De drukproef (2kg) van ‘Liever dood dan Slaaf’ is er!

BInnenkort op uw koffietafel! Twee kilo aan fotografie, gebonden hardcover

Gistermiddag op uitnodiging van de Friese drukkerij de eerste drukproef ontvangen van ‘Liever dood dan Slaaf’, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’. Met een grijns van oor tot oor hebben we dat zielsproduct doorgebladerd, mijn eerste ‘Baby’ en eindelijk kun je nu je beste foto’s goed tot hun recht zien komen. 

De eerste drukproef! Met mijn vrouw en pr-manager Afke die in alle ‘geregel’ fantastisch werk levert

Op liggend A4-formaat, hardcover en gebonden voor 65 euro inclusief gratis verzending in NL. Nu de ‘bug’ in de webshop is gefixt kwamen vanochtend vroeg ook meteen al weer acht bestellingen binnen van Spijkenisse, Utrecht en Tytsjerk tot Groningen.

Schutbladen van historisch Frisia

Het boek is nu helemaal precies perfect geworden zoals het mij voor ogen stond. Onze DTP’er Gerhardus, een echte Fries dacht mee vanuit zijn kennis van het grafische vak en maakte het mooier dan ik zelf zou kunnen. Kijk, zo kan het ook!

Een boek over de mentaliteit en natuur van vrije Friezen, omhuld met pompebleden op zowel de voor- als achterkant, een gele plomp voor en waterlelie aan de achterzijde.

De Drukproef (nog ongebonden zoals je ziet): Voorbeeldje uit hoofdstuk 4 over de Abdijentijd

Wie het boek bij Uitgeverij de Blauwe Tijger voorbestelde, kan de gemaakte kosten terugkrijgen door met de uitgever contact op te nemen en alsnog via onze Webshop deze twee kilo zware pil voorbestellen.

Bij de drukkerij op Fryske Grun met Trudy

Hoe eerder investering rond, hoe sneller Liever dood dan Slaaf verschijnt
We hebben de voorbereiding en DTP nu afbetaald, met dank aan jullie, lezers en donateurs..

Om mijn droom van een tijdige ‘release’ te realiseren, en jullie niet langer te laten wachten op dit fotodebuut over Vrijheid, zoek ik nog investeerders en sponsoren om een gaatje van 8K aan drukkosten te dichten. Dan kunnen we maandag gas geven.

 • Wie een dikke bankrekening heeft en mij wil steunen om die droom waar te maken, kan een donatie doen aan de stichting die Interessante Tijden ondersteunt Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke’s Koffietafelboek. Dank reeds voor de mensen die dat al hielpen mogelijk maken, jullie zijn eregasten op de presentatie.

Hoera hoera

Hoe meer je doneert en hoe sneller, hoe eerder het boek verschijnt. Wie wil investeren in de eerste druk kan ook contact met mij opnemen tijdens de ochtend uren (0513750270). Nu de verkoop op gang komt is het bedrag naar verwachting vlot terugverdiend.

(Drukproef, nog ongebonden) Op de Koffietafel

De beste investering is natuurlijk: bestel allemaal ‘Liever dood dan Slaaf’ en dat kan via de Webshop op de website Lieverdooddanslaaf.com. Het ISBN-nr is 978946371871. We zijn in overleg met een goede geestverwant in de nieuwe media die het ook via zijn webwinkel zal aanbieden.

Drukproef (nog ongebonden) De achterkant

Daarover later meer goed nieuws!

14 Replies to “De drukproef (2kg) van ‘Liever dood dan Slaaf’ is er!”

  1. Tsja, en toch had ik dan deze gekozen om mijn ‘statement’ te maken, en de foto van de terp zit nog steeds prominent in het boek. Wat ‘de meeste mensen’ vinden hoeft niet het beste te zijn in het totaalplaatje, al begrijp ik grafisch-technisch wel dat een overzichtelijke coverfoto als voorgaande ‘beter’ is

     1. Misschien kan je de foto van de terp als losse foto verkopen.
      Mooi ingelijst en aan de muur komt hij het best tot zijn recht.

     2. De foto verbeeldt dus inderdaad de dood?
      Misschien maakt dat het voor velen begrijpelijker.
      Niet pathetisch, maar bloedserieus.

     3. Ha Els

      Er zit inderdaad een donkere ondertoon in Liever dood dan Slaaf verwerkt, die je zo tot expressie brengt.
      Noem het levensernst, mijn schrijfstijl en humor zijn daaruit gedreven. Dus geen foto’s van kaatsen en plezierzeilers, maar wel van beregende grafstenen.

      Ik heb nu ook muziekthema’s bedacht bij het boek (piano en bas), dat zit allemaal richting gothic metal, maar gregoriaanse metal zou eigenlijk nog beter zijn.
      Uiteindelijk zijn we niet van de prins der duisternis maar wij hebben Jezus Christus lief en onze strijdende engel Sint Michael, de beschermengel van de Friezen, Afke houdt van Maria. Dus we gaan ook niet zwelgen in het duister maar schilderen licht op een achtergrond van het donkere, net als Bob Ross die eens niet met liquid white begint, all slick and ready to go, maar met donker om de Northern Lights te schilderen

  1. “Niets is doeltreffender dan de omgang met vrouwen om de gekte in een zinnig man aan het licht te brengen”.
   Wilder

   “Een dwaas geneest het snelst door hem zijn gang te laten gaan”.

  2. Dus: ik kan niet een goede voorplaat kiezen of helder nadenken, tenzij ik vrijgezel zou zijn

   Alleen mensen die mij niet respecteren of kennen oordelen zo

   Nee, dit is de goede keuze voor het totaalconcept dat mij voor ogen staat, en het was ook de beste keuze om in eigen beheer uit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *