Oproep aan bestellers van mijn boek bij ‘De Blauwe Tijger’

HIER kun je mijn langverwachte fotodebuut bestellen, nadat je restitutie van De Blauwe Tijger krijgt

We krijgen regelmatig emails of reacties van mensen die mijn fotodebuut ‘Liever dood dan Slaaf, een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’ in augustus al voor bestelden bij Uitgeverij De Blauwe Tijger.

Dat misverstand is versterkt door de uitgeverij zelf, De Flauwe Tijger (Woordkunst! 🙂 ), door in een nieuwsbrief over een ‘zakelijk conflict’ en opzegging van samenwerking met de auteur feitelijk onjuist te beweren dat ‘betrouwbare bronnen’ betwijfelen of het ooit zal uitkomen. 

Oplevering van mijn fotodebuut in een druk van 1000 exemplaren staat gepland op 3 december. Je kunt je eigen exemplaar bij ons bestellen via de Webshop van Lieverdooddanslaaf.com, voor 65 euro inclusief gratis verzending, je kunt met Ideal betalen. Wij starten voor de feestdagen met de verzending.

De eerste drukproef is klaar: BInnenkort op uw koffietafel! Twee kilo aan fotografie, gebonden hardcover

Misverstand
Middels een nieuwsbrief vernamen kopers van mijn boek, dat zij over enkele weken restitutie krijgen van de koopsom van 58,50 euro. Voorheen gebeurde dat soms nadat ze zelf bij De Blauwe Tijger daar om vroegen en slaagden contact te krijgen.

Het Misverstand over uitgave wordt door De Blauwe Tijger actief gevoed. Zo staat er ook nog een link naar mijn fotoboek op de website van De Blauwe Tijger,. Ook staat mijn fotoboek als uitgave bij ‘De Blauwe Tijger’ nog als product vermeld op diverse boeksites, van AKO en Bruna tot Bolcom.

Bij een aantal staat daar nu ‘niet leverbaar’.

Dergelijke aankondigingen voorzien van het label ‘niet leverbaar’ versterken het misverstand, omdat De Blauwe Tijger deze aankondigingen niet weghaalt, en niet reageert op contactverzoeken zoals via diverse bemiddelaars.

De Blauwe Tijger heeft deze advertenties tot op heden niet verwijderd

Wij brengen je goed nieuws, dat nog waar is ook: mijn fotodebuut is december in hardcover en gebonden versie leverbaar. Liever dood dan Slaaf heeft een eigen webzijde, en je kunt je exemplaar reserveren bij de auteur zelf via de Webshop van www.lieverdooddanslaaf.com

Idealiter zou De Blauwe Tijger mensen die mijn boek graag willen kopen verwijzen naar de plaats, waar zij alsnog het door hen verlangde fotoboek kunnen bestellen.

Dat is de webshop op de webzijde www.lieverdooddanslaaf.com.

Voorbeeldpagina’s uit mijn fotodebuut, de drukproef. Overal waar ik kom lijkt de wereld als vanzelf op Schotland

Rectificatie door De Flauwe Tijger
Wij zien graag een rectificatie van de nieuwsbrief tegemoet, waarbij De Blauwe Tijger de onjuiste informatie corrigeert, alsof een ‘betrouwbare bron’ meldt dat ons boek nooit uitkomt. De Flauwe Tijger… Dergelijke acties passen niet bij een vruchtbare werkrelatie voor Blue Tiger Studio, die door zovele mensen werd gewaardeerd, en brengen mensen in verwarring die graag mijn fotografisch debuut in huis wilden halen.

Uitgeverij De Flauwe Tijger zet met haar ‘betrouwbare bron’ mensen op het verkeerde been die mijn boek al voorbestelden

De drukpersen zijn gestart op de klei van het Friese Westergo, en in de eerste week van december mogen wij dan het gebonden hardcover luxe koffietafelboek tegemoet zien, ideaal kado voor de feestdagen, een product dat nu volledig Fan Fryske Groun komt, een beeldverhaal over de herkomst van die ouderwetse Friese mentaliteit, als voorbeeld voor iedereen in deze Interessante Tijden.

Er is wat mij betreft ook geen ‘conflict’, ik heb via diverse bemiddelaars afgelopen maand gepoogd met Dhr Zwitser in contact te treden. Helaas stuiten wij tot op heden op een dichte deur, en vele mensen die vooralsnog poogden restitutie voor hun voorbestelling te krijgen ondervinden die zelfde moeite

Intense drukte zou een verklaring kunnen zijn, maar wij speculeren daar niet graag over noch wensen we met modder te gooien. Laten we het goede nieuws dus voorop stellen: mijn Meisterwerk komt gewoon uit, en kun je reserveren bij de Webshop van Lieverdooddanslaaf.com.

En laten we verder onze prioriteiten scherp op het netvlies houden. De strijd voor het Goede Ware en Schone.

20 Replies to “Oproep aan bestellers van mijn boek bij ‘De Blauwe Tijger’”

 1. Heel vervelend allemaal. In de Nieuwsbrief van vandaag vd Blauwe Tijger is het hierboven omschreven misverstand volgens mij wel rechtgetrokken.
  IK HOOP DAT JULLIE VRIENDEN ZULLEN BLIJVEN EN DAT DIT VOORVAL JULLIE PRACHTIGE SAMENWERKING NIET ZAL VERGALLEN.
  Laten we ons concentreren op de toekomst waarin we elkaar NODIG zullen blijven hebben. Naast die toestand met het BPOC – die geen samenwerking wil met de Nieuwe Media en er los van wil blijven staan, omdat het als een officiële commissie gezien wil blijven worden [ alsof samenwerking met de verschillende Nieuwe Media daar iets aan zou kunnen beschadigen ! ] , en dan nu ook nog DEZE toestand tussen Rypke en Tom over het nieuwe boek van Rypke !!
  Geheel ten overvloede zeg ik dat dit EXACT hetgeen is wat de macht wil, dat er gebeurt bij de Nieuwe media !!
  Laten we proberen om over onze eigen harten te strijken en òver onze eigen schaduwen te stappen, zodat we een eenheid TEGEN het Kwaad zullen blijven, want bij verdeeldheid zijn we in feite weer terug bij af .

   1. @Helena en Stephan: Ik vind het ook jammer dat het zo loopt, en wat mij betreft waren we gewoon met uitzendingen doorgegaan. Maar de trap na in de nieuwsbrief van De Blauwe Tijger, twee valse beweringen om kopers van mijn boek in verwarring te brengen vat eigenlijk in 1 actie samen hoe Tom is naar mensen die hem jaren loyaal steunden, ook vaak pro deo.

    De keuze voor uitgave in eigen beheer was dus gewoon de juiste

 2. In de nieuwsbrief van De Blauwe Tijger wordt valse informatie verkondigd, ik streef al een maand via diverse bemiddelaars naar contact en verzoening met dhr Zwitser, maar stuit op een dichte deur, krijg zelfs een ‘terreinverbod’ opgelegd na hem jaren te steunen, veel materiaal pro deo aan te leveren, en nu doet hij plots dit. Ik begrijp van dergelijk gedrag helemaal niets, na alles dat we buiten dit boekproject aan samenwerking hebben neergezet.

  Ik wil niet met modder gooien en blijf bidden voor een oplossing die overeenstemt met het geloof dat ik uitdragen wil, zeker in deze Interessante Tijden

  1. Nadat ik je reactie gelezen heb zit ik eerlijk gezegd al een half uur naar mijn scherm te staren. Ik merk dat ik er kapot van ben en ik weet niet wat ik moet schrijven. Niks ‘moet’, maar ik WIL zo graag jou en ook Tom laten weten hoe erg ik het vind.
   Ik HOOP inderdaad dat er een òplossing komt. Sterkte.

  2. Tom Zwitser:
   “Volgens een goede bron is het onzeker of het boek überhaupt nog gaat verschijnen. Zeker is wel dat het niet in ons ontwerp zal gebeuren. We wensen Rypke veel succes.”

   Als het al gedrukt wordt, is je huisje dan groot genoeg voor de opslag?

   1. @Els Stevens, dat is dus (bewust) onjuiste informatie van Tom Zwitser, die hij rectificeren moet richting mijn klanten

    De druk van 1000 exemplaren verschijnt de eerste week van december, en over opslag hoef jij je geen zorgen te maken

 3. Snap er ook niets van Rypke. Het wordt verwarrend allemaal. Kan het zijn dat Tom toch gezwicht is door druk van buitenaf. Ga je goed kerel en blijf uitdragen waar je in geloofd.

 4. Broer Rypke,
  Ik vind het zo jammer wat er gebeurt is met de blauwe tijger.
  Jij, Huig en Tom Wáren de blauwe tijger voor mij.
  Huig is ook al tijden afwezig en de BPOC loopt ook al mis..
  De duivel is een bezig baasje, dat blijkt wel.
  Ik wens jou Gods zegen toe en hoop je snel weer eens te horen op welke mediavorm dan ook.

  Met een warme groet
  Romin

 5. Juist in deze tijd; bij de feiten blijven, die controleerbaar en verifieerbaar moeten zijn. En altijd vanuit de basis van wanneer iets begon. Want als je niet weet waar je vandaan komt, hoe weet je dan waar je naar toe moet? Daarom is een dropping ook zo leuk 🙂

 6. Een oproep aan allen ;A.U.B. stop ermee, dat onderlinge modder gooien . Zo langzamerhand begint de alternatieve media , zich te gedragen als de msm: Moddergooien, concurreren , kijkcijfers ,foute tweets, exclusiviteit willen hebben enzo…… .
  Op deze manier hoeft de nctv verder niets meer te doen en lost het ” probleem” zichzelf.
  Probeer elkaar in verbondenheid te vinden en niet uit elkaar te laten drijven

 7. Ben het met Gerben eens. Ik was er trots op dat ik naar De Blauwe Tijger keek. Andere media versterkte het gevoel dat je het bij het goede eind had. Het gevoel was er natuurlijk al maar werd bevestigd. Los van de inhoud van jullie zakelijk conflict gebeurt er nu exact hetzelfde waar je in mijn overtuiging tegen vecht.

  Laten we eens praten Rypke en ik nodig je uit om een speciaal biertje te drinken in Oldeberkoop. Volg al 45 jaar de politiek en sinds de introductie van internet is dat makkelijk geworden. Volgens justitie ben ik een hardnekkige weigeraar om gezag te erkennen. Met recht zou ik zeggen en dat was ver voor de corona shit. Ik zou het fijn vinden om te praten en om ideeën uit te wisselen . Geloof je.

  1. @Beste Eric: er is geen ‘zakelijk conflict’, want ik doe geen zaken met Tom inzake dit boekproject. Wij zien graag rectificatie tegemoet van de feitelijke onjuistheden in de nieuwsbrief die De Flauwe Tijger zond, waarmee onnodige verwarring ontstaat bij de mensen die graag mijn fotodebuut aanschaffen. Over de ‘betrouwbare bron’ in hun nieuwsbrief gesproken:

   Mijn boek komt gewoon uit en er is geen ‘zakelijk conflict’. Want nogmaals, ik doe geen zaken met Tom in dit project.

   Ook probeer ik al anderhalve maand met diverse bemiddelaars met Tom in contact te komen, want op andere terreinen zoals Blue Tiger Studio had ik, voor die ‘nieuwsbrief’-actie van Tom best nog filmpjes willen opnemen. Die bemiddelaars krijgen ook geen contact.

   Laten we hier liever niet te lang bij stilstaan, en ons focussen op de strijd voor het Goede, Ware en Schone.

 8. Ik zie enige gelijkenis na het verdwijnen van de website Novini.nl. Op die website stonden hele mooie bijdragen van Jonathan van Tongeren. Later toen die website is veranderd in de blauwe tijger kon ik helaas die stukken niet meer terug vinden. Bij navraag aan de blauwe tijger bleek er een verschil van inzicht te zijn en tot die tijd kon stond het niet meer online. Nu weet ik niet of dat inmiddels weer anders is gelopen. Maar gelukkig heb ik door de kennis van James Corbett de website https://web.archive.org/ leren kennen. Met de zoekmachine wayback machine. En wat bleek. de oude pagina’s van novini staan daar mooi gearchiveerd. Zo kun je toch alles nog eens rustig nalezen.
  https://web.archive.org/web/20170813125256/http://www.novini.nl/techniek-als-vooruitgang-en-ondergang-cultuur/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *