De achterkant is ook belangrijk!

Pompebleden

Nu mijn fotodebuut ‘Liever dood dan Slaaf‘ op 3 december van de persen rolt, kunnen we ook de achterkant onthullen, hoe die foto tot stand kwam. We kozen voor Ophelia tussen de pompebleden (gele plomp) op de voorkant, een eigen donkerromantische toespeling op het Pompebled-symbool in de Friese vlag. Op de achterkant komen waterlelies, die ook pompebleden hebben om op de waterlijn te drijven.

Pompebleden met kikker

Die zeven pompebleden zijn eigenlijk waterlelies, die de zelfde bladen hebben als de gele plomp. De zeven pompebleden staan voor de zeven Friese Zeelanden uit de Middeleeuwen, die van Westergo tot Rustringen strekten (in huidig Duitsland bij het Weser-estuarium)

Pompebleden

Voor deze foto die in een vaart bij Wommels werd genomen, doken we het water in, in de boksershort, wadend door de drek van plantenmateriaal op de vaartbodem. Ik wilde op ooghoogte de opening van zo’n bloem in het morgenlicht fotograferen, met een Friese boerderij op de achtergrond.

De Zeven Zeelanden verbeeld door de zeven pompebleden

De uiteindelijke foto van de achterflap is er 1 uit de serie die ik toen maakte. Je kunt van de eerste oplage van 1000 exemplaren je eigen exemplaar reserveren via de Webshop van Lieverdooddanslaaf.com. 

De bestellingen komen nu dagelijks binnen. Het wordt nog een gigaklus, al die verzendingen door heel Nederland, maar we hebben er zin in om U van mijn Meisterwerk deelgenoot te maken: 364 pagina’s, liggend A4, hardcover gebonden, een pil van twee kilo zwaar, luxe koffietafelboek waar we in de Friese natuur op zoek gaan naar de herkomst (en toekomst) van de vrije Friese mentaliteit, als voorbeeld voor iedereen in deze Interessante Tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *