Vliegverkeer op gang, heldere lucht verdwijnt

De spuit in de passagiers en de lucht kan weer vol condensstrepen komen

De winst van anderhalf jaar coronamaatregelen is dat je weer een referentiekader kreeg voor ‘heldere lucht’. Het vliegverkeer boven Langweer kwam stil te liggen, terwijl wij hier op een vliegroute naar Scandinavie en elders liggen waar iedere x minuten een jet overvliegt.

Buizerd zwevend in de technosfeer

Zo kreeg je zonder vliegverkeer strak blauwe luchten, die je afgelopen jaren zelden nog had gezien.

Bosanemonen in de technosfeer, voorjaar 2020 voor blokkade vliegverkeer

Nu zit de lucht weer vol condensstrepen die uitvlakken tot wolken.  Even later is alweer de hele lucht bedekt met een soort waas, tot de zon nauwelijks nog zichtbaar is. Is dat iemand anders van de lezers ook zo opgevallen?

4 Replies to “Vliegverkeer op gang, heldere lucht verdwijnt”

  1. Zeker! Hier in Noord Holland is het vliegverkeer de laatste paar weken een stuk intensiever geworden. Condensstrepen die lang aanblijven zijn het directe gevolg.

  2. Gister ochtend leek wel weer boter kaas en eieren. .iedere dag maak ik mijn buiten tafel schoon met een witte doek, helemaal zwart . brrr gek he ? oja uit het niets begon het minimaal een beetje te spetteren. Gekke tijden Oja dit heet weer manupilatie

  3. Die strepen ontstaan door de uitgestoten fijnstofdeeltjes, die dan als condensatiekernen fungeren. De strepen ontstaan in de hogere luchtlagen, in de buurt van Schiphol niet zozeer van stijgende en landende vliegtuigen, maar van bijvoorbeeld vanuit Duitsland en België overvliegende vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *