DE Bank beheert Stichting Derdengelden Pels Rijcken

Pels Rijcken de landsadvocaat

Dankzij een tip van lezers weten we nu het antwoord op de vraag, die we vorige week stelden: welke bank zag jarenlang toe op de wijze waarop Joost Oranje 10 miljoen euro van de Stichting Derdengelden Pels Rijcken doorsluisde naar zijn eigen rekening, zonder daar melding van te maken of iets verdachts te zien?

Duurzaam bij ABN Amro

DE Bank, ABN Amro is het goede antwoord, zo maak je op uit de stukken van Behoud Rijnland uit 2014. Oftewel de bank in staatshanden sinds ‘De Prooi’ voor een slordige 22 miljard euro belastinggeld als blok aan ons been werd gehangen. Dankzij Wouter Bos in 2008 alweer, ze fuseerden in 2010 met Fortis.

PWC profiteert van de CO2-zwendel en de 2030 Agenda, ze hadden een SDG House in hun foyer

De van PWC afkomstige Robert Swaak is daar CEO gemaakt vorig jaar april. Nu zit daar ondermeer Laetitia Griffith(VVD) in de raad van commissarissen, en die zit ook weer in het bestuur van de Postcode Loterij. En die werkt/werkte ook voor KPMG, een klassieke UBO-lakei die na een mislukt Kamer-lidmaatschap als lobbyist voor het grootbedrijf omhoog klom.

One Reply to “DE Bank beheert Stichting Derdengelden Pels Rijcken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *