Astrologie is zo gek nog niet…

Stonehenge, voor astrologische waarneming?

Lezers stuurden ons het boek ‘ Het getuigenis van de sterren’ inclusief een kaart met sterrenbeelden van Dr. EW Bullinger, geschreven eind 19de eeuw. Die theoloog/astroloog ziet in iedere sterrenstand de komst van Jezus Christus aangekondigd, en de twaalf dierenriemen van Ram tot en met Vissen zijn de twaalf zonen van Jacob, en dus de twaalf stamvaders (stammen). 

Hightech zoektocht naar ‘God’ in Westerbork

Astrologie versus astronomie
Een vriendin van mij wil altijd bij iedereen het sterrenbeeld weten, en dan zou je van alles over iemand’s karakter weten. Een Waterman (aquarius) is dan een spraakwaterval, en een Tweeling als ik, die is tweeslachtig of eet van twee walletjes. De ram (Aries) die dramt, de steenbok (Capricorn) prikt, de kreeft (Cancer) die kankert en zovoort.

De maagd ( Virgo) vraagt om een goeie beurt, zo is mijn Freudiaanse projectie dan, zo’n jong-volwassen hinde met alles er op en aan als ik gisteren op de zeedijk tegenkwam. Als overjarige student met puberale neigingen blijf je ongeneeslijk. En Dr. Bullinger ziet in iedere sterrenstand de komst van Christus aangekondigd, terwijl hij in het sterrenbeeld Leeuw (LEO) dan de Leeuw van Juda ziet die alles verscheurt dat niet tot de uitverkorenen behoort en pech heeft gehad.

God schreef niet alleen in de Bijbel maar ook in de sterren zijn Grote Masterplan om de wereld van zijn eigen wraak te redden

Je kunt er in lezen wat je er in wilt lezen, want het vermogen van menselijke patroonherkenning is even groot als zijn verbeeldingskracht en gesublimeerde verlangens.  Zo denk je vanuit een moderne geestesgesteldheid, alsof je het anno nu bijna niet anders kunt zien dan zo. Omdat je kind van je tijd bent, gedwongen en gedoemd zo te denken. (voor de wat slimmere lezers: doordenkertje! voor de dommen, jammer…)

Normaliter was astrologie en horoscopen kortom iets waar je slechts grapjes over maakte. Vragen mensen wat voor sterrenbeeld je bent, dan maak je zo’n flauw grapje: Grote Beer. Dat zie je toch?

Dit in onderscheid met Astronomie, sterrenkunde, dat aan de academie als exacte wetenschap wordt gedoceerd, en waar collega-wetenschapsjournalist Govert Schilling vol van is, met zijn informatieve site Allesoversterrenkunde.

Low band antennes van Lofar tussen Buinen en Exloo

LOFAR
Imposant is de Radioastronomie  (Astron Westerbork) die radiogolven uit het universum detecteert op herkomst in ruimte en tijd (afstand is tijd in lichtjaren). Tot de verbeelding sprekend is de ontdekking van de Oerknal, dankzij de uitvinding van het vermogen om zulke lange radiogolven op te vangen.

Dat je een zogenaamde Doppler-verschuiving kon waarnemen (Dat heet ‘Roodverschuiving’ bij radiogolven, een effect vergelijkbaar met de voorbijrijdende ambulance die tatuu tatuu doet), waaruit blijkt dat wij als waarnemer dus steeds verder van de bron van de radiogolven zouden bewegen. Dus dat het heelal wel moest uitdijen. Zo lees je ook terug in de tijd, aan de hand van radiogolven die al miljarden jaren terug zijn uitgezonden.

En dan moet het Heelal dus een beginpunt gekend hebben.

Nederland heeft een internationaal uniek project in huis, LOFAR (low frequency array), een veld van antennes in Drenthe over 100 vierkante kilometer waarmee je nieuwe details in het heelal kunt waarnemen.

Daarover schreef ondergetekende 1 van zijn eerste wetenschapsjournalistieke artikelen voor Het Parool, in de oertijd van zijn carriere al 20 jaar geleden. LOFAR wordt nu verneukt door het Ministerie van Windmolenmiljonairs (EZK) van bureaucratisch crimineel Sandor Gaastra, voormalig hoofd van de schiet- en burgermepvereniging ‘Nationale Politie’, die daar megamolens/subsidieconvertors plaatst die de metingen verstoren. (Drentse Monden)

Dan is het Heelal zo groot en oud, en dan krijg je dit als eindresultaat: een bende leugenaars, vandalen en zakkenvullers die het land besturen. Als dat ‘de vooruitgang’ is, wat is achteruitgang dan.

Wanneer je weet dat sterren op miljoenen lichtjaren van je af kunnen staan, dat je een ster ziet die dat licht dus miljoenen jaren eerder uitzond, dan kun je denken: zo ver weg, dat kan geen invloed op mijn leven hebben. Toch? Niet zoals de maan met haar lichaam aan ons trekt, zodat de getijden ontstaan.

The Lucis Trust, 1 van de eerste ngo’s die consultant van de VN mocht worden na 1968

New Age (aquarius)
Maar, historisch feit: al sinds de oudste oertijd kijken mensen naar de sterren, om daar patronen in te lezen, en wereldheersers lieten die sterrenkiekers in de sterren lezen om hen te raadplegen. Denk ook aan Stonehenge, de pyramides en andere bouwwerken die met kennis van astronomie/astrologie (dat onderscheid was zo helder niet) tot stand kwamen.

Denk verder aan de beruchte ‘Georgia Guidestones’, het Amerikaanse Stonehenge dat in 1980 werd opgericht met het plan voor de 21ste eeuw: maintain population under 500 million, in perpetual balance with nature.’ Ook met astrologie/astronomie-kennis tot stand gebracht.

Vrijmetselaars zijn ook helemaal van de astrologie en astronomie, en dat zijn doorgaans de domsten niet, zo vinden ze ook van zichzelf.

Theosoof Alice Bailey haar ‘New Age’ staat voor de nieuwe stand van de zon ten opzichte van de sterrenbeelden, die nu in Aquarius zou terechtkomen na het tijdperk ‘Vissen’, het symbool van de christenen. De met de Verenigde Naties verbonden Lucis Trust van Alice Bailey beijvert die new age, waarin alle wereldreligies oplossen in 1 grote soep, met haar ‘temple of understanding’ aan het UN-Plaza.

Wanneer je naar sterrenstanden kijkt als kosmische klok, dan kun je dus een ander wereldbeeld krijgen dan het modern materialistische, je ‘eigen voorstellingsvermogen’. Oftewel die opinie van de televisie/nattekrant van het klootjevolk dat in corona-psychose leeft, en dat braaf geprikt blij is dat corona dankzij de overheid voorbij is, zodat ze met QR-code gewapend weer (in beperkte oplage) het theater in mogen.

De sterrenhemel (Steelpan Grote Beer) boven Durbuy

Ecliptica
Laten we dus eens een logisch bruggetje maken naar je simpele-boerenratio: als je aanneemt dat gebeurtenissen in de tijd vast liggen (denkstap 1). Je kiest dan een zogenaamd ‘deterministisch’ mensbeeld, eigenlijk heb je niets te kiezen. Er gebeurt wat gebeuren moet, jij handelt zoals is vastgelegd in je genen, je karakter. Protestanten zouden het predestinatie noemen.

En je neemt aan dat tijd een dimensie is die vastligt, zoals afstand in 3D ook vastligt. (denkstap 2)

En je weet dat de stand van de sterren(beelden) ten opzichte van onze zon (de ecliptica heet dat) ook een tijdsafhankelijk patroon volgt (denkstap 3). Iedere graad (van 360 graden in cirkel) verschil staat voor 71 jaar, de rondgang duurt 25.579 jaar. Dat betekent dus ook dat de zon het tijdvak van een dierenriem ( 12 in totaal) doorloopt in 2131 jaar.

Dan levert een kijkje in de stand van de sterren dus een kijkje op de tijdas van het leven. Als je daarin vooruit kunt zien, dus waar de sterren in jaar x zich bevinden ten opzichte van onze zon, dus in die dimensie, zou je dus vooruit kunnen zien wat gebeurt. Dat de Maya’s al hadden gezien dat 2012 iets bijzonders zou gebeuren. En dat mensen naar zo’n voorspelling gaan handelen, zodat die zelfvervullend wordt, net als de Openbaring van Johannes.

Die twaalf ‘sterrenbeelden’ zijn al zo oud als de sterrenkijkende mensheid, het zijn vooral ezelsbruggetjes waarmee mensen een bepaalde constellatie konden onthouden.

De connectie ‘zo staan de sterren’ is dan ‘zo ver zijn we in de tijd’. Omdat een mensenleven vast ligt in de tijd, hij doet wat hij doen moet zoals is vastgelegd (determinisme) zou je dan ook vooruit kunnen zien in een mensenleven. Dat klinkt nog logisch, toch?

Maan boven de Friese prairie

Wat mij dan duister blijft, is hoe je die sterren dan met ons stervelingen kunt verbinden. Ja, dat wij sterrenstof zouden zijn.  En dat ‘de tijd’ ergens naar toe gaat (dat is een Bijbels wereldbeeld), in plaats van dat we wat rondjes draaien in ‘de ruimte’, een leeg vacuum waarin kosmonaut Youri Gagarin triomfantelijk kon vaststellen dat hij God niet had gezien. Nje Bog.

Laten we hem vooral geen ASTROnaut noemen, alsof hij naar de sterren reisde.

In plaats van ‘De Hemel’ waarin God alles beschikt, als het ons omringende en doordringende. (transcendent en immanent).  Dat afstand-oplossende en tijd-verdichtende wereldbeeld is het klassieke wereldbeeld dat de astrologie ook bezigt.

Wanneer ik dan van het grapje aan het begin haar clou mag verklappen, voor wie niet al te slim is en het niet doorhad. Dankzij de moderne tijd, het materialistisch wereldbeeld dat voor ‘wetenschappelijk’ moet doorgaan, kun je niet anders denken dan modern, en dus ook geen ‘hemel’ zien die je omringt, maar enkel ‘de ruimte’ in afstand.

Dan zit je in je wereldbeeld opgesloten in ‘jezelf’ als stoffelijke ruimte. In plaats van dat je jezelf als deel van een immens geheel kunt zien, een kosmisch klokwerk dat aan tijd en ruimte lak kan hebben. Dus laten we dan stellen, dat ik voor het werk van Bullinger nog niet klaar was. Het was de tijd nog niet.

Het is te hooghartig te beweren dat iemand die honderden tot duizenden meer studie-uren in dit onderwerp stak dommer of gekker zou zijn dan ik. Wie ben ik immers nu..

Hop in de achtertuin bij volle maan

Dus wie weet gaan we in het sterrenbeeld Weegschaal (Libra) ooit nog het verzoenende werk van de Verlosser zien, met in de Crux het kruis verdragen, in Lupus of Victima (slachtoffer) het slachtoffer dat geslagen werd, en in de Corona de geschonken kroon. In Scorpio (de schorpioen) zie je dan de strijd van de Verlosser met serpens (de slang)

En oh ja, de Tweelingen (Gemini), dat zijn Apollo en Hercules, en die verwijzen naar de heerschappij van de Messias als vredesvorst. Wat me bij de volgende vraag brengt: als die Vredesvorst dan in vrede heerst over het Nieuwe Jeruzalem, wat moet je dan de hele godganse dag met je tijd doen? Wat als je buren dan op camping Sion de hele dag de Psalmen keihard aanzetten, en je denkt, pfff…als dit verlossing is.

Corvus, de raaf, de aasvogels die de geslachte hydra verslinden

Het kosmische verhaal van Bulinger eindigt niet voor niets met de LEO (Leeuw), de voltooide triomf van de Messias. De oude slang (Hydra) wordt vernietigd, dus je hoort geen Radio 538-ellende meer, de beker van Goddelijke toorn wordt over die geforceerd lachende Dj’s uitgegoten en Corvus (de raaf), aasvogels verslinden hen.

10 Replies to “Astrologie is zo gek nog niet…”

  1. Krommend licht bevalt me beter dan een gekromde ruimte. Ruimte is niks, dus kan het ook niet krom zijn. Als licht dan ook nog een variabele of afnemende snelheid heeft kan je idd alle kanten op, en zijn we ook zomaar van die idiote tijdrekeningen af. Tijd heeft een begin want in Christus is het plan van de aionen geschapen. (Ef3)

 1. Voor mij had je dat schokkende beeld er niet bij hoeven plaatsen. Bedenk dat er ook jongeren jouw site volgen (good for you).
  En …jong volwassen hinde met alles er op en er aan? Wat een stoere mannentaal!
  Tsjonge….Hopelijk kan je tegen een beetje kritiek.

 2. Het enige wat ik zie wanneer ik naar boven kijk, zijn dingen die lang geleden zijn gebeurd.
  Kijk ik door een krachtige scoop dan zie ik het licht van sterren die misschien niet eens meer bestaan, of donkere ruimtes waar nu misschien al een miljoen jaar een nieuwe ster staat. Dat geeft je te denken over nietige mensjes wiens diersoort amper een paar honderd duizend jaar bestaat maar die in hun grootheidswaanzin wél geloven dat ze de wereldtemperatuur even kunnen regelen dmv 12000 pagina’s europese zwakbegaafdheid. Dezelfde mensjes kunnen met z’n allen niet eens 1 simpele stortbui tegenhouden. Maar wél een onvoorstelbaar groot en ingewikkeld systeem zoals het klimaat ff temmen? Wat een verstand.
  Nou jah, meer een gebrek aan verstand…

  Als je kijkt naar de sterren kun je één ding voor 100% zeker voorspellen: Het licht wat de meeste sterren nu uitstralen bereikt de aarde pas wanneer de mensheid allang is uitgestorven omdat het zijn tijd was. Net als zo vele diersoorten vóór ons.

 3. Lang geleden dat ik Bullinger uit de kast heb gehaald. De ‘mazzaroth’ word een aantal malen aangehaald in de Bijbel. Als ik me goed herinner is de ‘sphinx’ de sleutel tot de start van dit ‘hemelse verhaal’. Te beginnen dus bij de vrouw en te eindigen bij de leeuw. Ik heb er een aantal boeken over en een aantal lezingen onder andere van Dr. ‘Chuck’ Missler. Hier een klein voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=BJ6szvfApNM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *