Leven in een ander universum…

Ecokathedraal, reflectie in kantoortje van omringende jungle

Met Trudy en Afke bezochten we gisteren andermaal de Ecokathedraal bij Mildam, het geesteskind van ecotect Louis le Roy, om het zelfde fotografische trucje toe te passen dat eerder de foto opleverde die voorkant werd van Epoque nummer 3. Met de meer journalistieke artikelen, die vaak over ellende en machtsmisbruik gaan zoals van de 2030 Agenda, wil je een maatschappelijke plicht vervullen. Maar het plezier haal je uit een meer artistieke rol, zodat je mensen kan inspireren.

Eerder als voorkant van Epoque nr 3

Idealiter vervul je beide rollen in de juiste verhouding, en dus wisselen we op Interessante Tijden het journalistieke af met het artistieke. Het aardse en het hemelse. Van het aardse is overigens ‘de jacht’ ook boeiend, de thrill of the chase, wanneer je zaken in de openbaarheid helpt tillen, verbanden leert zien en feiten leert ontdekken die je eerder niet wist.

De Ecokathedraal lijkt een beetje op Angkor Wat, de tempelcomplexen in Cambodja die door de jungle overwoekerd raakten. Het idee van Le Roy was om afval en stenen uit de bouw te gebruiken voor de aanleg van poorten en nepgebouwen, die door de natuur vervolgens overwoekerd raken. Zo zie je aan de overwoekering met planten de tijd voortschrijden, dus je kijkt in 4D.

Spinneweb

Het kantoortje van Stichting Tijd, waarin je de reflecties ziet

Nu was ik 4 jaar niet meer op deze bijzondere plek geweest, en ontdekte weer nieuwe inzichten. Ditmaal was ook de reuzenberenklauw als een ware jungleplant opgeschoten op enkele plaatsen. Ook kon je nu foto’s maken alsof je in de jungle van Costa Rica was.

Voorjaarszonnebloem, het is net Angkor Wat

Totale jungle

Zicht op het kantoortje

We nodigen je van harte uit om uit de massapsychose los te komen die de massamedia bij mensen in de hoofden gieten. Wat is de moderne wereld toch lelijk, veel mensen onecht, Echte Mensen moet je naar op zoek gaan voor je ze vindt.

Zouden mensen de krant opzeggen, de televisie uit doen, inspiratie zoeken en vinden in de Creatie van God en creativiteit van mensen ten goede, dat kan niet anders dan een verheffend effect hebben.

In contemplatieve toestand is er geen gevloek, geschreeuw, gescheld, animositeit.

Deze had ik nog niet eerder gezien…

Het trucje blijft leuk om toe te passen

Wat is deze plant ook maar weer voor soort…

Trudy

Afke

Met een druk op ‘uit’ op je televisie is de stikstofcrisis, de klimaatcrisis en de coronacrisis in 1 keer opgelost. Omdat het gecreëerde crises zijn, in stand gehouden door de media. Zo houdt men je in hun systeem gevangen, zombies levend in dat parallelle universum waarin mensen dwangneurotische handelingen verrichten, de instructies opvolgend van De Staat, die de rol van god opeist,  omdat God werd vermoord door de moderne cultuur, haar humanisme dat ‘de mens’ centraal stelt en zijn wil, die ‘wil tot macht’ zou worden.

Gebruikte Bijbel met lupineblaadjes uit Westerbork

Mogen de foto’s je op die tocht helpen, in het andere universum binnentreden waar geen angst en dwang heerst, leugen, bedrog, overheid/overhead. Maar het Goede, Ware en Schone. Afke werkt als artiest, tekenaar & schilder nu aan haar eigen site, het geheim van Afke Smit. Hier zie je de Bijbel van haar vader, een 4D-foto hoe een boek door veelvuldig gebruik een ziel krijgt.

We houden van de zelfde sfeer, en draaiden ‘White Elefant’ van Nick Cave er bij. Wat hun leugenachtige corrupte overheid ook mag verzinnen, die van de internationale bezettingsmacht Conferentie aan absurde dwangmaatregelen: ik doe niet mee, en daar staan we niet alleen in.

Wij gewortelde mensen in eigen land, God en eigen traditie, we zijn met steeds meer, een heel leger van eenlingen. Good will conquer evil.

2 Replies to “Leven in een ander universum…”

  1. Openbaringen 13:7
    Het mocht de strijd met de heiligen aanbinden en hen overwinnen. Ook kreeg het macht over alle landen en volken, over mensen van elke stam en taal.

    Waarschijnlijk verliezen we een veldslag, maar de oorlog is al gewonnen. Blijf vechten voor gerechtigheid, dat is een mindset. Dit kan je volhouden door wat Jezus ook voor ogen had.

  2. A monk asks:Is there anything more miraculous than the wonders of nature?The master answers:Yes, your awareness of the wonders of nature 🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *