‘Liever dood dan Slaaf’ komt uit in eigen beheer

We brengen het zelf uit (Selfie in Stavoren)

Mijn koffietafelboek ‘Liever dood dan Slaaf’, ‘een pelgrimstocht door de Friese natuur op zoek naar Vrijheid’ zal in eigen beheer uitkomen, en niet bij De Blauwe Tijger (Tom Zwitser). Wij zijn door verschillen van inzicht, en twee gestrande bemiddelingspogingen tot de opvatting gekomen, dat er een nieuw begin met nieuwe kansen ligt in samenwerking met enthousiaste meedenkende Friezen van een Friese drukkerij. We halen onszelf zo veel op de hals, betreuren de gang van zaken ten zeerste, maar geloven dat dit uiteindelijk beter is.

Voorbestellingen zijn nu ongeldig

Het betekent dat De Blauwe Tijger de mensen zal moeten terugbetalen, die het boek voorbestelden via de eigen website, ook via Bruna, Ako, Boekenwereld en Bolcom.

Voorbestellingen zijn ongeldig

Wij nemen de verkoop, vormgeving en druk zelf ter hand, en waren reeds in verregaand overleg met een drukkerij daarover van echte betrokken Friezen die begaan zijn met ons project. We hebben reeds een eigen ISBN-nummer voor ons boek,

 • ISBN 9789464371871 is het juiste nummer, en niet het door De Blauwe Tijger geclaimde nummer. De verschijningsdatum kan ‘God willende’ alsnog begin november zijn. We houden U op de hoogte, en geven nu gas om op tijd uit te komen.

Wij zijn De Blauwe Tijger contractueel niets verplicht, hebben alle publicatierechten in eigen handen en ons intellectueel eigendom is bij Auteurswet beschermd.

Voorbestellingen zijn ongeldig,

Nieuwe uitdagingen
Voor alle volgers, we betreuren de gang van zaken maar zagen geen andere uitweg. Zo halen we onszelf veel op de hals, maar dat zijn toch ook weer ‘kansen en uitdagingen.’ Want het gaat hier vooral om het feit dat je inhoud, uiterlijk en verkoop zelf onder controle wilt houden. Bij gebrek aan zakelijke wederkerigheid en transparantie, moet je als artiest tot deze zware besluiten kunnen komen.

Dan kun je ook alleen jezelf verwijten wat er fout ging, of juist blij zijn met wat goed ging…

Het is tijd voor een nieuw begin met nieuwe kansen en ik wens Tom Zwitser met De Blauwe Tijger alle goeds en wijsheid voor de toekomst. Ik waardeer de talenten die hij heeft, en heb afgelopen jaren prachtige dingen met hem mogen maken met veel plezier.

De SDG-filmpjes zijn tot een icoon in het Youtube-landschap gaan behoren, zodat je van Waterval in Limburg tot Wanswert in Friesland op straat wordt herkend. Mede door mijn (pro deo) inzet in fotografie en tekst kon de Epoque drie jaar terug uitgroeien tot het product dat Tom als vormgever voor ogen stond. Om hem financieel op weg te helpen bracht ik zijn belangrijkste sponsoren aan, zodat Blue Tiger Studio gerealiseerd kon worden.

Met Jenny Douwes

Maak vlotte en mooie uitgave met ons mogelijk!
Nu is dus een nieuwe situatie ontstaan, die een snelle oplossing vraagt. We brengen zo snel als mogelijk dit hoogtepunt uit mijn oeuvre uit. Het betekent ook dat U deel in de investering kunt zijn van een nieuwe oplage van 1000 exemplaren, door uw investering in de druk van dit fotografische Meisterwerk over de Natuur van de Friezen.

 • Op korte termijn hebben we voor een druk van 1000 exemplaren 20 duizend euro nodig. De eerste 2000 zijn binnen. U kunt onder vermelding van ‘Drukkerij Koffietafelboek Natuur van Friezen’ dit natuurhistorische project helpen realiseren, via NL50SNSB8837405030 (Afke Smit) Afke doet de PR
 • Grotere donateurs ( +100) kunnen ook blijven doneren aan de stichting in Delft die Interessante Tijden ondersteunt (MW&B)IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke’s Koffietafelboek’. Kleinere donaties – het klinkt wat decadent- worden daar niet meer geaccepteerd (heeft hij teveel werk van)

Friezin bij It Reade Klif, 1 van de beelden uit het fotoboek

Gronings-Fries vredesverdrag mogelijk
Grote donateurs kunnen een eervolle vermelding in ons boek krijgen, en zijn eregast op onze Meet And Greet op een bijzondere locatie in Friesland. Mijn vrouw Afke doet de promotie op sociale media, alles waar ik zelf als naief artiest en performer slecht in ben en zij goed. Iedere gedoneerde euro aan ons komt rechtstreeks in het mooiste fotoboek ooit over de Natuur van Friezen.

We willen de professionele drukkerij met echte Friezen het loon geven dat hen toekomt voor een topproduct ‘Fan Fryske Grun’, dat zowel verrassend als vertrouwd kan zijn… Maar vooral inspirerend, een nieuw gezicht voor alles in Het Leven waar je ook juist als ‘niet- Fries’ uit bed komt.

Het ‘Fries Bloet tsjoch op’-gevoel, dat het voorbeeldvolk De Friezen haar natuurlijke historie in beeld kan geven, als stamvaders van alle kustbewonende Nederlanders.

Voor de Groningers inzien dat zij Friezen in ontkenningsfase zijn, kan daar dus blijkbaar geen Fries boek van de grond komen. Niettemin zal de deur voor een Gronings-Fries vredesverdrag altijd open staan.

9 Replies to “‘Liever dood dan Slaaf’ komt uit in eigen beheer”

 1. Nou ik zal mijn donatie maar intrekken.
  Ik was toch al wel een beetje klaar met het oppoetsten en etaleren van je Ego. Een beetje nederigheid kan echt geen kwaad.

 2. Geen foto op de omslag?
  Niet die prachtige integere foto van Friese Terp ?
  Waardoor de inhoud ook gelijk tot zijn recht komt!
  Koppige Fries!
  Ik vraag mij af of je er goed aangedaan hebt!
  Ik had hem graag met deze omslag gezien en ben waarschijnlijk niet de enige.
  En ..ja…ik weet wel dat het om de inhoud gaat maar..
  Ik hoop het beste voor je!

 3. Dag Rypke, jammer dat jullie niet gezamenlijk tot een mooi eindproduct kunnen komen. Ik hoop dat je weet wat je je op de hals haalt qua werkzaamheden. Weet trouwens dat zakelijke activiteiten officieel niet via een privé account van de bank mogen lopen. Kan problemen geven.

 4. Mooi dat je het nu zelf gaat doen, van hard werken is nog nooit iemand minder geworden.
  En ik denk dat het het resultaat ten goede zal komen als je al je ziel en zaligheid er in kan leggen.

  1. Wat mij betreft is een verschil van inzicht over (de wijze van) boek-uitgave geen einde van de samenwerking die we verder hadden, waarin we uniek materiaal in het YT-landschap hebben geproduceerd.

 5. Mijn Fryske volk heeft helemaal geen moed en geloof. Niemand stond bij de Pride Kollum tegen te demonstreren, behalve mijzelf en 1 Dokkumer handlanger.

  Ze lopen massaal blind mee in het liegende linkse narratief van maanlandingen tot LHBTIQ waanzin.

  Heer Zeilmaker toont ook al geen God’s geloof in zijn moraal. Teleurstellend dat hij Tom Zwitser heeft laten zakken. Niet erg slim van deze koppige en deels blinde Fries die ook nog steeds gelooft in ‘ruimtevaart en kernwapens’ sprookjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *