‘Het Raadsel van de Wadden’ opgelost!

Het antwoord van ‘Het Raadsel’ is afpersing

Vier kleine biertjes (0,25 cl) van Grutte Pier uit de tap, voor drie en twintig euro tachtig, we schrijven het voluit, zijnde zes euro per tapbiertje, vijftien gulden voor wie dat tijdperk nog bewust meemaakte. Dat is ‘Het Raadsel van de Wadden‘, het restaurant van Arend Venema in de haven van Oostmahorn met uitzicht op de camping en de jachthaven.http://www.hetraadsel.nl

Dus niet in Venetie op een A-locatie in een vorstelijk pand uit de hoge Middeleeuwen, maar in de periferie van Friesland in een noodkeet met zicht op de lokale camping bij het Lauwersmeer, zoals je ook bouwloodsen hebt maar dan begroeid met wat klimop. Bij de sanitaire voorziening van de camping rechtsboven.

We zagen overal de naam ‘Het Raadsel van de Wadden’ aangegeven in Anjum in de noordkop van Friesland, en dat maakt je nieuwsgierig. Dat raadsel wil je oplossen. Wel, bij deze hebben we dat opgelost en het antwoord heet ‘OPLICHTING’.

Het Raadsel van de Wadden

Op onze bon stond dat we ‘geholpen door Arend’ waren, dus van ons geld afgeholpen, hoewel de serveerster Nina heette en die verwees naar haar baas, dat die de prijs bepaalde, dat al hun speciaalbiertjes die prijs hadden, en dat zij nog maar drie weken werkte hier.

We hebben uiteindelijk de baas van die tent gebeld, nadat hun mollige en luie serveerster Nina – specialist in geforceerde glimlachen- ons had afgeserveerd met deze rekening. Je voelde je gewoon opgelicht, dus ben je terug gereden.

Die begon wat te sputteren over ‘corona’ als reden voor absurde prijzen, maar ging uiteindelijk akkoord met het teruggeven van 5 euro.

Waarom zou je uberhaupt nog naar de Nederlandse horeca gaan, zeker wanneer ze ook zonder slag of stoot met de QR-code akkoord gaan?

4 Replies to “‘Het Raadsel van de Wadden’ opgelost!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *