoger, dan een reeks verbale oordelen op de hoogzit van de bureaustoel.

Of ik ‘goed’ ben, nee absoluut niet. Good for nothing.

One Reply to “‘Breek hun tanden in hun mond’… (Psalm 58)”

  1. ­čśä Efezi├źrs 6
    Tot slot, blijf kracht putten uit de Heer en uit zijn grote macht. Trek de complete wapenrusting van God aan, zodat je stand kunt houden tegen de listen van de Duivel. Want we hebben een strijd te voeren, niet tegen vlees en bloed, maar tegen de regeringen, tegen de autoriteiten, tegen de wereldheersers van deze duisternis, tegen de slechte geesten-machten in de hemelse gewesten. Doe daarom de complete wapenrusting van God aan om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad en om goed voorbereid stand te kunnen houden. ­čÖĆ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *