The Hunger Games (SDG2)

Om voor mij onverklaarbare redenen kun je op YT The Hunger Games als full film kijken. De film schetst een mogelijk toekomstscenario, wanneer de wereld gereorganiseerd wordt naar elitaire wensen. Dan krijgt een kleine elite alles te eten en vrijheid terwijl het gros leeft in een dictatuur, inclusief vaccinatieplicht.

Dit is SDG 2, vrij baan voor Big Pharma en gentech-testen op mensen

Een andere klassieker is natuurlijk The Matrix, Hoe je in comfort kunt leven als slaaf en systeembatterij. Of in vrijheid als mens, maar dan in de wetenschap dat je vervolgd zult worden. Toen de film uitkwam verdiepte ik me in Zen-boeddhisme en ik mediteerde bij Zentrum in Utrecht.

In The Matrix (deel 1) zit een mooie parabel die op het leven in zijn totaliteit slaat. Zoals bij veel Hollywood-films krijg je weer linkse sekserollen opgedrongen. Een jankerig blank jongetje, de sterke vrouw (op zijn best meestal een wat sneue vent) en de neger die eigenlijk veel beter is.

Toch is The Hunger Games goed uit te zien. De mooiste uitspraak komt van Donald Sutherland als baas van het wereldimperium. Dat je die Spelen (Hunger Games) organiseert als vorm van hoop, die ze de mensen voeren. In plaats van dat je uit ieder district iemand jaarlijks selecteert die je gewoon afknalt.

Zolang mensen hoop houden komen ze niet allemaal in opstand. Neem je de hoop weg, is de situatie uitzichtloos, dan krijg je een onbestuurbare populatie.

4 Replies to “The Hunger Games (SDG2)”

    1. Een natte droom van onze regeringen. Is het een film of een documentaire? De reactie in een interview van acteur D. Sutherland (president Snow) is veelzeggend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *