Hockeystick (fraude) terug in IPCC-klimaatrapport (SDG13)

Alweer (net als in 2001)… een hockeystick volgens het principe ‘u vraagt wij draaien’…

‘History repeats itself’, zo reageert mijn broeder in het goede Marcel Crok van Stichting Clintel op de keuze van het IPCC om opnieuw een hockeystick-grafiek te tonen. Daarin tonen 2000 jaar data uit proxies (paleo-data temperatuur) weer een vlakke curve waarna de metingen vanaf 1850 met thermometers ‘unprecedented warming’ zouden laten zien: aka, klimaatnoodtoestand en klimaatlockdown.

De secretaris-generaal van de VN zinspeelde bij presentatie van het ‘Human Development’ (transhumanisme) rapport in december 2020 al op zo’n klimaatnoodtoestand. Het IPCC heeft minder met wetenschap dan met politiek van doen, hebzucht van mensen als Gerrit Hiemstra en met religie.

Gletsjerdal Gross Venediger

Terug bij af (2001), U vraagt wij draaien
De grafiek die het initiatief Pages 2k Network produceerde (2k staat voor ‘2000 jaar’) met paleo-klimatologen staat op de eerste bladzijde bij de samenvatting voor politici. We zijn dus weer terug bij af, bij het derde IPCC rapport in 2001, toen de frauduleuze hockeystick-grafiek van Michael Mann via het IPCC de wereld rond ging.

Een lange vlakke steel over afgelopen duizend jaar, met een blad (als van een hockeystick) op het einde. Oftewel ‘unprecedented warming!!!!!!’ vrouwen en kinderen eerst/

Op de constructie van die grafiek, en hoe zijn collegae van het Climatic Research Unit (CRU) daarmee omgingen (hide the decline) is vervolgens Climategate gebaseerd, de lek van emails (oktober 2009) waarin het gesjoemel van klimatologen kwam bloot te liggen.

Omdat van duizenden jaren terug geen metingen aan de temperatuur bestaan, gebruiken paleo (oer)klimatologen andere ‘thermometers’, namelijk natuurverschijnselen die temperatuur gevoelig zijn. Dat noem je ‘proxies’. Zoals ‘waar lag de boomgrens in de Alpen’…

Die lag 6000 jaar geleden nog honderden meters hoger, omdat het in het Holocene Optimum (9000-6000 jaar terug) veel warmer was dan nu, althans: daar in de Alpen. De gletsjer van Groenland lag toen wel 60 kilometer landinwaarts, zo toont het werk van Svend Funder in het Journal of Quaternary Science.

Toen Hannibal met zijn olifanten de Alpen overstak, toen was de Romeinse Warme Periode aan de gang. Anders had hij die passen niet kunnen nemen. Die warme periode is ook uit de grafiek weggepoetst, we zien enkel een rechte lijn (steel hockeystick).

Denk verder aan de dikte van een boomring in een jaar, die afhankelijk van het weer jaarlijks fluctueert. Zelfs drijfhout in de oceaan is gebruikt als zo’n thermometer om de zeeijs-bedekking indirect af te leiden(Svend Funder), je kunt ook verhoudingen in zuurstof-isotopen nemen, er zijn er eindeloos veel.

Je kunt zelfs grote schelpdieren als de Noordkromp (Arctica Islandica) als thermometer gebruiken, omdat die eeuwen oud kunnen worden en ook op klimaatvariatie reageren in groei.

Hockeystick

‘Mike’s Trick to hide the decline’ (Climategate)
Michael Mann gebruikte boomringen in Jamal (Siberie). Hij poetste bekende warme en koude periodes van afgelopen duizenden jaren weg als de Kleine IJstijd. (toen de Groenland-gletsjer op zijn maximum was in het gehele Holoceen, en toen ook de Aletsch-gletsjer in de Alpen op z’n grootst was)

Toen die boomringen in de moderne tijd niet lieten zien, wat hij graag wilde tonen (opwarming) gooide hij die metingen weg. En die verving hij met instrumentele (thermometer)data. Die ‘trick to hide the decline’ was de kern van Climategate. Wat dat betekent? Dat data van 1 proxy (boomringen) die je ook nog eens kersenplukt geen goede thermometer zijn, dus dat je er niet met stelligheid zo’n grafiek van mag maken.

Dat is geen wetenschap, Mann had moeten melden dat hij die data had verwisseld. Een academische doodzonde, maar die werd vervolgens door al die zogenaamde ‘wetenschappers’ verdedigd of weggemoffeld. In plaats van dat hij met pek en veren uit de academische gemeenschap werd afgeserveerd.

Alweer kutweer

Michael Mann gebruikte alle vier bekende vormen van wetenschapsfraude, die wij ook behandelen in onze cursus Bullshitdetectie om maar zo’n hockeystick te produceren:

 • 1. IJkpunt (varieert het ijkpunt en kijk of de conclusie gelijk blijft)
 • 2. rotzooi (data) er in, rotzooi er uit (optelsom boomringen, die over lange tijdschalen weinig variatie tonen)
 • 3. Valse concreetheid (boomringen uit verschillende locaties met elkaar mixen, en door een statistische methode te gebruiken voor ‘de mix’ genaamd ‘principal component analysis’ produceer je dan altijd een hockeystick-grafiek met vlakke steel)
 • 4. kersen plukken, de data uitkiezen die je van pas komt, van bomen die over lange tijdschaal weinig temperatuurvariatie tonen

Essentiele literatuur om het verschil tussen ‘liegen’ en ‘bullshit’ te duiden

Handelaren in angst
Deze nieuwe grafiek in het alweer zesde IPCC-rapport (AR6) poetst de warme Middeleeuwen weg, toen veeteelt door Vikingen op Groenland plaatsvond, en er tot in Noord Engeland wijnbouw mogelijk was.  Die warmte is ook te zien in metingen aan de ijskap van Groenland, die toen kleiner was dan nu.

Juist nu komen weer handelsroutes van Vikingen boven in het Noorse hooggebergte, en ook gereedschap dat daar sinds die warme Middeleeuwen onder het ijs lag.

Hoezo ‘unprecedented’?

Zoals Marcel Crok in een twitterdraadje al uitlegt, kies je boomringen, dan krijg je een vlakke grafiek.

Kies andere ‘thermometers’ (proxies) en je krijgt een heel andere grafiek.

Maar zodra je andere thermometers kiest, ijsmassa-variatie in Noorwegen of boomgrenzen in Rusland, dan krijg je weer hele andere uitkomsten. Sterker nog, dan leven we anno nu juist in een relatief koude periode van ons tijdvak, het Holoceen (het tijdvak van de landbouwende mens sinds de ijstijden, het Pleistoceen)

Data selecteren die je van pas komt, dat heet kersenplukken: u vraagt, wij draaien. De vraag was er, en wel van de VN-secretaris-generaal die de klimaatnoodtoestand uit wil roepen.

Op politici en handelaren in angst als Gerrit Hiemstra, maakt zulke ‘wetenschap’ indruk. Wanneer blijkt dat er slechts van milde opwarming sprake is, zoals blijkt uit de metingen (ongeveer 0,15 graden per decade) dan warmt de wereld in 2100 met 1,2 graden op.

En dan hebben we het anderhalve graad-doel van Parijs al gehaald zonder 1 euro te besteden aan een klimaatkasteeltje voor Gerrit Hiemstra, of miljarden voor windmolen-miljonairs.

De bekende ‘deskundigen’ reageren weer op bekende wijze

Wetenschap als religie
Toch zal een vierduizend pagina’s dik boekwerk met wetenschappelijk gesjoemel (zoals overdrijven van schade door ‘extreem weer’, in tegenspraak met AR5-rapport() op de meeste leken (journaille, politici) meer indruk maken. Want mensen beoordelen waarheid niet op basis van logica en bewijs, maar op de autoriteit van de afzender.

En niet onbelangrijk: met de CO2-zwendel is heel heel heeeeeel veel geld gemoeid, zoals de mensen weten die reeds de Epoque 11 in huis haalden (HIER BESTELLEN) en over SDG 13 lazen (Klimaatactie):

 • 90 duizend miljard dollar voor 2030, aldus Mark Carney van de Bank of England (nu ‘The Green Reset’ in Canada). Dat is wat de klimaatmaffia uit onze zakken wil stelen. Ik verzin dat niet, ze schrijven dat zelf openlijk in open source-documenten.

Belangeloos zijn die zogenaamde wetenschappers bepaald niet. Zonder handel in angst en dienst aan het narratief van de overheid, krijg je geen onderzoeksgeld. Je wilt als onderzoeksgroep vervolgens de klimaatkip met gouden eieren ook niet slachten.

Daarom noemen sommige ecologen zich wel ‘klimaatprostituee’, uit angst voor hun baantje doen ze lekker met de rest mee.

Wat een beetje Volharding in Balk al niet brengen kan.. Gerrit Hiemstra ’s klimaatkasteel

Klimazi’s zijn zielige mensen, ontevreden met zichzelf
Met name voor D66’ers en mensen zonder inzicht in de werking van wetenschap, is een vertekend idee van wat je met wetenschap kunt bereiken een soort religie, waarin ‘wetenschappers’ als een soort priesters en profeten worden verheerlijkt.

Die religie heet ‘sciëntisme’, alsof een paar academische baantjesjagers aan het overheids-infuus beter dan U en ik weten hoe wij onze maatschappij moeten inrichten en onze levens. Uiteindelijk gaat het die zogenaamde wetenschappers- ziekenfondsbrilletjes van D66 of erger die ‘zich zorgen maken’- ook alleen maar om geld en om zichzelf, het eigen prestige.

Net als bij Gerrit Hiemstra, waar je hierboven zijn klimaatkasteeltje in Balk in aanbouw ziet. Gerrit Hiemstra wil enkel meer macht, invloed, een eerlijke afweging van het beschikbare bewijs heeft hij niets aan, want dan is hij zijn prestige kwijt.

‘Probeer zo weinig mogelijk te reizen’ aldus weerprofeet van De Staat, Gerrit Hiemstra de klimaatprofeet

Het eerste dat dat D66-of-erger-tuig ook doet, dat is je persoonlijke autoriteit aanvallen. Gerrit Hiemstra kan qua klimaatkennis niet in de schaduw staan van mijn broeder in het goede, Marcel Crok. Bovendien is de Onkreukbare Crok een integer en sympathiek mens.

Bij die fanatieke klimazi’s als Hiemstra moet je om zulke eigenschappen met een lampje zoeken, er zit niet 1 goed liefdevol mens bij. Daarom bepleiten zulke klimazi’s ook enkel tirannieke maatregelen, zoals een CO2-bonkaart en een klimaatlockdown. Het zijn zielige mensen die ontevreden zijn met zichzelf, en die dan lust hebben aan het koeioneren van anderen.

Want uiteindelijk gaat de klimaat-nondiscussie natuurlijk niet over het weer op de planeet. Het gaat om de mensen die er op wonen, hoe die willen wonen. Gerrit Hiemstra wil wonen in zo’n wanstaltig klimaatkasteeltje, dat hij met zijn topsalaris bij de NPO verdient. En hij wil graag bij commerciele Hiemstra-excursies met prominenten naast zijn klimaatschoenen lopen.

De woonboerderij van Ed Nijpels aan De Diken bij Langweer: Energielabel G!

Het zou mooi zijn wanneer al die klimazi’s eens de eer aan zichzelf hielden, en praktizeerden wat ze prediken: een einde aan je leven/’CO2-uitstoot’ maken. De meeste van hen leven echter van conferentie naar buffet, en van buffet naar conferentie, vliegen vliegen vliegen.

Dat was ook het leven van ‘klimaatgezant’ en BUZA-topambtenaar Hugo von Meijenfeldt, de latere aanjager van Stichting SDG Nederland voor het Ministerie van Sigrid Kaag, nu werkzaam voor het Global Compact (bij VNO-NCW in Malietoren).

Ed ‘Klimaatwet’ Nijpels bewoonde zelfs een woonboerderij hier in Langweer met Energielabel G. Wie zijn zulke oplichters nu om ons te vertellen hoe wij leven moeten? DAT is waar het echte debat om hoort te gaan, niet om een rapport dat vrijwel niemand leest.

Dit najaar geven de klimazi’s vol gas, bijvoorbeeld om je woning van gas los te rukken, om je bewegingsvrijheid in te perken, en ze claimen daarbij het geweldsmonopolie van de overheid. Ze verklaren ons dus de klimaatoorlog.

4 Replies to “Hockeystick (fraude) terug in IPCC-klimaatrapport (SDG13)”

 1. We hebben in Nederland nog nooit democratie gehad ; alles wat we hebben gezien is hypocrisie en roof van particulier eigendom/geld door “onze” misdadige regeringen. Nederland staat aan de rand van de afgrond doordat velen te dom en te lui zijn om zelf na te denken en alleen blindelings en angstig de leugens van regering en zogenaamde wetenschap te geloven. Alle mainstream geleerden met hun voorspellingen plannen en modellen zijn bezitten nog geen druppel wijsheid.

 2. Het feit dat deze grafiek, de hockeystick, opnieuw is opgenomen in het meest recente IPCC rapport betekent een totale diskwalificatie van die club.

 3. Er is heel veel zinnigs geschreven, we kunnen heel veel ondersteunende filmpjes zien, heel veel bewijsmateriaal is aangeleverd !
  Het Virus is nog NOOIT geïsoleerd aangetoond. BEWIJS?? Zelfs niet bij het “Aidsvirus”!
  De trein dendert dus gewoon door zonder haltes?
  En niemand pakt de echte handschoen op.
  Ik ben te laf in mn eentje. Het moeten er een paar miljoen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *