Haniel, ‘De Duitse Rockefeller-familie’…

De Duitse Rockefellers

Net als de Rockefeller Foundation van de multi-miljardairs-dynastie Rockefeller heeft ook de schatrijke Haniel-familie in Duitsland een eigen Haniel Stiftung die de planeet zegt te redden, met ‘a future worth living’. Ze worden ‘De Duitse Rockefeller-familie’genoemd en maakten hun fortuin met de verkoop van steenkool. Waarschijnlijk had U nooit van ze gehoord, maar hun invloed is dan ook veel groter dan hun bekendheid.

Je vermogen en vooral invloed vergroten door geld weg te geven

Je vermogen en invloed vergroten door het ‘weg te geven’ (‘filantropie’)
Wat dat betreft heeft de Haniel-familie de zelfde komaf als onze ‘Rockefellers’, de Fentener-van Vlissingen-miljardairsfamilie met hun Steenkolen Handels Vereniging (SHV). Ze beleggen hun kapitaal in een stichting die handelt in Virtue Signalling.

De Rockefellers zijn nu de grootfinanciers van klimaatactie-groepen met hun Rockefeller Brothers Fund. Zo financieren zij Greenpeace, Bill Mc Kibben zijn 350.org, en ook financierden zij de opstart van actiegroepen tegen onze vissers als Oceana. Sue Rockefeller zit daar nog in het bestuur bij.

De Rockefellers maakten hun fortuin met een olie-monopolie, Standard Oil, dat later onder de namen ESSO, EXXON enz in opgeknipte vorm verder ging. Om hun keiharde imago als monopolist af te zwakken pionierde de Rockefeller familie met ‘filantropie’ op advies van de door hen ingehuurde PR-consultant Ivy Lee. Dat werd de Rockefeller Foundation.

Zo pionierden ze in ‘filantropie’ als manier voor belastingontduiking (ontelbare trusts, stichtingen die niet op je naam staan) en imagoverbetering, terwijl ze via geld ‘weggeven’ hun politieke invloed overal konden kopen.

Wie Groen zegt Rockefeller (Standard Oil-legaten)

Zoals ik al voor Elsevier Weekblad schreef in ‘Geoliede klimaatlobby’, is de klimaat-ideologie en de handel in hete lucht (CO2) met oliegeld gesmeerd.

De naam Rockefeller zou zijn afgeleid van een Duits gehucht bij Neuwied aan de Rijn, Rockefeld. Dat dorpje werd in 1969 platgebrand door de brandweer nadat de laatste bewoners waren weggetrokken. Dus uiteindelijk zijn de Amerikaanse Rockefellers ook van Duitse komaf.

De bibliotheek van De Abdij werd recent verrijkt met een boekje uit 1977 alweer van Gary Allen: ‘The Rockefeller File.’ Eerder schreef hij ‘None dare call it conspiracy’, hoe rijke families samenzweren om een agenda van ‘wereldregering’ vanuit Amerika op te zetten.

Hij beschrijft de strategie die ook Bill Gates later met zijn vermogen zou toepassen, maar dan dus gepionierd door de Rockefeller-dynastie met hun ontelbare ‘trusts’ en stichtingen die filantropie zouden bedrijven.

Lees mijn verhaal in Elsevier, en ontwaak uit je massamedia-slaap

Geoliede klimaatlobby
Dat al ruim 40 jaar oude boekje blijft actueel omdat David Rockefeller met zijn Trilateral Commission en Manhattan Chase Bank (nu JP Morgan Chase) zo’n grote invloed op het wereldgebeuren hield, samen met zijn politieke partner Henry Kissinger.

De lobbyist in de Tweede Kamer voor onteigening van boeren, Rob Jetten is nu bij die club aangesloten, maar ook de bazin van het ABP-pensioenfonds Corien Wortmann, de bazin van Wageningen UR Louise Fresco en de (Belgische) baas van de meeste Nederlandse kranten, Thomas Leysen.

…bij de Rockefeller Foundation al in 1990 op het programma, zie jaarverslag 1990

Je bent op papier niet beslist meer eigenaar van al die holdings, trusts en filantropische stichtingen, zodat je vermogen veel kleiner lijkt. Zo konden de Rockefellers pretenderen in de jaren ’70 dat ze ‘slechts’ 1 miljard dollar bezaten. Hun financiele billen moesten bloot, toen Nelson Rockefeller vice-president wilde worden, en er een onderzoek volgde naar hun vermogen.

Maar hoewel je vermogen is opgesplitst in ontelbare stichtingen, behoudt je wel controle over de activiteiten die ze doen door de bestuurders aan te sturen van al die clubs.

Met die stichtingen wisten de Rockefellers juist hun vermogen uit te breiden, terwijl ze op papier juist veel geld ‘weg geven’. Ook Bill Gates zijn vermogen bleef groeien nadat hij met de Gates Foundation miljarden ging ‘weggeven’.

Filantropie: geld weggeven om invloed te winnen

Spin in het politieke web blijven met media en stichtingen
Diverse families van rijke industrielen wisten zo hun vermogen te beleggen in ‘filantropie’, zodat dit bleef groeien. En daarmee bleef ook hun politieke invloed intact, want ‘wie betaalt die bepaalt’. Wie ‘filantropie’ bedrijft, houdt via allerlei ‘ngo’s (stichtingen) greep op media, op politici en op bedrijven.

Wie geld heeft, die wil macht en wie macht heeft die wil dat behouden.

De familie Bosch van het gelijknamige gereedschap uit Duitsland, heeft ook zo’n eigen Stiftung, die zich inzet voor globalisme, bevolkingsmening en multiculti. Denk verder aan de Bertelsmann Stiftung, van het uitgevers- en drukkerij-imperium uit Gutersloh die de eigenaar is van RTL.

De Haniel Stiftung zegt ook de planeet te willen redden, bijvoorbeeld door bos te kappen voor het plaatsen windmolens.

Duurzaam Energielandschap bij Kassel in DE

Dat noem je dan ‘renewable energy’…Of door bos te kappen en dat in een klimaatcrematorium op te stoken zodat je tegelijk grondstofschaarste veroorzaakt (papier!), omdat de Europese Commissie en de Nederlandse regering daarvoor miljardensubsidies verstrekken. (‘Green Deal’, bij ons het SER Energieakkoord en de Regionale Energie Sabotage van het ‘Klimaatakkoord’)

Wie ‘de planeet’ zegt te redden doet dus vooral aan ‘handel in voorkennis.’ Met je vele stichtingen en het kapitaal dat je in lobby naar politici stopt, creer je wetgeving voor een economie, machtstructuur en verdienmodel waarop je dan vervolgens binnenloopt.

Maar als je zulke clubs hun proza leest, dan klinkt het bijna alsof je Miss World over wereldvrede hoort prediken. Zo ook bij de Haniel Stiftung met hun ‘Future Worth Living’ en hun eigen variant op ‘duurzaam’ (privaat gewin op publieke kosten): Enkelfahig.

Geobsedeerd door ‘de toekomst’, in plaats van nuchter in het nu…

Duurzaam en bedrog, een Siamese tweeling
De Haniel Stiftung werkt samen met het Nederlandse energiebedrijf Innax uit Heerenveen, die roepen dat ze ‘Paris Proof’ willen worden. Die maken gebouwen op papier ‘energieneutraal’. Zoals altijd zijn ‘duurzaamheid’ en ‘bedrog’ een soort Siamese tweeling.

Tenzij je een gebouw offgrid maakt, dus loskoppelt van het net en zelf energie laat opwekken die je kunt opslaan, ben je alles behalve energieneutraal. Sterker nog: je parasiteert op de netstabiliteit door aanbodgestuurde dumpstroom uit zon en wind op het net te lozen.

Je gooit ongevraagde energie over de schutting. En staatsbedrijven als Tennet mogen het risico op netonbalans en blackouts vervolgens oplossen op publieke kosten.

Forest Windfarming đŸ™‚ het voor windturbines van Vattenfall gekapte Robbenoordbos

Maar je kunt argumenteren tot de hel bevriest, dat al deze vrome intenties in de praktijk precies het tegendeel bewerken van wat men zegt na te streven. De grootste bedreiging voor landschap, mens en natuur, dat is ‘klimaatbeleid’. Maar dan vinden mensen je maar enkel onaardig. Mensen die door het CO2-virus bevangen zijn, geloven dat ze zelf ‘goed doen.’

En tegen dat goede zelfgevoel is geen argument opgewassen, al helemaal niet wanneer je verdienmodel dan onderuit zou gaan. Zie mij deugen! Virtue Signalling. Pas nadat herhaaldelijk grote blackouts volgen zal de groene gekte tot bedaren komen, of tot er gigantische schaarste volgt in basale grondstoffen, schaarste die kunstmatig is gecreeerd via ‘lockdown’ en klimaatbeleid.

2 Replies to “Haniel, ‘De Duitse Rockefeller-familie’…”

  1. En daarbij nog dat het kunstmatig verminderen van de C02 tot minder plantengroei zal leiden waardoor kunstmatig voedselvermindering zal plaats vinden; honger als einddoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *