‘Want mijn vijanden spreken over mij’… (Psalm 71)

De private stichting waarvoor Bouwe de B. als publiek functionaris lobbyist is

De Psalm van de dinsdag uit De Abdij van Langweer is nummer 71, waarin de Psalmist zich voelt als een oude man waar de kracht van wegebt, zodat zijn tegenstanders denken ‘ha, nu kunnen we hem makkelijk een oor aannaaien’…Zo kun je met name door een oplevende rugblessure – met dank aan het arrestatieteam van de Politie Leiden- plots het gevoel krijgen dat je 40 jaar ouder bent, in combinatie met gekneusde/gebroken ribben, kudo’s ‘De Politie’, de doorgesnoven hooligans van de BV Nederland.

Zicht op je innerlijk, met dank aan de rontgen-afdeling van het ziekenhuis

Maar vooralsnog lijkt Het Wonder van De Abdij geschied, en zijn de scherpe kantjes er al weer af. We lopen alweer, en de middelvinger om op te steken richting dat leugenachtige corrupte zootje dat zich in dit bananenland ‘de overheid’ noemt doet het ook nog steeds.

Verwerp mij niet ten tijde van de ouderdom;
verlaat mij niet nu mijn kracht vergaat.

Want mijn vijanden spreken over mij;
wie op mijn ziel loeren, beraadslagen samen,

en zeggen: God heeft hem verlaten,
jaag hem na en grijp hem, want er is niemand die redt.

O God, blijf niet ver van mij;
mijn God, kom mij spoedig te hulp.

Laat beschaamd en vernietigd worden
wie mijn tegenstanders zijn;
laat met smaad en schande bedekt worden
wie mijn onheil zoeken.

Van Fryslan Fossielvrij, de club die aangifte tegen mij deed, op het kantoor van NDC Mediagroep

Als het aan D66 en haar Juridische Gokkast (‘het recht’) lag, dan zou het gehele Oude Testament vanwege kwetsend taalgebruik op de lijst komen van Verboden Boeken.

Maar als liefhebber van taal, woordkunst, hoe lachwekkend vlak is modern taalgebruik als je ook de Psalmen hebt, waarmee je eens goed de waarheid zeggen kunt. Want is dat niet ook de functie van de gehele Bijbel?

Fossielfrij, privaat gewin op publieke kosten, bonnetjes zoek…

De Psalm eindigt aldus:

Ja, mijn tong zal de hele dag
Uw gerechtigheid tot uiting brengen,
want zij zijn beschaamd, ja, zij zijn rood van schaamte geworden
wie mijn onheil zoeken.

Wat kan de Bijbel toch heerlijk ronken, klagen, stinken, fulmineren, kortom: Echt Mens zijn, in plaats van modern en nep. Daarom, de Bijbel is de standaard voor ons taalgebruik, de rest is daar een pover aftreksel van. Heer vernietigt U mijn tegenstanders, laat hen beschaamd worden, met name Bouwe de Boer uit Akkrum die mij dit heeft aangedaan, zo zou een hedendaagse Psalmist zich uiten.

In de moderne tijd zou je alleen nog lectuur krijgen met ambtenaren-proza, hoe ‘integrale aanpak in de biobased ketenstrategie’ (slap gelul, vergaderuren voor nutteloze academici) tot heil en zegen van ‘de samenleving’ (de gesubsidieerde baantjescarroussel) zou zijn.

One Reply to “‘Want mijn vijanden spreken over mij’… (Psalm 71)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *